Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Sun Jan 16, 2005 4:33 pm to coz tym zlotem/konwentem?
No właśnie, pytanie jak w temacie... czy chcecie, gdzie, kiedy i takie bzdety...
// dodaje głosowanie. UWAGA można zaznaczyć każdą opcję, jeśli Wam tak pasuje! - nagg //
_________________ "Joculatores!" - huka po ulicach niezbożne "hosanna" dla wagantów sprośnych. "Igrce w gród walą!" - rozbiega się nowina po mieście całym.
Posted: Sun Jan 16, 2005 5:16 pm
chce...najlepiej nie na jakims zadupiu...(sorka jesli ktos tam mieszka)...najlepiej w okolicach wakacji...trzeba jakos dobrac termin zeby wiekszosci z nas pasowalo (najlepiej jakby wszystkim no ale tak sie nie da)...:]
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
Joined: 21 Jul 2004 Posts: 228 Location: wioska w hobbitonie
Posted: Sun Jan 16, 2005 5:56 pm
Tak jak mówiłam - z racji tematyki forum najlepiej nadaje się do tego Tolk Folk (nie pamiętam linku do stronki ale wystarczy wpisac w wyszukiwarke). Nigdy na nim nie byłam, ale podobno jest naprawde fajny. Jest w jakiejs wiosce w górach i ma klimat typowo Tolkienowski. Nadaje sie idealnie...A jak coś nie konwentowego to...hm....nie wiem....do wakacji duzo czasu....
_________________ Gracz: Myślę....
MG: To rzuć k20 i sprawdź czy Ci się udało
Elin dawna Nimue
Posted: Sun Jan 16, 2005 10:50 pm
sorry za of topa ale fajny maja fan film...1:59 minuty ale jest smiesznie...a co do spotkania to nie za bardzo widze konwent...w koncu to ma byc spotkanie forumowiczow...no ale dostosuje sie jesli wiekszosc sadzi inaczej
Tak, fajniej by było zrobic własny, tylko nasz zlot. W jakimś większym mieście, bo obawiam sie, że na Tolk-Folk mnie nie puszczą
A konwenty to raczej są w roku szkolym ew. ferie (które są dla każdej części Polski w innym okresie) jak Krakon. No nie wiem...
Ja obstawiam ekstra, tylko forumowy.
Posted: Mon Jan 17, 2005 6:18 pm
Odrebne spotkanie. Zaręczam wam że atmosfera jest najfajniejsza jak się spotykamy sami, bez żadnych imprez, konwentów etc. Mamy tylko siebie Byłam na 2 zjazdach forumowych, za 2 tygodnie będę na kolejnym i to naprawdę nie wymaga długiej organizacji Zabawa jest przednia a wspomnienia do końca zycia Termin bezwzględnie weekendowo lub wakacyjnie Miejsce obojętne
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
Posted: Mon Jan 17, 2005 7:38 pm
Mi w sumie też jest wszystko jedno - ważne jest tylko żebym wiedziała odpowiednio wcześnie kiedy i gdzie....Obawiam się tylko o strone techniczną....Gdzie, kiedy, na ile dni i czy wszyscy będą mogli przyjechać....No ale coś się wymyśli
Elin dawna Nimue
Posted: Mon Jan 17, 2005 10:35 pm
Dni to ja myślę, ze 1 Gdzie i kiedy to do ustalenia. Moze byc porblem tej natury, ze ludnosc forumowa jest dośc młoda I dosc rozproszona po Polsce, wiec trudno bedzie dobrac miejsce spotkania... Z doswiadczenia wiem, ze duzo organizowac nie trzeba, ale ktos musi byc na miejscu znalezc jakies miejsce, zeby sie mozna było pozywic, pogadac, pobawic się No i zeby odebrac z przystanków/dworców reszte i zaprowadzic do miejsca spotkania. W koncu nie mamy obowiązku znac wszystkich miast w Polsce
miejsce oczywiscie Wawa termin to wlasciwie mi chybva wszytsko jedno (jesliby byl Wawie )
Najlepeij moze bedzie jak napiszecie skad jesstesnie i gdzie wy bam odpowaidalo (oczywiscie w Wawie... ). Zrobi sie liste i sie dojdzie do jakiegos konsensusu
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Posted: Mon Jan 17, 2005 10:52 pm
Popieram Wawe
(choć wolała bym coś bliżej natury jednak ale w Wawie są wspaniałe lasy - choćby Kabaty) w wakacje i tak pewnie będe tam u znajomych wiec takie spodkanie nie bedzie stanowiło dużego problemu
Elin dawna Nimue
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Mon Jan 17, 2005 11:11 pm
A ja jestem za Krakowem Bardziej sprzyja klimatom fantasy, jest bliżej i przynajmniej troche je znam A do Wawy jest w pizdu drogi, tam sa dresy, a w pociagu Cie okradna, pobija i zabiją, nie ma mowy Ja, Scoia, Kei, Aragornka, Mati - my mamy blizej do Krakowa Morgul, Galad, nagg, Nimue - Wawa Trduno bedzie dojsc do kompromisu, ale z racji bezpieczeństwa jestem za Krakowem...
Pozdrf.
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
Przeważa opcja "forumowa" jestem tym mile zaskoczony
Co do miejsca - fakt mi odpowiada Wawa. Bywam tam codziennie Ale szczerze mówiąc do Krakowa to mógłbym się bryknąć w wakacje... Co do Wawy - to kto jak kto, ale ja jej nie znam Nawet nie wiem, gdzie jakies fajne knajpy są Ale to się da załatwić
Pytanie jednak jest takie - jak widzicie taki zlot? Co mamy robić? Spotakać się na herbate/piwo i do domu? Ile ma trwać? Dzień, dwa, trzy? I tak wogóle jak tak myśle o tym to mam jakąś pustkę nigdy nie uczestniczyłem w czymś takim
Myślę, że optymalne byłoby jedno nocowanie, bo jechać z jednego krańca Polski na drugi, posiedzieć 4 godziny w pubie i wracać, to troche lipa A tak można jakoś czas zorganizować...
PS. Ozz z tym bezpieczeństwem nie przesadzaj Nie jest w wawie tak fatalnie. Jak szukasz guza to znajdziesz, a jak tylko przelotem małe szanse by się coś stało...
Posted: Tue Jan 18, 2005 9:26 am
No fakt, ja wolę Kraków. Na zjeździe w Wawie już byłam, zresztą było fantastycznie, prawda Galad? Tylko że wtedy miałam 2osobowe wsparcie Sama nie pojadę Zresztą wcześniej by mnie kilka osób przywiązało do kaloryfera
Hmm... Wawa ma stosunkowo blisko do Krakowa a jest starsza niż Kraków, więc moze tak aktualna stolica się zawróci do poprzedniej Z Pomorzem będzie problem A szkoda, bo sporo osób jest stamtąd
Co mielibyśmy robić? To zależy od tego, czego oczekujemy. Pamiętam, ze jak byłam w Wawie to było nas 7 osób więc głownie plotkowaliśmy Zjedliśmy obiadek, zrobiliśmy sobie sesję zdjęciową No i quiz tolkienowski, który wygrała drużyna kobiet PRzkerój wiekowy był tak z 10 lat, a wczyscy się dobrze bawili
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Tue Jan 18, 2005 10:50 am
Mowie o dojeździe, który jest możliwy chyba jedynie pociągiem... A w pociągu masz mniej więcej 1-4 szanse, że Cie ktoś nie napadnie/okradnie/pobije. Taka zadresowana, zaLegiowana Wawa
Kraków bezpeczniejszy i bardziej klimatyczny! A nie betonowa Wawa
No i spotkanie to chyba tak jak mówi Kei nagg - gdzie byś chciał spać? Ciężko byłoby coś zorganizować
Pozdrf.
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
Posted: Tue Jan 18, 2005 12:58 pm
nagg wrote:
Myślę, że optymalne byłoby jedno nocowanie, bo jechać z jednego krańca Polski na drugi, posiedzieć 4 godziny w pubie i wracać, to troche lipa A tak można jakoś czas zorganizować...
Nagg to jest trudne do zorganizowania Hmm... mój pierwszy zjazd zaczynał się o 12 konczył o 17 a było fanastycznie Drugi 11-17 chyba i też było genialnie. I to naprawdę wystarcza. Szczególnie ze mimo wszystko nie znamy się tak dobrze. Mało osób zna sie na żywo. Wszystko zalezy od transportu, jak jest dobry i szybki to mozna miec wiecej czasu. No i wadomo latem dzien dłuższy... a noclegi są kłopotem, bo jesli to bedzie pozawaacyjnie to ja niestety nie moge sobie wyciąć całego weekendu Szczególnie w tym roku Ale jednodniowy zjazd to fajna sprawa I łatwiutka do zorganizowania.
Posted: Tue Jan 18, 2005 1:59 pm
no dobryby byl wyjazd na jeden dzien...powiedzmy zeby sie zaczelo okolo 12 i konczylo kolo 18-19...no i gdzies tak w centrum polski zeby bylo...zeby kazdy mial w miare blisko...bo rodzice nie puszcza mnie samego albo z Palmarem tylko do krakowa...
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum