Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Stigmata

Na ile byś to ocenił? (wyższy=lepszy)
1
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
33%
 33%  [ 1 ]
4
33%
 33%  [ 1 ]
5
0%
 0%  [ 0 ]
6
33%
 33%  [ 1 ]
Voted : 3
Total Votes: 3

Author Message
Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Wed Dec 07, 2005 11:46 am   Stigmata

Historia:
Stigmata powstała z odłamu zespołu o nazwie Teheria. Zespół powołany do życia na początku roku 2005 w Elblągu z inicjatywy Kamy (w niektórych kręgach znany jako Gother; gitara) oraz Lux'a (wokal). Początkowo ćwiczyli covery, jednak z dojściem do składu Neophytusa (znanego powszechnie również jako Kvachu bądź też Jajec; gitara) zespół począł się rozwijać. Pierwszym utworem własnym utorem było "In the Name of the Satan", a wkrótce po nim powstał "Immortal One". Klimat kręcił się wokół klasycznego black metalu na modłę norweską, ich brzmienie było bardzo brudne, a riffy były jak najmniej skomplikowane. Około maja 2005 roku zespół dał ogłoszenie w poszukiwaniu basisty i perkusisty. Bardzo zainteresowany ofertą skontaktowałem się z zespołem, jednak po kilku bardzo nieudanych próbach (problemy ze sprzętem, słabe umiejętności, złe nagłośnienie) oraz trudnym okresie w życiu zrezygnowałem z zespołu. W międzyczasie zespół nagrał kolejny utwór "The Darkness of My Existance", a moje zainteresowanie zespołem znów wzrosło, jednak nie wyszło z tego nic wielkiego. Sam utwór jest wizytówką zespołu, a jego brzmienie względem poprzednich produkcji, oraz konstrukcja riffów była na wyższym poziomie. Jednak w zespole zaczęło dochodzić do rozłamów. Kama doszedł do wniosku, że woli grać black metal z naciskiem na elementy death'u, co zaowocowało rozłamem zespołu na dwa projekty: Teherię i Sepiath. Z czasem Kama postanowił zostawić Teherię. Trochę wcześniej zespół nagrywa "Stan Banasn (The Unholy Legion)", bardzo wychwalany przez wszystkich... poza mną. Jest to jeden z tych utworów, które człowieka zachwycają dopiero po jakimś czasie obcowanai z nimi. Około września/października w czasie rozmowy z Neophytusem doszliśmy do wniosku, że warto, bym wrócił do zespołu. Po jakimś czasie z zespołu odszedł drugi fundament - Lux. W zespole pozostał jedynie Neophytus oraz na nowo przyjęty ja. Nie przeszkodziło to jednak w nagraniu dwóch kolejnych znakomitych utworów, tj. "The Great Fall Beyond the Veil of Time" oraz po jakimś czasie "Snowstorm Valley". Utwory o wiele bardziej klimatyczne, trwające po około 8 minut, skomplikowane, jednak trzymające dalej charakter północy. Niestety na przełomie listopada i grudnia 2005 zostaliśmy zmuszeni do zmiany nazwy, gdyż Lux i Kama upomnieli się o swoje prawa do niej, pragnąc wrócić do gry black metalu. Nie przeszkodziło to jednak zespołowi, który zdobywa w undergroundzie coraz mocniejszą pozycję. Wszystkie utwory pozostały wlasnością Neophytusa, gdyż tylko on komponował w Teherii. Jednak z zamiarem nagrania dema od nowa zostały nagrane stare utwory, przez co zyskały jeszcze więcej głębi i potęgi. Pozwoliło to również nareszcie na nagranie partii basu, całkowicie ułożonych przeze mnie, a z braku wokalisty, wokale nagrywane są przez Neophytusa przy mojej małej wspomodze. W zanadrzu mamy jeszcze kilka utworów, jednak czekają one na swój czas, są to jeszcze tylko szkielety. W historii zespołu również należy wspomnieć o bardzo ważnej osobie, naszym realizatorze, producencie i specowi od tworzenia komputerowej perkusji i klawiszy, Artiemu. Jeżeli to czytasz, gigantyczne dzięki za wspomogę!!!

Więcej znajdziecie na http://teheria.mp3.wp.pl oraz kontaktując się ze mną. Niestety z wielkiego pośpiechu na internecie są zamieszczane nieostateczne wersje utworów, gdyż bardzo często wprowadzane są poprawki przed nagraniem dema. Po nagraniu dema domowymi środkami mamy zamiar zebrać pieniądze na studio i zarejestrować profesjonalne demo oraz wysłać je do wytwórni.

Dodatkowo trzy utwory (od nowa nagrany "In the Name of Satan", "The Great Fall..." bez wokalu oraz rarytas - oryginalny "Immortal One" z nareszcie nagranym basem) z ostatniej sesji nagraniowej basu (grudzień 2005) można ściągnąć pod adresem http://www.megaupload.com/?d=XTA4YIAL

Serdecznie zapraszam do odsłuchu i czekam na jakieś recenzje.

Świr 
Mallorny Lothlórien

Posted: Tue Jan 10, 2006 6:37 pm   

Gitary macie nawet fajne... ale wokal... choćby ktoś rozdzierał szmate i to zmixował xD :P .

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: