Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
1. Bóg nie jest potrzebny ludziom po, to by żyć Jak już to jest co niektórym potrzebny
Naprzykład mi.
elistir wrote:
2.Świat bez Boga nie ma sensu?Radzę sobie bez i sens we własnej egzystencji widzę
Dla mnie nie ma.
Keira_Metz wrote:
Kolego, wierzysz w Boga, tak? To gdzie szacunek? Ja wiem, internet ma swoje prawa, na wiele rzeczy mozna przymknąc oko, ale jesli deklarujesz wiarę to powinienes wiedziec, ze Bóg chrześcijanski jest pisany z WIELKIEJ literry.
Posted: Sat Nov 26, 2005 9:12 pm
Jak można zapomnieć o takiej rzeczy, kiedy jest się wierzącym?
A wracająć do myśli przewodniej tematu...
Jaki jest Bóg w moim wyobrażeniu... Jest... dobry i miłosierny. Jest miłoscią. W to wierzę. Wprawdzie w Ewangelii nie raz jest przedstawiany jako groźny, ale... wolę wizję jasną i pozytywną. Tak jest mi łatwiej. Nie jestem ultrakatoliczką, wiara nie zawsze przychodzi mi z łatwością, dlatego myślę o Bogu jako dobrym i miłosiernym Ojcu.
Człowiek moze stac się bogiem dla samego siebie, ale to będzie inne pojmowanie słowa "bóg". Bardziej w znaczeniu ideału, guru. Nie da się porównać człowieka z istotą nadprzyrodzoną.
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Posted: Sat Nov 26, 2005 10:30 pm
Varken wrote:
elistir wrote:
1. Bóg nie jest potrzebny ludziom po, to by żyć Jak już to jest co niektórym potrzebny
Naprzykład mi.
No właśnie, tobie Więc nie pisz, że ludziom Bo niektórym nie jest potrzebny, a za ludziów się uważają
Varken wrote:
elistir wrote:
2.Świat bez Boga nie ma sensu?Radzę sobie bez i sens we własnej egzystencji widzę
Dla mnie nie ma.
Analogicznie z tym co wyżej To, że dla ciebie nie ma, nie znaczy, że dla wszystkich nie ma
To tyle w kwestii formalnej
_________________ I po tym wszystkim przybywają jacyś nędzni nowocześni Amerykanie (...) i rzucają mu puszkę na głowę! To nie do zniesienia, żaden upiór w dziejach nie został w ten sposób potraktowany!
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum