Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Mon Dec 08, 2003 5:33 pm
druga czesc:reaktywacja- po prostu porazka, a trzecia istne Gwiezdne Wojny. No, a'propos Starych Warsów to każda część jest lepsza ,albo przynajmniej taka sama- no następny przykład już mam. No i książki Agaty Christie- każda inna, każda na swój sposo dobra. To już 3 przykłady...
_________________ An si Tintalle Varda Oiolosseo ve fanyar maryat
Elentari ortane ar ilye tier undulave lumbule...
Posted: Mon Dec 08, 2003 6:14 pm
Wiecie co... Ja rozumiem ze tak mysli 95% polskiego i jak sadze swiatowego spoleczenstwa. The Matrix to byla ladna historyjka podana w przetrawiony sposob na talerzyku. Ladna bajeczka o zaklamaniu i innych problemach. W sam raz dla komercji. Oczywiscie nie mozna powiedziec ze Reloaded i Revolutions nie sa dziecmi komercji. One sa poprostu bardziej zawiklane dla normalnego widza. Mi, az zyje juz tu kilka lat na tym swiecie... Opadla szczeka jak zobaczylem kolejne odslony Matrixa. Bylem jestem i bede zafascynwany inwencja Wachowskich mimo iz jak kazdemu rezyserowi zdarzaly sie im wpadki. Idea filmy Reloaded i Revloutions jest zupelnie inna odjedynki. To inne filmy miimo iz mowia o tym samym. Ja tu nie chce nikogo przekonywac, ale strzasznie wqurzaja mnie takie puste ywpowiedzi ze nie podobalo mi sie po bylo przekrecone czy jakies tam inne. Nikt komu sie ne podoba nie zaglada do istoty filmu. Radze zaczac.
_________________ "We Are Shape By Faith Just As We Shape It"
Posted: Tue Dec 09, 2003 4:01 pm
Oczym ty mowisz? Jacy Oni? Jesli chodzi tobie o Wachowskich to pragne uprzedzic cie droga damo ze zalozenie bylo odpoczatku na zrobienie trylogii tylko WB nie chcial dawac tyle kasy na niesprawdzonych ludzi. Dla mnie wszystko sklada sie w idealna calosc i wszystko do siebie pasuje co do zlamanego kawalka tasmy filmowej. Poza tym pomysl o Matrixie? Ok, bylo wiele pomyslow o rzeczywistosci cybernetycznej, ale nikt Wachowskim nie optrafil udowodnic ze to nie ich pomysl. Poza tym co masz do polakow i ich pomyslow...
A i tak Matrix po części zajeżdża Ghost in teh sheel... Lubię Matrixa, ale teraz jakoś nie mogę patrzeć na M2 i M3. Jakoś za dużo filozofii... Już i tak wyszło, że źle główkuję, a tyle filozofii (choć i tak do wszystkiego podchodzę filozoficznie) przerasta moją skromną (ekh... powiedzmy...) osobę. Pewnie i tak nikogo nie przekonamy i tak naprawdę nie o to chodzi. Każdy ma swoje zdanie i to jego sprawa co o czymś myśli. A najmniej przyjemna jest wymiana zdań, kiedy jedno nie lubi drugiego (znaczy że osoba X nie lubi niektórych zainteresowań pana Y i na odwrót, a zarazem próbuje przekonać pana Y, że nie ma racji). Już za mocno nagmatwałem. Teraz podajcie sobie rączki i pocałujcie się na zgodę....
Posted: Tue Dec 09, 2003 5:53 pm
A czy Wachowski to nie jest polskie nazwisko? Moze i nie ale prawdopodobienstwo jest gigantycznie. Co do wierzen indian spoko... Przynajmniej obudzili pomysl. Sadzilem ze mialas na mysli ze zerrzneli pomysl z jakijes ksiazki czy czyjejs publikacji. I raz jeszcze powtarzam.. Nie przekonuje i nie chce... Bo wiem ze prawda jest jak D*&^... Kazdy ma swoja...
Posted: Tue Dec 09, 2003 6:27 pm
Może ktoś mnie żle zrozumiał. Chodziło mi o to ,że oczywiście- bracia wachowscy (możemy powiedzieć ,że nasi rodacy :wink: ) od początku mieli na to pomysł. Jednak uważam ,że pierwsza część była innowacujna 9jeśli tak można to ująć i bardzo oryginalna). Po filmie nie mogłam uwierzyć w to co zobaczyłam i usłyszałam, panowie W. stworzyli niespotykany film. Pierwsza część można było powiedzieć rzuciła mnie na kolana, następne jednak były zupełnie inne. Reaktywacja była jakby takim niedokończonym, wykrojonym kawałkiem, który miał jedynie powiedzieć,że następna część wszystko rozwiąże, wszystko się skończy. Trzeci odcinek wyszedł ze śwaiata wirtalnego i cała akcja działa się w świecie rzeczywistym- co było tak różne od 1 i 2 ,że czułam się jak na zupełnie innym filmie. Dlatego mi sie trzecia część nie wydawała oryginalna i świetna ,ale sam pomysł był rwelayjny i rewolucyjny :wink:
mam nadzieje ,że nieco sprostowałam. I to na tyle
Amen
_________________ An si Tintalle Varda Oiolosseo ve fanyar maryat
Elentari ortane ar ilye tier undulave lumbule...
To śmieszne. Ludiz placy trawke zeby wyobrazic sobie siebie jako bohatera Śródziemia? Hehe. W Amserdami to by nie bylo zakazane, ale w polsce... hehe... To świdczy nie o ksiażce lecz o głupocie ludzi, no nie/
Siema!
_________________ "Masz świra to go hoduj" John Irving-Hotel New Hampshire.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum