Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
Posted: Sat Dec 02, 2006 12:04 am
a to tu Cie zadziwie
Moja Luba lubi mnie w kapturze tzn. w bluzach za kapturem i szerszych spodniach
a co mnie skłoniło??
gangsterzy pewnie się śmiejecie, ale taka jest prawda. zawsze mnie podniecały czarne samochody, z których wysiadali smutni panowie w skórach i garniturach i tak mi zostało
poza tym miła satysfakcja gdy pani w aptece mówi do Ciebie "Proszę Pana"
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
Posted: Sat Dec 02, 2006 10:21 am
Rzeczywiście... Don Corleone czy Luca Brasi zawsze mieli gustowne garniaki i 5 kilo aminicji w wewnętrznych kieszeniach... a do Don Corleone to nawet Ojcze mówili
Posted: Sat Dec 02, 2006 11:59 am
don Corleone nie nosił amunicji z tego co wiem ... przynajmniej w filmie, bo książki nie czytałem ...
ale wracając do tematu
ja nie należę do żadnej kultury, tym bardziej sub ubieram się różnie, jak napisałem wcześniej...ale że preferuję baggy jeansyi i kuklux clan bluzy to inna sprawa
Ja też nie należę ściśle do zadnej subkultury. Chociaż niektórzy ludzie mówią mi, że wyglądam jak:
1.Rasta (w tym jest trochę prawdy,moja ideologia jest zbliżona) bo mam dready.
2.Punk - bo noszę punkowe spodnie w kratkę
3.Metal - noszę glany i często czarne ubrania.
Oprócz tego słucham muzyki odpowiadającej wszystkim tym subkulturom, ale nie czuję się ściśle związana z żadną z nich. Nie cierpię takiego czegoś "jestem rasta, więc słucham reggae, a metal to złooo" (chociaż rasta są najczęściej tolerancyjni ) słucham tego, co mi się podoba.
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
A mnie zastanawia, jak tacy niby 'ortodoksyjni' rastafarianie mogą łączyć ze swoimi rastafariańskimi poglądami ateizm. To tak na marginesie.
Mnie też ludzie przypisują do tych subkultur, które wymieniłaś... plus jestem jeszcze 'brudem', cokolwiek to oznacza dla używających go (punk? grunge? hippis?...)
Poza tym dowiedziałam się na przykład, że jestem 'żydówką z Etiopii' (ja, taka 'czysta aryjka' - bez urazy, nie jestem nazistką - blondwłosa, wysoka i niebieskooka...). Swoją drogą, ciekawy mix... pomijam fakt, że szłam w koszuli wojskowej z polskimi flagami.
I zabił mnie okrzyk 'AAAAA! BOB MARLEY!!!! ZłOOOOOO!!!' wydany przez jakiegoś inteligentnego łysola, któremu udało się przeczytać jedną z naszywek na moim plecaku. Taak, Marley, zło...
_________________ "Joculatores!" - huka po ulicach niezbożne "hosanna" dla wagantów sprośnych. "Igrce w gród walą!" - rozbiega się nowina po mieście całym.
Posted: Mon Dec 04, 2006 1:18 pm
Pisałem już jak się ubieram teraz napisze do jakiej subkultury (jeżeli wogóle taka istnieje ) należę:
A więc zacznę od tego że jestem wierzącym-katolikem (nie zgadzam się ze wszystkim... o nie, nie, nie swój rozum mam ;D). Jestem antyfaszystą, antykomniusta... jestem takim liberałem nieco wygiętym na lewicę Jestem przeciwnikiem aborcji. Natomiast do homoseksualistów nic nie mam... z pewnością nie jest to choroba. Kocham RockAndRolla, Metal, Punk Rocka, Poezję Śpiewaną i niektóre kawałki Reggae i Rapu. Kiedyś przechodziłem już przynależnośc do subkultury zachciało mi się zostać anarchpunkiem. Jednak szybko mi minęło (na szczęścię) Teraz chyba jestem... sobą
A mnie zastanawia, jak tacy niby 'ortodoksyjni' rastafarianie mogą łączyć ze swoimi rastafariańskimi poglądami ateizm.
o, o czymś takim jeszcze nie słyszalam
Włóczykij wrote:
zachciało mi się zostać anarchpunkiem. Jednak szybko mi minęło (na szczęścię)
a to dlaczego?
Nazg wrote:
I zabił mnie okrzyk 'AAAAA! BOB MARLEY!!!! ZłOOOOOO!!!' wydany przez jakiegoś inteligentnego łysola, któremu udało się przeczytać jedną z naszywek na moim plecaku. Taak, Marley, zło...
oj, ludzie potrafią być żałośni...
Posted: Tue Dec 05, 2006 7:53 pm
a mnie ostatnio porył kumpel... otóż idę sobie przez miasto i spotkałem koleżankę... typową "metalówę" (chyba gotyk), glany, czarne ciuchy, czarny płaszczyk, czarne włosy, kostka plecak, jakieś inne szmery bajery na rękach (dziwne rękawiczki - takie średniowieczne zaciągane na kciuka, tzn takie chusty ) ... a ja: spodnie Tupaca z krokiem w kolanie, bluza z kaputrem itd. niby typowy "hip hop boy"
i szedł mój kumpel i nas zobaczył, że stoimy i gadamy sobie iw ogóle miła atmosfera jest...
"cześć" "cześć" i się zmył, ale widziałem w jego oczach zdziwienie... oto streszczenie rozmowy z gg
<on>co ty **** z brudami gadasz??
<ja>no comment
w dłuższej rozmowie, zacząłem mu tłumaczyć, że to moja koleżanka i w ogóle, a potem go zacząłem tyrać, po z jego tekstów wynikało, że owi "metale" są jakąś pod rasą zabił mnie wtedy tymi tekstami
A mnie zastanawia, jak tacy niby 'ortodoksyjni' rastafarianie mogą łączyć ze swoimi rastafariańskimi poglądami ateizm.
o, o czymś takim jeszcze nie słyszalam
Takiego kolegę z klasy ma moja przyjaciółka. Jak go kiedyś dopadnę, to go zapytam, bo mię to intryguje.
Nimloth wrote:
Nazg wrote:
oj, ludzie potrafią być żałośni...
tia...
Mati, pierwszy raz spotkałeś się z takimi tekstami? Na jakim świecie Ty żyjesz?
_________________ "Joculatores!" - huka po ulicach niezbożne "hosanna" dla wagantów sprośnych. "Igrce w gród walą!" - rozbiega się nowina po mieście całym.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum