Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Stare, ale jare
Author Message
Ara:) 
Jaskinia Sheloby

Posted: Wed Aug 25, 2004 11:08 am   Stare, ale jare

No właśnie. Ileż to godzin spędzonych przed ekranem Amigi, ileż razy chwytaliśmy za pada od Pegazusa ... Hmmm Aż się łezka w oku kręci... I teraz, słysząc szum nieźle podrasowanego kompa, pragniemy wrócić od tamtych chwil i ... ściągamy gierki stare ale jare :)
No właśnie... Gracie w gierki z rokie produkcji >1995 ?? Ja własnie ściągam kochane Micro Machines :) :):) Aż się przypominają "Pegazusowe" lata.

Pozdrawiam....

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Wed Aug 25, 2004 11:36 am   

ech... kocham "Jurassic Park" i "Battle City" na nesa (pegasusa)... fajne gierki... zresztą nie jedyne, choćwiększośćna nesa to były platformówki, a tych jakoś nie lubię... strasznie fajny i trudny jest "Friday the 13th", fajne były też żółwie ninja... chyba włącze emulator!!!!! :D

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Wed Aug 25, 2004 11:45 am   

jheh.. ja grywam w indiana Jones and fate of atlantis :) ))
zajebista wrecz gierka.. co prawda to prwda.. stare, ale jare :)

"Everybody lies"

Gregory House

http://wirtualni.wp.pl/uid,51845,wizytowka.html
http://madammewendy.bloog.pl

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Wed Aug 25, 2004 12:04 pm   

a ja tam gram w jakze stara gre o tytule baldur's gate II, ona ma juz z da lata!! hi hi, ale nie tak na serio to lubie grac w "kings of the beach" to taka stara siatka plazowa mowie wam super giera....
No it's not!
It's the Dark side

nagg 
Administrator

Posted: Sun Jan 09, 2005 6:15 pm   

Jeszcze pare miesiecy temu grywalem. W Warlords I, w Cywilizacje... Staralem sie uruchomic Robbo (polska fantastyczna gra logiczna), Another World... Ale nie udawalo sie. Teraz jak jest XP to jeszcze trudniej to osiągnąć.
Nie zmienia to faktu, ze na kompie mam ciagle Transport Tycoon Deluxe :]

Wiele gier jednak jest juz zbyt "czerstwych". Stara Dune 2, Wolfenstein 3d, Command 'n Conquer, Prince of Persia... Ehh... Pamietam jak bylem malym szkrabem, a moj brat grał w Elektrobody (tez chyba polska gra, calkiem niezla) To byly czasy. Kazda gra to bylo wyzwanie. Strategie powoli sie rozgryzalo... nieraz przechodzilem gre, nie wiedzac doc zego sluzy polowa opcji :D
Teraz jesli interfejs nie jest ultra domyslny odrazy wylaczam gre i ja wywalam :( Inne czasy. Nie ma czasu na "rozgryzanie", gram bardziej dla doraznego funu. Dlatego lubie kontynukacje - bo wiem o co w nich chodzi, i nie musze sie ich uczyc. Smutne :( :P

Keira 
Szara przystań

Posted: Sun Jan 09, 2005 10:12 pm   

nagg wrote:
Warlords I, Wolfenstein 3d

Oj taaak :D Stare dobre czasy
Na poprzednim kompie miałam mnóstwo fajnych gier, teraz to nawet nie mam czasu żeby w cokolwiek grać :) Warlords katowałąm co jakiś czas. Uwielbiałam tę grę.... :) Tak samo Heretica 8) Nie jestem taką wrażliwą wiedźmą na jaką wyglądam :) Fifa z 1996 roku teeeeż była spoko :lol: Dyna Blaster ;] Zawsze chciałam rozgryźć Quarentine'a, ale mi nie wyszło :lol: :lol:

Mój kuzyn miał fajne gry na amidze :D Jedna była elementem promocji pasty Colgate :D Chodziło się ząbkiem i zabijało strumieniem pasty do zębów :lol: :lol: :lol:

B. Leśmian

nagg 
Administrator

Posted: Sun Jan 09, 2005 11:28 pm   

We wszystkie gry ktore wymieniłaś miałem przyjemność grać. A poza heretic'em.
Warlords - przeszedlem
Fifa (soccer sie chyba nazywala, bo byla pierwsza fifa. Nastepna miala juz numerek '97) - przeszedlem (o ile mozna tak mowic)
Dyna Blaster - przeszedlem (bardzo brakuje mi tej gry - nigdy potem nie moglem jej juz odpalic :( )
Quarentine - tak, ciezka gra. Dochodzilem do chyba 4 etapu. W jakims parku sie jezdzilo :P
Colgate, tez smieszna gra. W sumie taka glupia lupanka, bo prosta byla, ale wciagala malego szkraba. Na poczatku byl klopot bo nie wiedzialem jak sie dziury zatyka... :P

Keira 
Szara przystań

Posted: Mon Jan 10, 2005 4:07 pm   

Hmm. Z tą Fifą możliwe ze mi sie lata mylą ;) Bo Soccera tez miałam, ale grałam - to była domena mojego brata starszego :P

A Dyna byla super, ale z tego co pamiętam to chyba nie przeszłam ostatniego etaaapuuu :( :lol:

Bardzo dobrze wspominam też Króla Lwa... to była pierwsza gra jaką miałam na poprzednim kompie :) Nie przeszłam całej... najpierw za szybko się zrażałam, potem czasu było coraz mniej :P

No i nieśmiertelne Pinballe :green: Maniakalnie grałam :P a że mój brat je bardzo lubił to trochę się uzbierało :]

No i grywałams wego czasu w brydża.. teraz to już nawet zasad dobrze nie pamiętam...

B. Leśmian

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Mon Jan 10, 2005 4:13 pm   

a kto wie jak sie taka gra nazywala...wybieralo sie czterech ludzi...czarodziejow lub cos w tym stylu i chodzilo sie po labiryncie...mozna bylo we dwojke naraz grac nawet...chodzilo sie...spotykalo wrogow...mozna bylo z nimi handlowac lub walczyc...na comodore 64 byla ta gra..klasyka...

a kto pamieta fife na pegasusa? to byly czasy...nie to co teraz...:]

[ Dodano: Wto Sty 11, 2005 4:23 pm ]
a gra pod tytulem "achtung spitfire!" ?...to jest.....strategia...dowodzi sie dywizjonem lotniczym i walczy w latach 39-43...bardzo ciekawa graficznie mimo ze ma juz 8 lat...
No it's not!
It's the Dark side

Wotz 
Upiory Pierścienia

Posted: Fri Feb 04, 2005 10:30 am   Satre są super

Ja uwielbiałem grać w Kenna 6, Kenna 7, czasami jeszcze w agenta, i sim farm. Uważam że niektóre stare gry są dużo lepsze od wychodzących nowych bubli;P

Riatha 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Fri Feb 04, 2005 2:26 pm   

Stare gry :] ojj.. chciałoby się wrócić do tamtych czasów... Moj braciak cioteczny miał (i ma nadal ^^ ) Atari.... to było piękne... Moja ulubiona gra - Upiór :] nie wiem czy ktoś grał... albo Prince of Persia... niedawno grałam... w tą pierwszą wersję... Cywilizacje oczywiście ^^ Simcity :P łii :] się przypominają lata dzieciństwa... Czy ktoś zna może jakąś stronkę, z której można ściągnąć stare gry za darmo?... Od jakiegoś czasu szukam Warcrafta I... ale nie mogę znaleźć... :(

Jan Kasprowicz

Wotz 
Upiory Pierścienia

Posted: Fri Feb 04, 2005 2:51 pm   Ściągnąc stere gry

Jest taka stronka:
http://staregry.pl
lub wpisujesz www.staregry.pl
Logujesz sie ściągasz z platformy mirror 1 i jest gut. Polecam super stronka;)

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: