Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
chciałbym napisać o ciekawym zjawisku, jakie ostatnie wpadło mi w ręce... (ładny wstęp, nie?)
chodzi, o nagraną płyte 'Autor' przez SNL. i muszę powiedzieć, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony tą płytą. nie ma tu piosenek o miłości, rozlanym mleku, czy innych pięknych tworach Grabaża. Dostajemy za to zupełnie odmienione piosenki, z bardzo dobrymi aranżacjami! Mamy tu sławne m.in Przedszkole, czy np. hymniane Mury. do tego inne piosenki, które narawdę dobrze się słucha. Sam przyznam się, że z bliższą znajomością piosenek Kaczmarskiego jestem raczej na bakier, ale te piosenki w wykonaniu SNL mi bardzo odpowiadają. i je wszystkim mogę z czystym sumieniem polecić.
a tak btw, od kolegi dowiedziałem się, że i zespół Habakuk nagrał coś Kaczmarskiego. popularne się to zrobiło...
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Posted: Sat Nov 10, 2007 10:12 pm
Habakuk już wiosną się wydał. Te single, które słyszałam w radiu były takie jakieś... no nie wiem. Nie słuchałam nigdy Kaczmarskiego, ale "Mury" zna każdy. Habakukowa wersja mi się wydawała jakaś taka "spod bloku"
Galad:
Ale Grabaż dalej nie potrafi śpiewać? ;D Prawda?
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
nigdy nie umiał i chyba chodzi Ci, że kiedyś tak mówiłem.. ale mówię dalej. jednak to nie oznacza, że mi jego piosenki się nie podobają, dalej pewny sentyment do Pidżamy czuję.. a i może pójdę na ich ostatni koncert w wawie.
ale wracając do wokalu Grabaża. na tej płycie mi jego śpiewanie się bardzo podoba, wręcz bym rzekł, że jego poziom drastycznie wzrósł! jest tylko jedna piosenka, w której jego wokal mnie drażni, za bardzo przypomina normalne SNL, czy nawet Pidżamę. i to jest jedyny minus tej płyty.
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Posted: Sun Nov 11, 2007 10:09 am
Galad, ale to nie był przytyk do żadnej twojej wypowiedzi Sama uważam, że hmm... śpiew to nie jest najmocniejsza strona Grabaża Wprawdzie w tej chwili słucham płyty "Piła tango", ale no... Jak słyszę "Dzień dobry, kocham cię" to prawie robię biedronkę ze śmiechu
A nowej płycie bym się z chęcią przyjrzała... tylko nie wiem co z tego wyjdzie.
Posted: Sun Nov 11, 2007 12:41 pm
Tia, ale tu trzeba albo pogmerać w necie albo kupić Tak że to raczej poczeka Na kompie mi się źle słucha muzyki, celem wsłuchiwania się w nią... Może sobie sprawię... albo bratu... w końcu Święta idą
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum