Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Taniec
Author Message
zapalka 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Sun Dec 04, 2005 5:18 pm   

Ja się niedługo zapisuję na kurs tańca towarzyskiego wraz z moją kumpelką (nie będziemy razem tańczyć, oczy wiście :D )! Hurra! Jak na razie (z tego co obserwuję) moimi ulubionymi tańcami są rumba i foxtrot :) .

Nazg 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Mon Dec 05, 2005 1:24 pm   

Muzyki mam całe stada ;) , ale niestety tańców nie bardzo. Najwyżej filmik z najszybszym tancerzem świata :D .

Tylko szkoda, że te butki takie drogie ;)

Gavroche 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Tue Dec 06, 2005 7:04 pm   

Hmmm...taniec...ma się pewne rzeczy w genach ;) uwielbiam tańczyć...nawet kiedy idę ulicą sprawiam wrażenie jakbym unosiła się w powietrzu[opinia innych]
Taniec jest jedną z najlepszych i zarazem najbardziej zmysłowych form kontaktu pomiędzy kobietą i mężczyzną,zresztą nie tylko.

Keira 
Szara przystań

Posted: Wed Apr 19, 2006 8:49 pm   

Gdzieś mi się tu napisało:

Ja wrote:
Kursy tańca to nie dla mnie ;) Nie mam cierpliwosci, samozaparcia itp :) Przynajmniej nie w kwestiach zahaczających o ruch :]

No i co... Jak zwykle okazało się, że to nieprawda :]
Chodzimy sobie z Ecikiem na taki trochę "partyzancki" kurs tańca ;) I jest baaardzo fajnie :)
Cha-cha jest świetna :) Jive'a dopiero zaczynamy, ale ma w sobie to, co kocham w tańcu. Energię 8)
Walc angielski... Cóż. Wszystko było dobrze, dopóki się nie zaczęlo po kole... :green: Teraz mamy małą katastrofę ogólną, ale spoko :P Generalnie walc mnie nie rusza. Chociaż z moim bratem mi się go bardzo przyjemnie tanczy ;)

W kazdym razie odkryłam, ze nie jest ze mną najgorzej :D Samodoskonalenie :)

B. Leśmian

Nimloth 
Jaskinia Sheloby

Posted: Sat Apr 22, 2006 1:37 pm   

A bujanie się do reggae to też jest taniec? Bo zaczynam coraz częsciej to praktykować :green:
Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Sat Oct 21, 2006 10:14 pm   

ja wczoraj na połowinkach o tej porze tańczyłem...pierwszy raz od jakiś 2 lat :D ... i mówie Wam, do każdego tańca można sie tulić, nawet do szybkiego techno - sprawdzone w praktyce :D ...

druga sprawa...nogi...myślałem, że mi odpadną... o 5:30 jak czekaliśmy z dudim na busa...myślałem, że nogi mam z waty :D ... ale było ZAJEBIŚCIE :D

Platon

Beren 
Jaskinia Sheloby

Posted: Sun Oct 22, 2006 12:11 pm   

Ja od niedawna chodze na kurs tańca towarzyskiego do mnie do szkoły. Zajęcia prowadzi kumpel z mojej klasy. Wcześniej byłem totalnym beztalęciem w tych sprawach :) . Obecnie ćwiczymy Cha Cha'e

Antoine de Saint-Exupery

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Sun Oct 22, 2006 12:23 pm   

hehe :D ... dobrze potańczyć trzeba od czasu do czasu :D

Platon

Keira 
Szara przystań

Posted: Sun Oct 22, 2006 7:42 pm   

Beren wrote:
Ja od niedawna chodze na kurs tańca towarzyskiego do mnie do szkoły. Zajęcia prowadzi kumpel z mojej klasy. Wcześniej byłem totalnym beztalęciem w tych sprawach :) . Obecnie ćwiczymy Cha Cha'e

Ja myslalam, ze w zyciu nie opanuje zadnego kroku w tancach towarzyskich. A na kursie w podobnym stylu jak twoj, primo nauczylam sie podstaw paru tancow, secundo uwierzylam, ze z moim poczuciem rytmu i koordynacja ruchowa nie jest tragicznie ;) Wprawdzie juz troche pozapominalam, ale cha che i jive'a jeszcze zatancze ;) Oczywiscie w ograniczonych podstawach :lol:
Ale kiedys sie zapisze na kurs z prawdziwego zdarzenia i bedzie pieknie :)

B. Leśmian

Beren 
Jaskinia Sheloby

Posted: Sun Oct 22, 2006 8:05 pm   

Wiecie co wam powiem?
Ide patrzeć na Taniec z Gwiazdami bo zaraz sie zaczyna.

P.S.
Rozumiecie czasem co mówi jury? Bo oni mają taki specyficzny język: jakieś przeprostu i w ogóle :D

Antoine de Saint-Exupery

Keira 
Szara przystań

Posted: Sun Oct 22, 2006 8:47 pm   

Czasem rozumiem. A czasem się domyślam. A czasem nie wnikam.
Zresztą teraz nie mam tvn-u :/ Jestem skazana na filmiki w necie, a tam niestety nie ma komentarzy jury... :(

B. Leśmian

Nimloth 
Jaskinia Sheloby

Posted: Mon Oct 23, 2006 11:49 am   

Oj, z tańczeniem u mnie fatalnie...tańczylam w sumie 2 razy w życiu i więcej nie zamierzam...kompletny brak koordynacji ruchów i zesztywnienie (prawie jak pośmiertne ;) ). No i teraz mam problem, bo zbliżają się połowinki...
Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...

Galad 
Moderator

Posted: Sun Nov 12, 2006 9:14 pm   

ha! i ja od chyba 2 miesięcy chodzę na kursik z moim :sun: .
podobnie jak większość myślałem, że w życiu nie zatańczę NIC, ale jakoś idzie, coś mi wchodzi do, jak się okazuje, wcale nie takich sztywnych nóg ;]
profesjonalnym tańcerzem nigdy nie będę, ale fajnie tak troche się pouczyć.. a jaka satysfakcja, naprawdę wszytskim polecam! :)

aha, ale jive'a to nienawidzę! jeszcze... :tak(: ;)
in Mordor where the shadows are."

Keira 
Szara przystań

Posted: Sun Nov 12, 2006 10:11 pm   

Jive rządzi! :P A jak męczy fantastycznie :lol:
A co najbardziej lubisz Piotrze? :P :P

Właśnie sie skonczyła 4 edycja "Tanca z gwiazdami". Wynik mnie nie zaskoczyl, aczkolwiek nie uszczesliwil :] Moi faworyci dawno poodpadali. W ogole ta edycja jakas pokrecona byla. Widzowie - zero konsekwencji. A co Rusin robila w finale to nie wiem :P W ogole na takich finalistów nikt przy zdrowych zmyslach by 2,5 m-ca temu nie postawil :lol:
A sedziowie... coz, pan Galinski jest coraz mniej obiektywny :P

B. Leśmian

Galad 
Moderator

Posted: Sun Nov 12, 2006 11:25 pm   

Agatko moja, najbardziej to chyba lubię... chyba Czacza, rock'r'roll i od bidy samba :) ale to i tak są tylko kroki podstawowe, więc może się zmienić kilkanaście razy. jednak na teraz to te 2/3 :) no, a Ty, taqm z Eciem tańcowałaś, dobrze pamiętam? :> jak u was, tak ogólnie było?

dla mnie pan Sadowski bardzo, ale to bardzo ładnie tańczył, aczkolwiek nie widziałem odcinka, w którym on odpadł.. Mroczek wykopał się sam.. Lucas.. hmm... sam nie wiem, w finale go nie widziałem, ale faktycznei z trójki finałowej był on na drugim miejscu.. aha, ale Lucas w trzecim tańcu był naprawdę super! dla mnie też powinien dostać 40 pkt..
in Mordor where the shadows are."

Keira 
Szara przystań

Posted: Mon Nov 13, 2006 8:04 am   

Wiesz, my to uskutecznialysmy bardzo bardzo podstawowe kroki ;) W sumie tylko jive, chacha, rumba i walc jakos tak wiecej nam zostal wpojony. Jive bardzo lubie na tyle na ile sie go uczylam. Chache tez :) A ze standardu... wolalabym sie uczyc tanga i quickstepa :P

Sadowski byl b. dobry. A przy tym widac, ze sie dobrze bawil. Jego partnerka po prostu wystrzałowa :lol: Liszowska tez byla niezla. Szczegolnie w niektorych tancach, np. w chachy czy sambie :P

B. Leśmian

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: