Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Tue Aug 31, 2004 5:29 pm
Draco 1994 wrote:
Nie tylko tobie jedyna która mi sie wyświetliła to ta polska i wyszło że powinienem mieszkać w Mordorze
jaka polska
_________________ www.ibun.edu.tr Jestem (JUż) mrocznym członkiem zakonu Sith która moc jest niedościgniaona dla zwykłych Jedi ha ha Lord Sith Grogor "Niech moc będzie z Sithem"."Nie oceniaj Sitha po mieczu świetlnym"Nudzi mi się Nic się nie dzieje
Buhaha... ;D oj pośmiać to się można . A ja niby bym miała mieszkać w Gondorze?
_________________ "Joculatores!" - huka po ulicach niezbożne "hosanna" dla wagantów sprośnych. "Igrce w gród walą!" - rozbiega się nowina po mieście całym.
Posted: Fri Dec 31, 2004 12:27 pm
Urocze. Jak się okazuje jestem Beautiful Dragon z Shire.
_________________ Nie gardź jednak legendami, dziedzictwem odległych wieków, często bowiem się zdarza, iż stare niańki przechowują w pamięci wiadomości, które niegdyś największym nawet Mędrcom oddały usługi."
Posted: Mon Jan 03, 2005 11:31 am
Super to było. Myślałam, że padnę ze smiechu.
_________________ Nie gardź jednak legendami, dziedzictwem odległych wieków, często bowiem się zdarza, iż stare niańki przechowują w pamięci wiadomości, które niegdyś największym nawet Mędrcom oddały usługi."
O, tak, piękne ... My to kiedyś zrobiłyśmy z qmpelą dla jaj z Orlandem ... heheh...
nie powstrzymam się, wklejam (to co kiedyś wyszło, zanim się zorientowałyśmy, co to )
Bylo sobotnie popoludnie, wybralas sie do sklepu spozywczego, aby kupic gumę (do żucia) i proszek do prania. Zatrzymalas sie wlasnie przy dziale z owocami.' domestosy ... mmm ' pomyslalas, nic dziwnego, przeciez je uwielbiasz. Nagle uslyszalas za soba znajomy glos mowiacy... 'Te owoce wygladaja wspaniale!' Odwrociłas sie i zobaczylas, ze to Orlando ! Stal przed Toba i usmiechal sie. Przez glowe przemknela ci tylko jedna mysl: ' Ooooooo '!!!! Orlando spojrzal i powiedzial 'uwielbiam domestosy ' 'Ja tez!'- odpowiedzialas. 'Ciekawy jestem co jeszcze mamy wspolnego?'- zazartowal Orlando , a Ty usmiechnelas sie slodko. Zaczeliscie rozmawiac. Okazalo sie, ze nie tylko lubicie te same owoce, ale faktycznie macie ze soba mnostwo wspolnego. Odkryliscie, że obydwoje np. uwielbiacie wyrzucać śmieci! Po miłej rozmowie, Orlando zapytal Cie, czy chcialabys pojsc z nim na kolacje. Byłas w szoku, mialas ochotę krzyczec ze szczescia, ale staralas sie zachowac spokoj. 'Jasne, bąbelku' powiedzialas i podalas mu swoj adres, a on powiedzial, ze wpadnie po Ciebie o 19:00. Pozegnaliscie sie, szybko popedzilas do domu by wymyslic jakis olsniewajacy stroj na wasza randke. Dlugo nie moglas się zdecydowac, az w koncu postanowilas zalozyc Twoja ulubiona błyszczącą sukienke, w ktorej wygladalas niwiarygodnie i. Orlando przyjechal punktualnie. Gdy go zobaczylas, nie mogłas uwierzyc, ze to on. Wygladal swietnie. Mial na sobie burą koszule i czarne skórzane spodnie. W reku trzymal bukiet przepieknych ostów, podszedl do Ciebie i delikatnie pocalowal w duży palec u nogi, potem powiedzial, ze wygladasz full serwis. Zapytalas go dokad pojedziecie na kolacje, ale on z tajemniczym usmiechem powiedzial, ze to niespodzianka. Podeszlas do jego samochodu, czarnego traktor, a Orlando otworzyl Ci drzwi. Wsiadlas do srodka i bylas ogromnie ogłuszona. Orlando zawiozl Cie do restauracji McDonald i krzyknal 'Niespodzianka!' Powiedzial Ci, że to jego ulubiony lokal. Gdy weszliscie wszyscy ogladali sie i usmiechali do niego mowiac 'heloła! Orlando!' Domyslilas sie, ze często tu bywa. Usiedliscie przy stoliku w zacisznym kacie, a Orlando poprosil o butelke wody z kranu. Kelner przyniosl liste dan. Ty zdecydowalas sie zamowic bociana i pieczonego tukana. Orlando poprosil o schabowe. Bylas ogromnie szczesliwa i sluchalas z wielkim zainteresowaniem jak Orlando opowiadal o swoich zainteresowaniach oraz swym nowym zwierzatku słoniowi o imieniu Pisiek. Ok. 23:00 Orlando wyjasnil, ze musi wracac do domu poniewaz czeka go jutro ciezki dzien, bo musi przerzucać gnojówkę . Odwiozl Cie do domu i odprowadzil pod drzwi. Spojrzal na Ciebie bardzo tajemniczo i wyznal, ze spedzil z Toba bardzo milo czas. Zapytal, czy bedziesz chciala kiedys to powtorzyc, a Ty nie kryjac radosci odpowiedzialas: 'oczywiscie pączusiu! Wtedy Orlando przysunal się blizej, delikatnie polozyl swa reke na Twoim lewym oku i namietnie pocalowal. Kiedy odchodzil, powiedzial 'Dobranoc pajączku, wpadne do Ciebie jutro.' Pomachalas mu i weszlas do domu. W nocy dlugo nie moglas zasnac. Wiedzialas, ze nigdy nie zapomnisz tego wieczoru...!
Wbrew pozorom, wszystkie odmiany są takie jak w wersji pierwotnej , nie ma to jak znać się na swoim ojczystym języku . A swoją drogą, kto w spożywczym kupuje proszek do prania?
_________________ "Joculatores!" - huka po ulicach niezbożne "hosanna" dla wagantów sprośnych. "Igrce w gród walą!" - rozbiega się nowina po mieście całym.
niesamowicie się ubawiłam... zabawne, ale też wbrałam Mc Donalda ...
" Ty zdecydowalas sie zamowic Frytki i pieczonego gołębia. Andrzej poprosil o suchy chleb"
jak to przeczytałam to nie moglam złapać oddechu
Generator imion nie chodzi... niestety... Ale imiona można wykorzystać w opowiadaniach.. bawiłam się tym kiedyś i wychodziły mi takie imiona jak "Dimnodiel" czy "Andwatiel"
Jakby ktoś spotkał się jeszcze z podobną zabawką, niech da znać
a kraina wyszła mi Mordor
_________________ Przede mną przepaść, zrodzona przez winę,
przez grzech Twój, Boże!... Ginę! ginę! ginę!
Jan Kasprowicz
Posted: Tue Feb 08, 2005 11:24 am
Riatha wrote:
Generator imion nie chodzi... niestety... Ale imiona można wykorzystać w opowiadaniach.. bawiłam się tym kiedyś i wychodziły mi takie imiona jak "Dimnodiel" czy "Andwatiel"
Buhahah, Nazg Lerin Bloodyslayer to ja ;P lol heheh
Posted: Tue Feb 08, 2005 3:57 pm
According to the Red Book of Westmarch,
In Middle-earth, Mateusz was a
Eavesdropping Dunlending
Elven Name Possibilities for Mateusz
The root name suitable for feminine and masculine is:
Ringf?Ťa
Another masculine version is:
Ringf?Ťaion
More feminine versions are:
Ringf?Ťaiel
Ringf?Ťaien
Ringf?Ťawen
Hobbit lad name for Mateusz
Gormadoc Brandybuck from LongCleeve
Hobbit lass name for Mateusz
Belladonna Brandybuck from LongCleeve
Dwarven Name for Mateusz
Malin Oakenslayer
This name is for both genders.
Orkish Name for Mateusz
Urkluk the Basher
Ad?ťnaic name for Mateusz
Ezendibatur
hehe
_________________ It's not the east or the west side.
No it's not!
It's not the north or the south side.
No it's not!
It's the Dark side
In Middle-earth, Riatha was a
Irksome Huorn
Elven Name Possibilities for Riatha
Mithloth
Mithlothion
Mithlothiel
Mithlothien
Mithlothwen
Hobbit lad name for Riatha
Isembold Took from Girdley Island
Hobbit lass name for Riatha
Donnamira Took from Girdley Island
Dwarven Name for Riatha
Thrór Skyhammer
Orkish Name for Riatha
Skaiurk the Maimer
Ad?ťnaic name for Riatha
Abraban?ťr
Podoba mi się zwłaszcza Abraban?ťr Takie urocze
_________________ Przede mną przepaść, zrodzona przez winę,
przez grzech Twój, Boże!... Ginę! ginę! ginę!
Jan Kasprowicz
Elven Name Possibilities for Milva
Meneanoon
Meneanoonion
Meneanooniel
Meneanoonien
Meneanoonwen
Hobbit lad name for Milva
Bob Proudfoot from Gamwich
Hobbit lass name for Milva
Bell Proudfoot from Gamwich
Dwarven Name for Milva
Rundin Craftyfury
Orkish Name for Milva
Ufbręg the Squasher
Ad?ťnaic name for Milva
Kitabbaslak
Kitabbaslak!!!!!!! Buahahahhah!!!!!!! Chyba zmienię sobie nicka!
_________________ "Cóż jest większym darem nad miłość kota?"
Karol Dickens
Posted: Fri May 06, 2005 1:13 pm
In Middle-earth, Andrzej was a
Six-toothed Dęnedain (Dunedain z sześcioma zębami :lol::lol::lol:)
Elven Name Possibilities for Andrzej
Lostmacil
Lostmacilion
Lostmaciliel
Lostmacilien
Lostmacilwen
Hobbit lad name for Andrzej
Joly Green from Tuckborough
Hobbit lass name for Andrzej
Malva Green from Tuckborough
Dwarven Name for Andrzej
F??in Oakenmail
Orkish Name for Andrzej
Grotlok the Pug-nose (Jestem orkiem o imieniu Grotlok mopsowy-nos ;o;o:lol::lol::lol:)
Ad?ťnaic name for Andrzej
G??rakh?´ ;o;o:lol::lol::lol:
_________________ "Tak naprawdę ważna jest tylko chwila"
"Człowiek jest lepszy gdy się śmieje"
No tej randki to faktycznie nigdy nie zapomnę ... Moje miejsce zamieszkania to Lothlorien a imiona....
In Middle-earth, Ilona was a
Overgrown Ringwraith
Elven Name Possibilities for Ilona
Maegfac
Maegfacion
Maegfaciel
Maegfacien
Maegfacwen
Hobbit lad name for Ilona
Ilberic Took from Frogmorton
Hobbit lass name for Ilona
Asphodel Took from Frogmorton
Dwarven Name for Ilona
L??r Bloodymouth
Orkish Name for Ilona
Golzag the Gouger
Hm, uznałam, że ten generator jest beznadziejny, a prawdziwe imię w sindarinie albo quenya można znaleźć TUTAJ ,na Forum Miłośników Tolkiena. Tłumaczą je "specjaliści" od tych dwóch języków Najpierw w słownikach o znaczeniu imion, szukają danego, a tam powiedzane jest o jego pochodzeniu, co oznacza etc. Potem tłumaczą je na quenyę albo sindarin Moje, w quenya to V?Šnea albo Vendie, w sindarinie Gwenneth Poszukajcie, może będzie tam już Wasze imię. A jeśli nie to zawsze można poprosić
_________________ "Cóż jest większym darem nad miłość kota?"
Karol Dickens
mi wyszło - Fearless Numennorian jak wpisałam swoje prawdziwe imię i nazwisko, a z lokacji- wyszło mi Rivendell, czyli tak jakbym chciała lub Edoras, fajne są te testy,
_________________ Uśmiech jest majestatem wszechświata
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum