Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Ulbione Seriale
Author Message
Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Fri Dec 01, 2006 9:40 am   

i to jest właśnie dla mnie bez sensu ... projekt szalonego naukowca, i rozbitkowie, którzy nie wiedzą o co chodzi i walczą o przetrwanie .... łaaaał (ironia),

Platon

Morgoth 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Fri Dec 01, 2006 6:27 pm   

Co do textow Sawyera mi najbardziej sie podobało gdzy poznał Mr Eko : " Mr Eko?? Tak jak Mr Mussle???"

Riatha 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Thu Jan 11, 2007 4:38 pm   

Ja też uwielbiam Lost. Coś w tym serialu mnie przyciąga. Nie przegapiłam ani jednego odcinka, któe do tej pory wyszły, (o ile jestem na bierząco. :P ) czyli całą pierwszą i drugą serię, oraz kilka odcinków z trzeciej. :green:

Gdy Jedynka skończyla emitować drugą serię Losta wypuściła nowy "hicior", mianowicie serial 4400. Obejrzałam 2 pierwsze odcinki, dzisiaj będą dwa następne. Zagubieni to to nie są, ale klimat mi się podoba. Da się oglądać.

Jeżeli chodzi o inne seriale, to nie oglądam żadnych polsich produkcji typu "M jak Miłość" czy "Na Wspólnej". Wspaniałym polskim serialem były "Alternatywy 4". Inteligenty humor z czasów PRL-u. Jednym z najwspanialszych seriali, które oglądałam był "Przystanek Alaska". Niesamowita opowieść o grupie ludzi, mieszkających w małym miasteczku właściwie na skraju świata. Trochę humoru, trochę miłości. Idealna, pogodna mieszanka.

Nie wiem, czy powinnam się przyznawać, ale oglądałam jeszcze Roswell: W kręgu tajemnic... Ale to raczej dla przystojnych aktorów. :) No co... naprawdę mi się podobali. :green:

Jan Kasprowicz

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Thu Jan 11, 2007 5:11 pm   

Moje to kompania braci i odległy front (over there)

wojenne seriale, z bardzo dużym "klimatem"

oddają okropieństwa wojny i dzieje zwykłych żołnierzy, którzy co noc zastanawiają się czy to nie jest ich ostatnia noc

Platon

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Thu Jan 11, 2007 8:11 pm   

Oh, jak wam dobrze - możecie oglądać trzecią serię Lostów a ja muszę czekać aż koleżanka się zlituje i mi wyśle :tak(:
Tymczasem niedawno obahrzałam pierwsza serię Prison Break i muszę przyznać, że serial jest bardzo dobry, a na pewno lepszy od drugiej serii Lostów. A główny bohater...mmm... :green:

Włóczykij 
Martwe Bagna

Posted: Fri Jan 12, 2007 6:16 pm   

Riatha wrote:
Jednym z najwspanialszych seriali, które oglądałam był "Przystanek Alaska".

Odtwóca głównej roli w serialu przez długi czas był moim idolem <lol2> :)

Prioson Break... jak ciacho z dżemem truskawkowym z pudrem :)

Galad 
Moderator

Posted: Tue Jan 16, 2007 7:52 pm   

Lost jest dobry, też lubię, jak większosć z was ;) wprawdzie też pewnie jestem najbardzej z was zacofany, bo widziałem tylko pierwszy sezon :P czekam na dvd..

poza tym serial Alias, już chyba właśnie wyszło w anglii dvd z piątym sezonem i zarazem ostatnim. aha, u nas to miało tytuł chyba agentka o stu twarzach, czy jakoś tak..

mam jeszcze rzym, ale tego nie oglądałem, znaczy widziałem pierwszy odcinek, ale potem rodzina oglądała beze mnie i samemu to tak jakoś się nie chciało.. :tak(: ;)

aha! no jeszcze czasem friendsy, najczęściej jak brat tam oglądał (już chyba obejrzał 2 razy wszystkei sezony...). swoją drogą bardzo dobra lekcja angielskiego...

aaa! miałem kończyć, ale zapomiałem o Simpsonach! :green: świetny serial!!! :green:
in Mordor where the shadows are."

Gollum12 
Czarna Otchłań Morii

Posted: Fri Jan 19, 2007 12:57 pm   

Seriale... Hm... Mam to szczęście, że nie posiadam kablówki, satelity czy innego narzędzia pozwalającego na oglądanie setek nudnych programów i zarówno seriali jak i TV prawie nie oglądam(teraz czasami jakieś odcinki M jak Miłość jak rodzinka włączy a akurat mi się nudzi :P ). No ale, żeby nie było, że spamuje to najbardziej podoba mi się "Alo, alo"(ten angielski humor :P ), poza tym lubiłem Lost jak jeszcze byli w TV publicznej i Gotowe na wszystko ;) .

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Sat Jan 20, 2007 8:02 pm   

Gollum12 wrote:
poza tym lubiłem Lost

tasiemiec

myślę, że najlepszym serialem w historii jest "kompania braci"...serial nie tak dobry jak książka (którą właśnie skończyłem czytać :D ) ale i tak świetny :)

no i oczywiście "odległy front" który oglądam już 3 raz :D (tylko zaledwie 13 odcinków po 45 minutek )

Platon

Ciern 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Tue Feb 06, 2007 3:31 pm   

Ja również przepadam za Lostami. Świetna akcja, pełno zagadek i tajemnic. Poza tym wyjątkowo urodziwe aktorki :) , weśmy np. Evangeline Lilly, przyznajcie, piękna jest. No oczywiście zostają jeszcze: Shannon, Claire,Sun :) Moja ulubiona postać to John Lock, ajemniczy gościu :D .
http://img111.imageshack....729/trolpb6.png

Elveryn 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Tue Apr 10, 2007 1:24 pm   

Serial Lost, jest zdecydowanie jednym z najlepszych jakie były puszczane na polskiej antenie. Zaś 4400 nie spełniło moich oczekiwań, gdyż po pierwszych 2 odcinkach, przestałam czatować na kolejne, jak to było przy Zagubionych ^^
Na stacji tv4 było emitowane swego czasu "Miasteczko Point Plaseant", które moim zdaniem też było godne uwagi.
Jestem anty-fanką wszelkich telenowel brazylijskich, Mody na sukces ( moja prababcia drży cała na myśl o ostatnim ( kiedy to będzie o.O ) odcinku ) , etc.

Milva 
Moriannon I Brama Mordoru

Posted: Tue Apr 10, 2007 10:32 pm   

Przypomniałam sobie o pewnym serialu.
"Królowa Bona" :green: .
Wielbiłam go, kochałam, ubóstwiałam i oglądałam namiętnie, mniej więcej w wieku 6-7-8 lat. Byłam wówczas kompletnie zafascynowana rządami królowej Bony w Polsce i kulturą dworską tamtych czasów :P . Trochę to dziwne zainteresowanie, jak na taką dziewczynkę. Ale te dziwactwa zostały mi chyba do dzisiaj. Marzyłam o życiu w tamtych czasach, chciałam mieć taką piękną, wyszywaną klejnotami, jedwabną suknię, biegałam po Wawelu, podniecałam się i wyobrażałam sobie siebie, jako księżniczkę, albo damę dworu królowej ech ^^ .

BAT 
Martwe Bagna

Posted: Wed Apr 11, 2007 3:42 pm   

Jedyny serial który mniw wciągnął to był LOST... Coś w nim jest...

A ogólnie rzecz biorąc nie nawidzę serialów - czy to polskie, czy to francuskie brazylijskie, arabskie czy z marsa... Jest to po prostu nudne i niezdrowe (ciagłe wlepianie oczu w ekran jest nie zalecane) ;-)

"Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego"

elistir 
Jaskinia Sheloby

Posted: Wed Apr 11, 2007 5:51 pm   

Lost, zresztą jak dla połowy świata- facynujący także dla mnie, zwłaszcza, że posiada Desmonda :dark: [Evangelline jakoś mnie nie kręci :P ] Jakkolwiek mogliby już skończyć ten serial, naprawdę ;)

Keira 
Szara przystań

Posted: Wed May 30, 2007 10:26 am   

Wciągnęłam się w "Heroes" ;P Razem z Ecią i w pewnym sensie przez nią :P
Aktualnie zostały nam 4 odcinki do końca serii. Ufff. Szybko leci, ale trzeba zlikwidować pokusę przed sesją :lol:

A serial niezły. Oczywiście ilość pytań rośnie nieproporcjonalnie do ilości odpowiedzi na wcześniejsze :P

K. I. Gałczyński

nagg 
Administrator

Posted: Mon Jun 04, 2007 11:03 pm   

hm, polecam The Friends - Przyjaciół. Ah jestem zachwycony jaki to beztroski, wielce zabawny serial. Przywrocil mi wiare w siebie, ze moge sie smiec jeszcze ze zwyklych gagow bez politycznych czy innych podtekstow. Naprawde goraco polecam :)

Heroes ogladalem od samego poczatku ale na jakims etapie zgaslem - nie wiem gdzie porzucilem ten serial nawet. Ponoc ciekawa pozycja jest "Dexter" oraz "How I Met Your Mother". Lost ciagle ogladam. Ciesze sie, ze serie zostana skrocone do 16 odcinkow, bo w 24 odcinkowych wlasnie te srodkowe 8 wolalo o pomste do nieba. Mozna sie buntowac przeciwko Zagubinym, ale nie ma innego serialu z tak dobrze poprowadzona akcja i intryga. Mimo, ze czasami jest naiwny, trzeba przyznac ze i tak deklasuje konkurencje niebywala ciagloscia fabuly i zaskakujacymi zwrotami akcji. Czekamy do 2008 rogu na ciag dalszy.

Czarodziej
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Tue Jun 05, 2007 1:29 pm   

Tak też polecam Lost jest świetny :)

BAT 
Martwe Bagna

Posted: Tue Jun 05, 2007 2:20 pm   

Z serii Heroes oglądałem już 4 odcinki (!) :-) Bardzo mi się podoba, ale przypomina mi nieco Lost... Tak sam tajemniczy... oba seriale kończą się w najciekawszych momentach...

nagg wrote:
hm, polecam The Friends - Przyjaciół.

A tak :-) Kiedyśich oglądałem. Są genialni... Ale jakiśczas potem jużnie puszczali w telewizji.. :-( Szkoda... Naprawde fajny serial...

"Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego"

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version