Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Trza znalesc tlumacza, scenarzyste i kulturoznawce
Author Message
Faithfulrain
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Sun Oct 10, 2004 4:56 pm   Trza znalesc tlumacza, scenarzyste i kulturoznawce

Ja tak sobie kurde mysle juz od dawien dawna nad pewna rzecza ktora mnie meczy.

Jak wiecie badz nie filmy WP bardzo mi sie podobaly. No wiec ja se tak mysle skromnie ze jaby sie amerykanie zabrali za Wiedzmina z takim rozmachem to mogloby wyjsc wielkie COS! :D No ale jak oni sie maja zabrac jak nic o Sapku nie wiedza. Wiec moze tak sie zastanwiam czy nie zebrac jakis ludzi, nie przetlumaczyc czesci i nie wyslac Amerykancom?:)

Tu sie dziele moim pomyslem i tyle. No bo kazdy wie badz nie jak 'wspanialy' byl nasz polski film o Geralcie:)

Keira 
Szara przystań

Posted: Sun Oct 10, 2004 5:08 pm   

A wiesz Faith, ze po LotR też o tym myślałam :D :D że gdyby PJ-owi się "Saga" podobała to mógłby powstać świetny film i byłoby na co czekać. W końcu byłby porządek, a nie treści z Opowiadań pomieszane z motywami z Sagi :/ Bo w polskich "wiedźminie" to mi się podobał only Mrżebrowski :P i muzyka :D no i w sumie Jaskier też, mimo ze nie pasował do opisów z książki ;) Taaaak... rzetelnie zrobiona Saga, za duuuze pieniądze to mogłoby być coś :green:

K. I. Gałczyński

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Sun Oct 10, 2004 6:14 pm   

taaa...już dawno, dawno, dawno coś takiego wpadło mi do głowy. Może dlatego, że jak czytam cokolwiek to moja dusza filmowca od razu wyobraża to sobie jako film ;] Ja jestem przekonana, że Wiedźmin zrobiłby furorę. Gdyby się za to za wielkie pieniądze, z fachowcami i przy tym mieć olbrzymią promocję. Z promocją to nawet największa chała się sprzeda, więc tym bardziej Wiedźmin powionien. Chociaż może Amerykanie powiedzieliby, że za brutalny?

Faithfulrain
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Mon Oct 11, 2004 7:40 am   Nio włassssniiieeee

Ano własnie a może się zebrac i to zrobić!

Ta zbyt brutalne dla amerykanów...:d
Wiecie co jakby taki filmik dobrze zrobic to sadze ze podbil by swiat:D a mi Zebro tez sie podobal, i wcale nie uwazam ze byl 'za ładny'... nale Ciri... ludziiiieee... afeee. mniejsza z tym zbaczam z tematu:)

Tamaya
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Mon Oct 11, 2004 12:32 pm   

Myślę, że amerykańska ekranizacja "Wiedźmina" mogłaby być rzeczywiście czymś przy wykorzystaniu ich możliwości. Widziałam kiedyś film zdaje się, że miał tytuł "Beowulf" z Lambertem i miał taki wiedźmiński klimat, więc jest już jeden potencjalny kandydat do roli Geralta. Trzeba sobie szczerze powiedzieć, że naszym rodakom jakoś nie idzie kręcenie fantasy. Chociaż smok wyszedł im całkiem dobrze.

Faithfulrain
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Tue Oct 12, 2004 5:04 pm   

chcialam sie pochwalic.,... wczoraj przezytalam Czas Pogardy (nie moglam zlamalam sie, nie wolno ludziom zabraniac czytac kiedy kseigarnia jest blisko) w jedna nocke oczywisice, a dzis juz po wykladach od razu do sklepiku i po Chrzest Ognia.... bede dzis czytac ale mam zamiar rozlozyc to chociaz na 2 dni:)

I ja nadla mowie ze jestem pppppppppooooooodddddd wrazzzzzzzeeeeeeeniem..... i sie ciesszy dziefczynka:D

co do tematu: no ja widzialam tylko fragment filmu, ale stwierdzilam ze nie warto sobie ksiazki pscu (bo to bylo po Zyczeniu ale przed Mieczem) wiec nie obejrzalam, bo to byla masakra.....ih.... bleeeee..... no!

Ja wam mowie trza cos zrobic! <tupie nozka>

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Tue Oct 12, 2004 5:39 pm   

Nienor wrote:
taaa...już dawno, dawno, dawno coś takiego wpadło mi do głowy. Może dlatego, że jak czytam cokolwiek to moja dusza filmowca od razu wyobraża to sobie jako film ;]

Też to masz? :green: :lol:

Jak pewnie większość tutaj, pomyślałam o tym również ;-) Bo to dobry pomysł jest i tyle! :) :) Robienie filmu trzeba zlecić ludziom, którzy na tym się znają i mają wystarczająco dużo kasy, żeby móc pozwolić sobie na różne zachcianki ;)

A ja bym chciała, żeby Geralta grał Johnny Depp..... :lol: :lol: :lol: :lol:

Keira 
Szara przystań

Posted: Tue Oct 12, 2004 7:04 pm   

Eeeeeeeesssssk :lol: :lol: :lol: :lol: No nie no... :P Obsesja, totalna obsesja... ale właściwie mozemy powymyślac hipotetyczną obsadę :D Fajna zabawa 8) Dla mnie postać Geralta by żebrowski była ok, a Johnny tez się na coś ałapie i będe miała dwóch ulubionych aktorów :green: :green: Johnny jako...hm...elf? Jaskier? [ w sumie muzycznie jest OK] :green: :green: Regis może.... :P :twisted:

K. I. Gałczyński

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Tue Oct 12, 2004 8:11 pm   

Quote:
Też to masz?

Tak, ciągle! Moje myśli to kadry z filmu ;]

Quote:
a Johnny tez się na coś ałapie i będe miała dwóch ulubionych aktorów Johnny jako...hm...elf? Jaskier? [ w sumie muzycznie jest OK] Regis może....

Toć Johnny to wymarzony Jaskier! Tak tak tak!!!! Z jakimś instrumentem w rączce.

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Tue Oct 12, 2004 9:10 pm   

No nie... Wyobrażanie sobie Johnny'ego pośród lasów w kapeluszu z piórkiem i Eru wie czym stanowczo wpływa na mnie... pobudzająco :lol: :lol: I jeszcze niech na widok krwi robi miny wzięte z "Jeźdźca bez głowy" :green: Jako Regis też niczego sobie... Chociaż jako mounsier Cahir [póki co jestem przy czwartym tomie, proszę mi w razie czego nie psuć niespodzianki ;) ] vel Czarny Rycerz również jestem w stanie go sobie wyobrazić :green: Niech sobie będzie nawet na drugim planie :green:

A na Geralta w takim razie... Pomyślmy... żebrowskiego daruję, on jest stworzony do innych celów, a w roli Geralta po lekkim udoskonaleniu mógłby być nawet Tom Cruise ;)

Faithfulrain
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Tue Oct 12, 2004 9:58 pm   

nie mam czasu pisac ale musze nnnnnnnnniiiiiiiiiiiieeeeeeeee!!!! cruise? a fe fe tfu tfu :) ja juz wole zebro:):) (geralta powinnien zgrac geralt w mojej glowie - napewno gdzies na swiecie wsrod miliona nieznanych aktorow jest ktos taki! to by bylo cos, zrobic kasting ale by byl ubaw:))

Keira 
Szara przystań

Posted: Wed Oct 13, 2004 7:52 am   

Esk nie czepiaj mi się żerbowskiego :P Lepszy on niz to chuchro Cruise 8)
Też myślałam o Cahirze, ale on był blond z niebieksimi oczyma, a taka kolorystyka mi do Johnny'ego nie pasuje :lol: Ale jako Jaskier połączenie konstabla Craina i Jacka Sparrowa + ociupinka Roux :lol: :lol: :D :D :D Taaaak, podoba nam się ta wizja :green: Jak juz dojdziemy do konsensusu to mozemy wypisywac kogo obsadziłysmy[-ilismy, o ile panowie się włąćzą :D ] Na razie bez sprzeciwu mamy:

Jaskier --> Johnny Depp :P

K. I. Gałczyński

Agatin-K 
Lady Sith

Posted: Wed Oct 13, 2004 8:37 am   

Fajnie by było :D bo filmik "Wiedźmin" mi sie nie pdodbal, a właściwie serila, bo jeno serila obejrzalam... I mozliwe ze to mnie aż tak do ksiażki zniecheciło, ale teraz-im mniej z filmu pamiętam tym bardzije ksiazka mi sie podoba ;)
Podejrzewam że Wiedźmin jest w Ameryce, ale nie jest popularny. No to go trza wylansowac, i filmik gotowy. ;)
Pozdro!

Nie zapomnijcie o mnie... ;p

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Wed Oct 13, 2004 7:55 pm   

Quote:
A na Geralta w takim razie... Pomyślmy... żebrowskiego daruję, on jest stworzony do innych celów, a w roli Geralta po lekkim udoskonaleniu mógłby być nawet Tom Cruise

Oł Dżizus! Nie! Cruise jeśli o mnie chodzi to może zagrać co najwyżej mantikorę :twisted:
Za to Johnny może zagrać Jaskra, Czarnego rycerza, Geralta...były jeszcze jakieś propozycje? To by było śmieszne gdyby grał kilka postaci na raz. W dodatku tak różnych hehe :lol:

A ja bym obsadziła w jakiejś roli Ewana Mcgregora...ale jeszcze nie wiem w jakiej :hmm:

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Wed Oct 13, 2004 8:32 pm   

ewan jako bazyliszek?? ale tak na serio to w roli geralda widze tego co gral boromira...albo tego co gral shelobe...on byl taki kobiecy i wogole....

Platon

Keira 
Szara przystań

Posted: Wed Oct 13, 2004 8:54 pm   

Ewan....hmmm...mam pomysła :) Ewan mógłby zagrać któregoś z młodszych wiedźminów ;) Ja już nie pamietam imion, ale by mi pasował. No albo Cahirrrrrraaaaa :green: A co Cruisa opcja Nien mi odpowiada :lol: :lol: Mołgby grac jakiegos chłopa ze wsi :D Troche ich tam było :green:

Tak sobie myślę... Keira Knightley jako Triss :green: Włosy ma odpowiednie... ;) [mam porpozycje, jak podajemy jakies nazwiska rzucajmy fotkami, zeby było łatwiej zidentyfikowac ludzi od razu :P ]

http://www.hollywoodcultm...aKnightley1.jpg
http://www.cafe.se/cc-noj...ightley_402.jpg
http://bassoatesino.clare...30607artu03.jpg
http://starwars.aktualne....ivilkeira01.jpg
http://sportsmed.starwave...031211keira.jpg

Nooo mogłaby byc inną czarodziejką, ale jakos Triss mi najbardziej do niej pasuje. Bo jakos drapiezna Keira [nomen omen] z Sapka to mi sie z panną Knightley nie kojarzy. No z wprawa łuczniczą to mogłaby być Milvą [joke] :green: :green:

K. I. Gałczyński

Faithfulrain
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Thu Oct 14, 2004 3:05 am   

Ewan jako mlodszy wiedzmin mi sie bardzo podoba. Co do JD to ja juz czytajac sage widze go jako Regisa wiec tak mi juz sie dopasowal po waszych kometarzach (esk;)) :D

A ja wam powiem ze choc tez widze sceny czytajac to jakos aktorow nie umiem dopasowac. Za Kiera nie przepadam ale malo o niej wiem:)

Co do Geralta to ja nadal jak na razie protestuje jaki tam boromir? ehhh no aktor moze i dobry ale to nie Geralt! szukac dalej....:D (jak na razie ja nadal za żebrem)

dla ułatwienia podaje kogo obsadzic, jak kogos pomine waznego to powiedzicie bo ja na razie na 4 tomie jestem....ide jak burza...ale ciiii:)

tzn w powyzszej notce chodzi mi o to ze moge nie znac badz nie pamietac wszytskich waznych postaci, wiec jak na razie daje te naj naj i co pamietam ze byly .... nio.....

Postacie niby najgłowniejsze....

Geralt z Rivii (czyli Wiedźmin:))

Ciri

Jaskier................................................Johnny Depp

Yennefer

Milva

Cahir

Regis

Angouleme

Yarpen Zigrin

Zoltan Chivay

Postacie też ważne.....

Calanthe................................................Catherine Deneuve

Crach an Craite

Dijkstra

Eithne

Emhyr van Emreis

Filavendrel

Foltest

Hesnelt

Nenneke................................................Judi Dench

Niedamir

Stefan Skellen

Tourviel

Jarre

Vysogota

Nimue

Błedny Rycerz

Shirru

Vattier de Rideaux

Bonhart

Anna Henrietta

Condwiramus

Czarodziejki

Assire var Anahid

Filippa Eilhart

Francesca Findabair

Fringilla Vigo

Ida Emean aep Sivney

Keira Metz

Lydia van Bradevoort

Margarita Laux-Antille

Marti Sodegren

Sabrina Glevissig

Tissaia de Vries

Triss Merigold

Visenna

Czarodzieje

Artaud Terranova

Dorregaray

Istredd

Myszowór

Radcliffe

Rience

Stregobor

Vilgefortz

Fercart

Szczury

Mistle

Asse

Giselher

Iskra

Kayleigh

Reef

Wiedźmini

Coen............................................Ewan McGregor

Lambert

Vesemir

Eskel

Proponuje olac krolow....:) (dlatego niektorych juz nie wpisalam).... zwielam liste ze stronki ale wiedze ze jest jeszcze wiele postaci ktorcyh nie kojarze, badz jakos mi z glowy wypadly, wiec wybaczcie, ale jak juz mowilam jestem na poczatku tomu 4. :D

Latwiej by bylo jakbyscie zdecydowali czy 'krecimy' od razu sage, bo jest troche postaci z miecza ktorych (jak na razie) w sadze nie ma:)

buziaki....ale dlugi ten post bedzie, ale jaki wyzywajacy dla wyobrazni, ile postaci wohohow:D i zdecydujcie sie gdzie wpisac JD Jaskier, Cahir, czy Regis?[/b]
Last edited by Faithfulrain on Fri Oct 15, 2004 11:14 am; edited 2 times in total  

Keira 
Szara przystań

Posted: Thu Oct 14, 2004 9:12 am   

Mnie tam obojętne kogo Johnny zagra :P Byleby byyyyył :lol: Mam na kompie takie jego zdjecie, ze wygląda wampirzo 8) Tylko nie pamietam z jakiej to było strony www, wiec wam nie pokażę :P

Spoko Faith ja czytałam całą Sagę, a połowy bohaterów nie pamiętam. No ale bez dwóch zdań brakuje Bonharta i Anny Henrietty

No to ok... mamy Ewana McGregora jako jednego z młodszych wiedźminów [niech ktoś imieniem rzuci :P ] i Johnny'ego, tylko jako kogo? Regis czy Jaskier? No chyba jednak mu ziólka i ząbki bardziej pasuje niż kapelusz z piórkiem :lol:

Sean Bean się na Geralta nie nadaje. Rysy twarzy mi nie pasują. To, jak dla mnie, powinien byc ktoś młodszy, wysoki, najlepiej jasne oczy. No ale niekoniecznie znany :P

Ciri to raczej nie znajdziemy, no chyba że znacie duuuuuużo kandydatek, ale wątpię, zebysmy wymysliły duzo nazwisk 16-latek, które juz debiutowały :P Trzeba by znaleźć nowicjuszkę ;)

No i brakuje na liscie mnóstwa wojskowych, ale u Sapka bohaterów są krocie, więc wszystkich i tak nie obsadzimy. w kazdym razie trzeba robic pod kazdym postem podsumowanie pewniaków :D

Edit:
Jeszcze z "Pani Jeziora" przydałaby się Nimue i Condwiramus, chyba ze sie jakos ominie ich wątek :) No i nie pamietam czy sie pojawił na liscie jarl Skellige :P W 4 czesci troche go tam jest ;) no i Angouleme i ten cały Rycerz Błędny :P Aaa! I jeszcze Szczury...Duuuuzo tego ;)

Szczerze to Sagę musiałaby być w wiecej niz 5 częsciach filmowana :P

K. I. Gałczyński
Last edited by Keira on Thu Oct 14, 2004 9:19 am; edited 1 time in total  

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks