Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Subkultury
Author Message
Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Wed Nov 29, 2006 9:32 pm   

nosisz długie włosy??

a gdzie można takie kupić?

Platon

Włóczykij 
Martwe Bagna

Posted: Thu Nov 30, 2006 3:31 pm   

ro była prowokacja... udana jak widać... czasem trzeba zmusić ludzi do tego wysiłku jakim jest myslenie ;P

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Thu Nov 30, 2006 6:59 pm   

ciśnij :*

ja ostatnio zmieniam styl

zwykłe jeansy, czarne półbuty, koszula jakaś bądź też jakiś czarne lekkei swetero podobne coś i ciężka czarna skóra :)

Platon

Nimloth 
Jaskinia Sheloby

Posted: Fri Dec 01, 2006 3:45 pm   

A co Cię skłoniło do tej zmiany?
Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...

Włóczykij 
Martwe Bagna

Posted: Fri Dec 01, 2006 4:08 pm   

prawdobodobnie jegu luba :D

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Sat Dec 02, 2006 12:04 am   

a to tu Cie zadziwie :)

Moja Luba lubi mnie w kapturze ;) tzn. w bluzach za kapturem i szerszych spodniach :)

a co mnie skłoniło??

gangsterzy :) pewnie się śmiejecie, ale taka jest prawda. zawsze mnie podniecały czarne samochody, z których wysiadali smutni panowie w skórach i garniturach :) i tak mi zostało :)

poza tym miła satysfakcja gdy pani w aptece mówi do Ciebie "Proszę Pana" :D

Platon

Włóczykij 
Martwe Bagna

Posted: Sat Dec 02, 2006 10:21 am   

Rzeczywiście... Don Corleone czy Luca Brasi zawsze mieli gustowne garniaki :D i 5 kilo aminicji w wewnętrznych kieszeniach... a do Don Corleone to nawet Ojcze mówili ;)

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Sat Dec 02, 2006 11:59 am   

don Corleone nie nosił amunicji z tego co wiem ... przynajmniej w filmie, bo książki nie czytałem :( ...

ale wracając do tematu

ja nie należę do żadnej kultury, tym bardziej sub :P ubieram się różnie, jak napisałem wcześniej...ale że preferuję baggy jeansyi i kuklux clan bluzy to inna sprawa ;)

Platon

Włóczykij 
Martwe Bagna

Posted: Sat Dec 02, 2006 1:00 pm   

raczej chodził mi o Lucę... i ogólnie o rodzinę Ojca Chrzestnego ;) a w jakich fajnych brykach śmigali... może byś sobię jakąś taką bryczkę kupił co ?? ;)

Nimloth 
Jaskinia Sheloby

Posted: Sat Dec 02, 2006 2:50 pm   

Ja też nie należę ściśle do zadnej subkultury. Chociaż niektórzy ludzie mówią mi, że wyglądam jak:
1.Rasta (w tym jest trochę prawdy,moja ideologia jest zbliżona) bo mam dready.
2.Punk - bo noszę punkowe spodnie w kratkę
3.Metal - noszę glany i często czarne ubrania.
Oprócz tego słucham muzyki odpowiadającej wszystkim tym subkulturom, ale nie czuję się ściśle związana z żadną z nich. Nie cierpię takiego czegoś "jestem rasta, więc słucham reggae, a metal to złooo" (chociaż rasta są najczęściej tolerancyjni ;) ) :| słucham tego, co mi się podoba.
Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...

Nazg 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Sun Dec 03, 2006 9:04 pm   

gangsta! (;
(to było poza tematem)

A mnie zastanawia, jak tacy niby 'ortodoksyjni' rastafarianie mogą łączyć ze swoimi rastafariańskimi poglądami ateizm. To tak na marginesie.
Mnie też ludzie przypisują do tych subkultur, które wymieniłaś... plus jestem jeszcze 'brudem', cokolwiek to oznacza dla używających go (punk? grunge? hippis?...)
Poza tym dowiedziałam się na przykład, że jestem 'żydówką z Etiopii' (ja, taka 'czysta aryjka' - bez urazy, nie jestem nazistką - blondwłosa, wysoka i niebieskooka...). Swoją drogą, ciekawy mix... pomijam fakt, że szłam w koszuli wojskowej z polskimi flagami.
I zabił mnie okrzyk 'AAAAA! BOB MARLEY!!!! ZłOOOOOO!!!' wydany przez jakiegoś inteligentnego łysola, któremu udało się przeczytać jedną z naszywek na moim plecaku. Taak, Marley, zło... :green:

:ban:

Włóczykij 
Martwe Bagna

Posted: Mon Dec 04, 2006 1:18 pm   

Pisałem już jak się ubieram teraz napisze do jakiej subkultury (jeżeli wogóle taka istnieje ;) ) należę:

A więc zacznę od tego że jestem wierzącym-katolikem (nie zgadzam się ze wszystkim... o nie, nie, nie swój rozum mam ;D). Jestem antyfaszystą, antykomniusta... jestem takim liberałem nieco wygiętym na lewicę ;) Jestem przeciwnikiem aborcji. Natomiast do homoseksualistów nic nie mam... z pewnością nie jest to choroba. Kocham RockAndRolla, Metal, Punk Rocka, Poezję Śpiewaną i niektóre kawałki Reggae i Rapu. Kiedyś przechodziłem już przynależnośc do subkultury zachciało mi się zostać anarchpunkiem. Jednak szybko mi minęło (na szczęścię) ;) Teraz chyba jestem... sobą ;)

Nimloth 
Jaskinia Sheloby

Posted: Tue Dec 05, 2006 6:51 pm   

Nazg wrote:
A mnie zastanawia, jak tacy niby 'ortodoksyjni' rastafarianie mogą łączyć ze swoimi rastafariańskimi poglądami ateizm.

o, o czymś takim jeszcze nie słyszalam
Włóczykij wrote:
zachciało mi się zostać anarchpunkiem. Jednak szybko mi minęło (na szczęścię) ;)

a to dlaczego? ;>
Nazg wrote:
I zabił mnie okrzyk 'AAAAA! BOB MARLEY!!!! ZłOOOOOO!!!' wydany przez jakiegoś inteligentnego łysola, któremu udało się przeczytać jedną z naszywek na moim plecaku. Taak, Marley, zło... :green:

oj, ludzie potrafią być żałośni...

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Tue Dec 05, 2006 7:53 pm   

a mnie ostatnio porył kumpel... otóż idę sobie przez miasto i spotkałem koleżankę... typową "metalówę" (chyba gotyk), glany, czarne ciuchy, czarny płaszczyk, czarne włosy, kostka plecak, jakieś inne szmery bajery na rękach (dziwne rękawiczki - takie średniowieczne zaciągane na kciuka, tzn takie chusty :P ) ... a ja: spodnie Tupaca z krokiem w kolanie, bluza z kaputrem itd. niby typowy "hip hop boy"

i szedł mój kumpel i nas zobaczył, że stoimy i gadamy sobie iw ogóle miła atmosfera jest...
"cześć" "cześć" i się zmył, ale widziałem w jego oczach zdziwienie... oto streszczenie rozmowy z gg

<on>co ty **** z brudami gadasz??
<ja>no comment

w dłuższej rozmowie, zacząłem mu tłumaczyć, że to moja koleżanka i w ogóle, a potem go zacząłem tyrać, po z jego tekstów wynikało, że owi "metale" są jakąś pod rasą :wariat: :rip: zabił mnie wtedy tymi tekstami

Platon

Lia 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Wed Dec 06, 2006 1:01 pm   

Wiecie skąd sie wzieła pacyfka i znak równowagi?? Co o nich sądzicie??? :hmm:

Włóczykij 
Martwe Bagna

Posted: Wed Dec 06, 2006 3:36 pm   

Bo przestałem być anarchistą... pomyślałem że szkoda niszczyć państwo o tak cudownej-patriotycznej przeszłości ;)

Nazg 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Thu Dec 07, 2006 10:00 pm   

Nimloth wrote:
Nazg wrote:
A mnie zastanawia, jak tacy niby 'ortodoksyjni' rastafarianie mogą łączyć ze swoimi rastafariańskimi poglądami ateizm.

o, o czymś takim jeszcze nie słyszalam

Takiego kolegę z klasy ma moja przyjaciółka. Jak go kiedyś dopadnę, to go zapytam, bo mię to intryguje.
Nimloth wrote:

Nazg wrote:

oj, ludzie potrafią być żałośni...

tia... ;>

Mati, pierwszy raz spotkałeś się z takimi tekstami? Na jakim świecie Ty żyjesz? :P

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Thu Dec 07, 2006 10:13 pm   

demonicznym :D nie pierwszy raz oczywiście, ale to był pierwszy raz od dawien dawna :D

Platon

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: