Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
The best weapon od Middle Earth...

Jak w temacie
Miecz półtoraręczny (np. Aragorna)
34%
 34%  [ 16 ]
Noże (np. Legolasa)
6%
 6%  [ 3 ]
Miecz jednoręczny (np. nie wiem kto taki miał)
2%
 2%  [ 1 ]
Katana elficka (np. Arweny)
8%
 8%  [ 4 ]
Katana elficka II (np. taka jaka mieli zwykli zolnierze elficcy)
6%
 6%  [ 3 ]
Buława (np. ta co mial Witch-king)
8%
 8%  [ 4 ]
łuk (np. wiecie jak wygląda łuk??)
31%
 31%  [ 15 ]
Włócznia (np. chyba wiecie co to)
2%
 2%  [ 1 ]
Voted : 37
Total Votes: 47

Author Message
Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Mon Sep 27, 2004 11:07 pm   The best weapon od Middle Earth...

Wiec jaka jest waszym zdaniem najlepsza bron srodziemia??

Platon

Keira 
Szara przystań

Posted: Tue Sep 28, 2004 5:10 pm   

Primo nie wiem czy to co miała Arwenka to jest katana, ale nie znam się na broni :P Tylko pamętam na jakiejs stronie dyskusje o jej broni, ale nie pamietaj wniosków :green:

A co do naj broni...hmm... mi najbliższy jest łuk :) Ale jeśli chodzi o skutecznosc to katapulty itp :P

K. I. Gałczyński

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Tue Sep 28, 2004 6:25 pm   

Hmmm...ja osobiście wyposażyłabym się w trzy rodzaje broni. Każda na swój sposób mi się podoba i jest przydatna w innych okolicznościach. Tak więc żyjąc w Śródziemiu posółgiwałabym się łukiem, mieczem jednoręcznym i nożami.

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Tue Sep 28, 2004 6:43 pm   

A ja najbardiej lubię miecze półtoraręczne :) Wg. mnie są najładniejsze, proste w obsłudze i w ogóle mua :D

Elin 
Mallorny Lothlórien

Posted: Tue Sep 28, 2004 7:46 pm   

Zawsze lubiłam miecz półtorarczny wydawał się taki ciekwy i użyteczny, ale do czasu kiedy Masta Alik nie zrobił nam wykładów na temat broni (a nie można powiedziec żeby się na tym nie znał), teraz już nie wiele podziwu mam dla jakich kolwiek mieczy (w sumie ztego co mówił to taki miecz bardziej utrudniał walke niż ją ułatwiał a im większy i cieższy tym gorzej bo wolniej się ucieka). Zresztą kiedy mnie zaczęto uczyć takich właśnie rzeczy jak władanie bronią to przekonałam się że ma całkowitą racje. Zaznaczyłam katane (chyba taka jak Arwena miałą chociaz nie wiem czym walczyła) bo to miecz (który jednak podświadomie lubie) ale lekki bardzo ostry (czyli dobry) i jakoś z tych wymienionych wydawała mi się najlepsza. A półtoraków używam tylko jeśli to miecz otulinowy :)

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Tue Sep 28, 2004 10:40 pm   

aha..ja wybralem katane, taka jaka miala arwena...wogole katana to moja ulubiona bron biala...a juz w reku samuraja badz elfa...nie ma grozniejszej broni...jest lekka, ostra, ze jednym ruchem mozna przeciac czlowieka od barku po pochwine....arcydzielo....idealnie sie taka walczy..przynajmniej tak mowia...musze kiedys samemu sprawdzic....no i ten wyglad...te piekne wzory na rekojesci...ta bron wymiata....nie ma lepszej....och, ach, ech.... :green:

Platon

Tamaya
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Wed Sep 29, 2004 9:40 am   

Decyzja rzeczywiście trudna, bo zależy od kontekstu jak na to patrzeć. Czy bardziej opierać na sympatii czy praktyczności, więc powiem tak. Głosowałam na katanę Arweny jak dotychczasowa większość, bo lubię miecze, a ten typ jest w dodatku lżejszy od innych. Chociaż Anduril Aragorna też budzi moją sympatię. Ale gdyby na mnie biegło stado orków to chyba najlepszy byłby łuk pozwalający zachować bezpieczną odległość. :tak:

Riatha 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Wed Sep 29, 2004 12:45 pm   

najbardziej lubię miecze... najbardziej borń japońską (katana, tachi itp.) Ale buawa zadaje najbardziej malownicze uszkodzenia... :]

Jan Kasprowicz

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Wed Sep 29, 2004 5:38 pm   

A ja dzisiaj na lekcji pomagam jakiejś dziewczynce w pierszej ławce wykreślać ścigacz w perspektywie zbierznej i słyszę jak chłopcy w trzeciej ławce konwersują na temat mieczy półtoraręcznych. Więc się włączyłam do rozmowy znimi. Bosze... :? mam zainteresowania jak dzieci z szóstej klasy :hmm:

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Fri Oct 01, 2004 3:09 pm   

wybralam.. jak wiekszosc chyba miecze połtorareczne.. l;)
jakos mnie fascynuja i ciekawia.. ;)
po drugie fajnie wygladaja ;) )Ogolie rzecz biorac to standardowo lubie miecze.. ale te upodobałąm sobie szczegolnie.. ;)

"Everybody lies"

Gregory House

http://wirtualni.wp.pl/uid,51845,wizytowka.html
http://madammewendy.bloog.pl

Ara:) 
Jaskinia Sheloby

Posted: Fri Oct 01, 2004 6:48 pm   

Wybrałam miecz półtoraręczny :) Prawdziwa broń prawdziewgo wojownika. :> Mam do niej mały sentyment... ;)

Agatin-K 
Lady Sith

Posted: Sat Oct 02, 2004 10:25 am   

żadna zbroni wymienionych w ankiecie.Preferuję długie jednorecnze sztylety-miecze jakie miały Nazgul... To byla piękna bron...

Natomaist nie lubie mieczy dwuręcznych i półtora ręznych, są za cieżkie. Nie lubie tarczy... Za to chetnie bilabym dwoma sztyletami.
Pozdro!

Nie zapomnijcie o mnie... ;p

Nazg 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Mon Oct 25, 2004 1:31 pm   

Grigor (Mistrz) 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Sun Nov 14, 2004 10:06 pm   

A gdzie topór :/ Ja chce topór z powodu braku wyboru wybrałem broń wutha najcięższa najlepiej wymiata itp :twisted: :kill:
www.ibun.edu.tr Jestem (JUż) mrocznym członkiem zakonu Sith która moc jest niedościgniaona dla zwykłych Jedi ha ha Lord Sith Grogor "Niech moc będzie z Sithem"."Nie oceniaj Sitha po mieczu świetlnym"Nudzi mi się Nic się nie dzieje

Galad 
Moderator

Posted: Sun Nov 14, 2004 10:39 pm   

wg mnie bardzo dobra bron to chyba katana elficka (ale taka jak mialy zwylke elfy zwlaszcza te takie z dluuuuga rekojescia). nie wiem czy w ankiecie o taka wlasnie chodzilo ale taka jest bardzo dobra. :)
Oprocz tego dobre wyposazenie mial Legolas czyli Luk + dwa krotkie miecze. Szybko nimi operowal i to dawalo mu przewage.
in Mordor where the shadows are."

Nazg 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Mon Nov 15, 2004 3:27 pm   

Szybko nimi operował... ale ile dwa miecze wymagają ćwiczeń, ulllalllaaaa :/ ... A tak jeden a porządny półtoraczek wystarcza ^^. Chociaż racja, dwie jedynki w rękach kogoś wytrenowanego to sztraszna rzecz... Widziałam w akcji na żywo... ;o

Grigor (Mistrz) 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Mon Nov 15, 2004 7:19 pm   

ale w tłoku takie bronisko zrobi niezłą rozróbkę :twisted:
www.ibun.edu.tr Jestem (JUż) mrocznym członkiem zakonu Sith która moc jest niedościgniaona dla zwykłych Jedi ha ha Lord Sith Grogor "Niech moc będzie z Sithem"."Nie oceniaj Sitha po mieczu świetlnym"Nudzi mi się Nic się nie dzieje

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Mon Nov 22, 2004 8:58 am   

yo yo yo....katana i tak robi rzeznie...yta jej lekkosc i wytrwalosc zarazem.....i wogole...kto widzial katane w akcji ten wie o czym mowie...:)

Platon

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: