Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Sun Dec 25, 2005 7:57 pm
EMEF wrote:
To może The Best Weapons ON (nie od) Middle-Earth??
Zresztą nie będę się czepiać Chociaż lubię
Sądzę, że miało być The best weapon of Middle Earth F jest obok D, posądzałabym autora tematu o literówkę
Czepiac to ja się też lubię, ale czepiać się należy merytorycznie, a nie sobie a muzom
Co do broni najlepszej sie nie wypowiadam, bo się najzwyczajniej w swiecie na tym nie znam.
Najmilej mi wygląda łuk. Moze dla tego ze zabija na odległosc
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
Nie uzasadniłem swojego wyboru. Otóżbiorę łuk, ponieważ mam sentyment do wszystkich broni dystansowych. Lubię oglądać, jak grad strzał zasypuje przeciwnika...Ahhhhhhh........................................
A jeśliby ciut zmienić temat na taki:
W co byś uzbrojony gdybyś walczył w śródziemiu?? Zrobię taki
_________________ www.reddragon.pl - wkrocz w świat magii i miecza...
Matiemu pewnie chodziło o katanke samurajską - jest taka ostra ponieważ jest inaczej wyrabiana (klepana coś tam, coś tam ciężko stępić) długo trwa zrobienie takiego mieczyka.
Ja właśnie wybrałam katane elficką ponieważ nie jest ciężka ani duża. No a poza tym, kobiecie nie przystoi chba latać z mieczem dłuższym od niej samej
Posted: Wed Jan 04, 2006 12:46 pm
Hmmm.
W ankiecie zauważyłem mały błąd. Witchking nie miał buławy, on miał chyba korbacz.
A mieczem jednoręcznym posługiwał się chyba Boromir. A i jeszcze jedno, czemu w ankiecie nie ma toporów, podstawowej broni krasnoludów.
Ale ja wybrałem włocznię. Uniwersalna broń, posługiwali się nią min. Rohirrimowie. Aeglos była włocznią Najwyższego króla Elfów, Ereiniona Gil-Galada.
Moim zdaniem Śródzimie zdominowane jest przez łuk!No i zwykłe miesze.A inne rzeczy to dla picu, żeby wszystko nie było takie same.Ale łuk i miesz zawsze były podstawoaą bronią
Zgadzam się z krawczanem, każda rasa używa tych broni, a przynajmniej jednej z nich. No i oczywiście nie jestem oryginalny mówiąc, że wybrałbym łuk z Lorien. Do tego bardzo efektownie prezentowały się noże Legolasa, a także sztylet Aragorna. Mieczy nie lubię, więc mój wybór to, jak już wcześniej wspomniałem, łuk z Lorien.
_________________ "Nie ufam czemuś, co trzy dni krwawi i nie zdycha"
Posted: Sat Feb 18, 2006 4:35 pm
Ja najchętniej łuk, ale wahałam się też nad mieczem. Gdybym była w Śródziemiu, to bym używała i tego, i tego. Najpierw łuk, a jeśliby doszło do walki wręcz, to oczywiście miecz.
_________________ "Świat dzieli się na tych, którzy czytali Hobbita i Władcę Pierścieni, i tych, którzy dopiero ją przeczytają." SUNDAY TIMES
Posted: Thu Apr 13, 2006 11:38 am
Jeśli nagle znalazłabym się w Śródziemiu(byłby to najszczęśliwszy dzień w moim życiu)
to zaopatzryłabym sie we wszystko czym tylko można sie obronić.No bo nigdy nic nie wiadomo...Aaaa!Nazgul!
_________________ Ażeby po nas zostały jedynie
Ślady na piasku i kręgi na wodzie.
Najlepsze są miecze półtoraręczne,zwłaszcza Anduril.Wykuty ze szczątków Narsila przez władcę Rivendell.A to co Arwena miała to chyba była jakaś szabla...
Joined: 28 Nov 2006 Posts: 390 Location: z wioski podlaskiej
Posted: Tue Nov 28, 2006 6:43 pm
a... harmonijka połapka nie wystepowała na Ardzie ?? nawet w haradzie ?? jak nie to ja wybieram... bojowego mumakila (najpotęzniejsza broń... niczym bazooka w słabych grach wojennych )...
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Posted: Thu Dec 28, 2006 6:16 pm
Keira_Metz wrote:
A co do naj broni...hmm... mi najbliższy jest łuk Ale jeśli chodzi o skutecznosc to katapulty itp
Najskuteczniejsze ? no nie wiem jak biegnie na ciebie chmara nieprzyjaciół to z katapult ich nie wykończysz nawet jak byś ich miała bardzo wiele. Katapulty są dobre ale tylko do jednostek, które się nie poruszają i są duże.
Posted: Thu Dec 28, 2006 6:30 pm
Kwestia sytuacji.
Przy oblężeniach, machiny są bardzo przydatne i skuteczne, inaczej nikt by ich nie budował i nie ciągnął ze sobą
Wiadomo, że w polu mają małe znaczenie. A w pojedynkach są zupełnie nieprzydatne
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum