Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Fri Oct 15, 2004 9:34 pm
Taaak, Esk ma rację No ja myślę, ze Sean Penn już może byc pewniakiem
Akurat te panie które wymieniłas Nien jakos mi nie pasuja do tego co proponowałaś. Ale tak myślę, ze może ta cała Adriana Lima nadawałaby się na Iskrę?
Trzebe szukać dalej
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Posted: Sun Oct 17, 2004 2:25 pm
No faktycznia dobra Filippa. Choć na tym foto: http://film.onet.pl/_i/film/d/de_lovely/g/g17.jpg podhcodziłaby też pod Tissaię
N zobaczymy co na to reszta Kapituły Castingowej. W każdym razie ja jestem ZA
Posted: Sun Oct 17, 2004 3:38 pm
Filipa miała włosy ciemne. A Judd mi na nią nie pasuje, ma za słodką urodę. Na tych pierwszych zdjęciach wygląda poważniej ale na tych ostatnich już nie. Chyba najlepiej na tymz Fridy. W każdym razie ja jestem ciągle za panią z Mulholland drive.
Z Zeta-Jones na czarodziejkę pasuje jak najberdziej ale nie ma Yenn. Przynajmniej ja sobie Yenn kompletnie inaczej wyobrażam. Większe oczy, ostre brwi i kości policzkowe, bardzo chłodna uroda. Dlatego właśnie najbardziej pasuje mi Adriana Lima, zwłaszcza, na zdjęciu, które podałam wyżej ale, które jak zauważyłam nie wchodzi...nie wiem czemu. Może uda się wkleić...nie nie da się
A Lancelot na Lamberta? Też go wiedzę trochę inaczej ale mogę pujśc na kompromis i być na tak!
Przez ten temat zaczęłam czytać Sagę o wiedźminie...no bo trochę czasu minąło od ostatniego razu...jakieś dwa lata...i postanowiłam sobie odświeżyć. Tylko nie mam drugiej części więc będę musiała kupić
Posted: Sun Oct 17, 2004 6:58 pm
No mi Adriana Lima na Yennę nie pasuje, bo:
1. ma nie taki kolor cery, południowa uroda mi nie pasuje do tej wiedźmy Ale na Iskrę czemu nie
2. Ma nie taki nosss I wogóle nie taka urodę, nie jest tajemnicza, pociągająca raczej wyuzdana
Heh...może mam kandydatkę na Fringillę Vigo. W sumie to szukałam głównie po włosach, bo Vigo miała krótsze, a najlepei widać czy ktoś pasuje jak ma odpowiednią fryzurę... No i znalazłam Selmę Blair http://www.actressarchive...mg=blair011.jpg http://www.actressarchive...mg=blair020.jpg
No wprawdzie nie ma zielonych oczu, ale w dzisiejszych czasach, to juz nie problem
Faith by się przydała żeby uzupełnic liste w swoim poscie. Myslę że Cahira [jak ten aktor się zwał ], Lydię [Maria Bonnevie], Sabrinę [Kate Beckinsale], Vilgefortza [Sean Pen]. No myślę że co do Liz Hurley jako Keiry tez nie mamy wątpliwości? Pominęłam jakiegos niwpisanego pewniaka?
Ide szukać dalej :D
Ahaaa!! Można by przemyslec Jovovich jako Mistle, bo jak dłuzej myślę to nie wyobrażam jej sobie z warkoczem i w ogóle z długimi włosami, jak Milva
Posted: Mon Oct 18, 2004 11:08 am
Wybór jest ciężki, ale co do Yennefer i Lamberta myślę podobnie jak Nienor.
Catherina Zeta-Jones doskonale oddaje moje wyobrażenie tej czarodziejki.
A co do Lamberta to Ioan Gruffud ze zdjęcia jako Lancelot mógłby być.
Ashley Judd jakoś nie mogę na razie dopasować do żadnej z czarodziejek na podstawie tych zdjęć. Czegoś mi w niej brakuje. Może to uczesanie.
Kristiana Loken i Selma Blair - przy charakteryzacji też wydają się dobrymi kandydatkami na czarodziejki, ale w tej chwili nie mam pomysłu, które.
_________________ Nie gardź jednak legendami, dziedzictwem odległych wieków, często bowiem się zdarza, iż stare niańki przechowują w pamięci wiadomości, które niegdyś największym nawet Mędrcom oddały usługi."
Posted: Mon Oct 18, 2004 4:20 pm
Hmm... to co z tą Zetą-Jones? Ja, Esk i Tamaya ZA, a Nien Przeciw No mi Selma na Fringille pasuje, zastanawiałam się jeszcze nad Hilary Swank do Fringilli...
http://www.kino.orc.ru/js/portret/photo/swank.jpg
Na tym foto ma idealna fryzurę
Ech jakos wiedźmy nam idą najłatwiej, gorzej bedzie z resztą
Posted: Mon Oct 18, 2004 10:25 pm
Quote:
Heh...może mam kandydatkę na Fringillę Vigo. W sumie to szukałam głównie po włosach, bo Vigo miała krótsze, a najlepei widać czy ktoś pasuje jak ma odpowiednią fryzurę... No i znalazłam Selmę Blair
Jest super! Pasuje idealnie!
Quote:
Hmm... to co z tą Zetą-Jones? Ja, Esk i Tamaya ZA, a Nien Przeciw
Masakra! Zostałam przegłosowana! Ja się załamię. Zeta-Jones na Yennefer! To ja sobie będę wyobrażała w tym miejscu kogoś innego
Zwłaszca, że dziś czytałam fragmenty w liczne i barwne opisy Yenn i się utwierdzamw tym, że Catherina to nie ma z nią nic wspólnego. Dla mnie ona jest przed wszystkim trochę hmm...za okrągła. Wyglada jak tam Matka Polka chcialobysię powiedzieć. To mi już bardziej pasuje na Tissaię . Już ją widze jak sobie mankiety poprawia
buhaha ale najlepsze traz... Dijkstra! Wielki, gruby, z rekami jak kaszaloty, cerą i twarzą przypominający wieprza....tamdaramdam...Ron Perlman! Lekko go podkolorować na rózowo i bedzie
Posted: Tue Oct 19, 2004 1:15 pm
Hilary Swank jako Fringilla. Myślę, że tutaj nie mam obiekcji i może być.
Nienor wrote:
buhaha ale najlepsze traz... Dijkstra! Wielki, gruby, z rekami jak kaszaloty, cerą i twarzą przypominający wieprza....tamdaramdam...Ron Perlman! Lekko go podkolorować na rózowo i bedzie
Na razie mógłby być, chociaż czegoś mi brakuje w jego twarzy, więc poczekam czy nie znajdą się inni kandydaci bardziej odpowiedni.
_________________ Nie gardź jednak legendami, dziedzictwem odległych wieków, często bowiem się zdarza, iż stare niańki przechowują w pamięci wiadomości, które niegdyś największym nawet Mędrcom oddały usługi."
Posted: Tue Oct 19, 2004 6:47 pm
Nio to zróbmy tak, jak sie nie znajdzie lepsza kandydatka to Zeta zostanie Yenną A jak nie to moze być choćby Tissaią
Heh...to kto Fringillą? Padły dwie propozycje, mi sie obie podobają, takze to wy zadecydujcie czy Hillary Swank czy Selma Blair.
Dijkistrę można uznać za pewniaka Charakteryzacja i mua!
Czy Margarita Laux-Antille była blond?
Posted: Tue Oct 19, 2004 9:12 pm
Kogo?
Quote:
czy Hillary Swank czy Selma Blair
Ja głosuję na tą drugą.
Są jeszcze aktorki, które moim zdaniem pasują do roli czarodziejek aczkolwiek nie wiem do jakich,( bo szczerze to mi się nakładają te postacie i tylko niektóre pamiętam, ale może coś wyszperam w książce).
A te aktorki to:
- Monica Bellucci
- Julianne Moore
- Michelle Pfeiffer
- Virginie Ledoyen
Zdjęcia niestety nie wchodzą, ale pewnie wiecie jak wyglądają
Posted: Tue Oct 19, 2004 9:28 pm
Ja też byłabym za Selmą, bo na większosci zdjec wypada podobnie Choć nie wiem czy wiekowo wygląda odpowiednio, ale charakteryzacja czyni cuda
Cóż poradzić, ze większośc aktorek nadaje sie na czarodziejki
To ja pozwolę sobie skopiowac od Faith listę płac i uzupełnić:
Hem, hem...patrzę na ten listę...kto mi przypomni kim był Fercart?
Do dyskusji:
1. Daniel Day-Lewis jako Regis [ja na TAK]
2. Co z Geraltem? [ja na żebrowskiego...]
3. Co z Zetą-Jones?
4. Selma Blair czy Hillary Swank --> stan walki 2 - 1
5. Nicole Kidman jako Francesca? stan 2 na tak, 1 na nie
Jakieś uwagi co do listy? Kogos wrzuciłam zbyt pochopnie?
I kandydatka na Condwiramus - Leelee Sobieski... byc może za stara, ale TO zdjęcie mi straaaasznie spasowała na śniączkę...
I jeszcze jedna fotka... http://www.great-actress.com/leelee/23.jpg
Posted: Wed Oct 20, 2004 11:19 am
Keira_Metz wrote:
1. Daniel Day-Lewis jako Regis [ja na TAK]
2. Co z Geraltem? [ja na żebrowskiego...]
3. Co z Zetą-Jones?
4. Selma Blair czy Hillary Swank --> stan walki 2 - 1
5. Nicole Kidman jako Francesca? stan 2 na tak, 1 na nie[/b]
Co do obsady Regisa mogę się zgodzić.
żebrowski nie był złym Geraltem, więc jak nie przejdzie mój faworyt z poprzednich postów to akceptuję go w tej roli.
Niech będzie ten polski akcent.
Punkt 3 i 4 już się wypowiedziałam na kogo stawiam.
Co do Nicole Kidman zgodzę się również.
Jest dużo czarodziejek, więc Sophie Marceau mogłaby się na którąś załapać doskonale ją widzę w ich licznym gronie.
Leelee Sobieski jako Condwiramus wydaje mi się, że też nie jest zła.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum