Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Kupa śmiechu, skrypt nie dosc, ze wypisuje imiona dla krasnali hobbitow orkow i elfow, informuje nas kim jestesmy i tak:
Po wpisaniu prawdziwego pelnego imienia, wyszlo mi, ze jestem Zlym Szeryfem
Po napisaniu pełnego imiania (pierwsze i drugie i uzyciu polskich znakow, nie wiem, czy cos zmieniaja:/) wyszlo ze jestem "Utalentowanym Czrodziejem"
Po wpisaniu "nagg", ze jestem piękną elfią dziewicą :D:D
Jaja zaczynaja się jak wpisujemy prawdziwe imiona! Dowaidujemu się, że Gandalf był Przestraszonym Mumakilem!
Nastepnie (teraz będe wklejał, bo niektore tlumaczenia sa dośc specyficzne ):
According to the Red Book of Westmarch,
In Middle-earth, Sauron was a
Pointy-eared Noldor
In Middle-earth, Morgoth was a
Dancing Avari
(tanczacy z wilkami:lol:)
In Middle-earth, Saruman was a
Evil Valar
In Middle-earth, Gollum was a
Overgrown Oathbreaker
In Middle-earth, Smeagol was a
Intelligent Ghost
In Middle-earth, Frodo Baggins was a
Prancing Black Rider
(dowiadujemy się trasznej prawdy, Frodo był nazgulem )
In Middle-earth, Galadriel was a
Miruvor-drinking Nazg&l
A teraz odpowiem na stara dyskusje n.t. kim tak naprawde byl Tom Bombadil...
...
In Middle-earth, Tom Bombadil was a
Furry-footed Ruffian
TaaDaa! W wolnym tlumaczeniu byl Oprychem (Ruffian - oprych, Furry-footed - owlosione stopy)
Fajny pomysl Podobne tez jest takie z Gwiezdnymi Wojnami tez sie wpisuje swoje imie, nazwisko imie matki i inne rzeczy a on bierze po jedej literze z kazdego i wychodzi jakies imie. Wydaje mi sie ze tamten pomysl jest lepszy choc tu za kazdym razem masz calkowicie innego
Troche to nie jest zwiazane z Tolkienem ale mysle ze ten post nie zostanie usuniety
Z tego jak wpisalem pelne imie i nazwisko z polskimi literami weyszlo mi:
Nilfalath
Fajny pomysl Podobne tez jest takie z Gwiezdnymi Wojnami tez sie wpisuje swoje imie, nazwisko imie matki i inne rzeczy a on bierze po jedej literze z kazdego i wychodzi jakies imie. Wydaje mi sie ze tamten pomysl jest lepszy choc tu za kazdym razem masz calkowicie innego
Troche to nie jest zwiazane z Tolkienem ale mysle ze ten post nie zostanie usuniety
Z tego jak wpisalem pelne imie i nazwisko z polskimi literami weyszlo mi:
Nilfalath
Posted: Mon Apr 28, 2003 1:33 pm
Ja chciałabym przynalerzeć do Rohhimów. A co do imienia, to ja bym miała: Springle-Ring-Dancing Brandybuck
:wink:
_________________ "... Z szeregów Rohanu buchneła chóralna piesń; śpiewali zadając śmierc, bo radośc bitwy przepełniała ich serca, a piękny i groźny głos piesni dosięgnął uszu obrońców oblężonego miasta..."
Gdzieś w internecie była podobna zabawa, gdzie odpowiadało się na pytania, jaki lubisz klimat itp., a program generował odpowiedź, w jakim miejscu Śródziemia powinieneś mieszkać.... Zna ktoś może adres do tego generatora ?
Gdzieś w internecie była podobna zabawa, gdzie odpowiadało się na pytania, jaki lubisz klimat itp., a program generował odpowiedź, w jakim miejscu Śródziemia powinieneś mieszkać.... Zna ktoś może adres do tego generatora ?
Hmmm.. Widziałam gdzieś jednak lepszy generator... To był ochyba na jakiejś zagranicznej stronie; miał "rozsądniejsze" pytania ( np. zakres tolerowanych temperatur, czy lubi się towarzystwo danej rasy, czy by się chciało obok tej rasy mieszkać, czy lubi się góry, czy morze i tym podobne geograficzne pytania ). Mi tam wyszło, że mogłabym mieszkać w Ithilien. A na tym generatorze z adresu, który podałaś, jeszcze nie sprawdzałam...
Może ktoś znajdzie ten anglojęzyczny generator ?
madra strona posiada tematy. przydalaby sie w naszym pjczystym jezyku ale coz trzeba cieszyc sie tym co jest . ale czy te me imie podane jest w roznych rasach ?? podejzewam ze tak ale dobry tok myslenia przyjalem ??
jak tak to me imie brzmi : (oczywiscie po elficku) - INBRED NUMENOERAN
dziekuje za stronke i zegnam was smiertelnikow !! (a czy mielibyscie jakas stronke gdzie moglbym pouczyc sie jezyka elfickiego ?? - wymowy tez ) jak tak to bede zaszczycony jezeli mi dacie .
_________________ ELFY sa stworzeniami DOSKONAłYMI !!!
madra strona posiada tematy. przydalaby sie w naszym pjczystym jezyku ale coz trzeba cieszyc sie tym co jest . ale czy te me imie podane jest w roznych rasach ?? podejzewam ze tak ale dobry tok myslenia przyjalem ??
Tak.
LOTHERIN wrote:
jak tak to me imie brzmi : (oczywiscie po elficku) - INBRED NUMENOERAN
Hm... To chyba nie jest twoje imie, a tylko to kim jesteś w Śródziemiu.
LOTHERIN wrote:
dziekuje za stronke i zegnam was smiertelnikow !! (a czy mielibyscie jakas stronke gdzie moglbym pouczyc sie jezyka elfickiego ?? - wymowy tez ) jak tak to bede zaszczycony jezeli mi dacie .
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum