Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
STARCRAFT

Czym grywasz w StarCrafta?
Zergami
41%
 41%  [ 5 ]
Protossami
16%
 16%  [ 2 ]
Terranami
16%
 16%  [ 2 ]
A co to StarCraft?
25%
 25%  [ 3 ]
Voted : 1
Total Votes: 12

Author Message
Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Thu May 27, 2004 2:55 pm   STARCRAFT

Nieśmiertelna klasyka.. I nie wierzę, by nawet początkujący gracz strategiczny nie słyszał o tej grze... Gra miodzio, mimo iż już swoje lata ma... No i wlaśnie - kto grywa/grywał? Co powiecie (nie tylko o samej grze, ale i o książkach)? Bo jak dla mnie jest to genialna gra, książka zresztą też, choć do Lotra ksiązki nie dorastają... To zupełnie inne klimaty, inna grubość, różni autorzy, a jedyne co jest podobne to ilość tomów książek - też trzy... (ja czytałem tylko jedynkę, pozostałe dwie kupię niedługo) I jeżeli już jesteśmy w temacie, to która jest wasza ulubiona rasa? Moja to Zergowie, choć kiedyś lubilem Protossów... Terrani są zbyt trudną rasą na dobrą strategię... Dlatego niewielu nimi dobrze gra... Ja oczekuję na "dwójkę"... Będzie inna graficznie, być może dojdzie nowa rasa, i na pewno nowe jednostki...

nagg 
Administrator

Posted: Fri Jun 04, 2004 4:18 pm   

Przez ten topic w polowie matur zaczalem grac w SC Brood War :D Pierwszy raz... Bardzo mile, gral ktos? Ja wlasnie jestem w 8 mijsji zergo - piekielnie trudna :( A moze lepsze okreslenei to - zmudna... Eh... No i beznadziejenie ze gina Duke, Fenix i chyba Raynor :( - nigdy nie lubilem Kerrigan
nagg

QboT
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Sat Jun 05, 2004 1:55 pm   

StarCraft... Nie spodziewałem sięże znajde o nim jakiś wzmianki na TAKIM forum. Ale jednak! :D StarCraft jest wszędzie!

nagg 
Administrator

Posted: Sat Jun 19, 2004 9:53 am   

Hm, no przeszedlem :) milo bylo - to jednak jest fantastyczna gra :) Ciekaw jestem jak to sie wszystko dalej potoczy w 2 czesci :) Co prawda pewnie to jeszcze rpzyjdzie nam czekac z 3-4 lata na nia, ale :)

SC roox
PS (reynor nie ginie - pomerdalo mi sie :) )
nagg

Ozz 
Hooliganin

Posted: Sat Jun 19, 2004 8:05 pm   

Ahhh, ściagłem sobie z Kazzy 8) Dodatek, już dosc dawno temu, ale po prostu cud miód i orzeszki, ta gra ma tyle lat.... A cały czas boska... Co do 2 części, amatorsko jest przygotowywana w 3d, tyle, że wszystko to samo, questy itd. Co do normalnego Starcrafta 2, to wziąłeś to nagg chyba z kosmosu :P bo Blizzard nic nie mówi o kontynuacji. Inna sprawa, że takowa po prostu MUSI być, no ale nic nie wiadomo..

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Sat Jun 19, 2004 8:12 pm   

Nie wzięte z kosmosu, to po prostu tajny projekt Blizzarda... Fani mówią o niej od około trzech lat, gdzieś kiedyś było jakieś demo, choć to akurat mogła byćpodróba, bo nie dało się ściągnąć... Ale w StarCraft Ghost, strzelance tpp/fpp pojawiają sięnowe jednostki, które będą musiały się znaleźć w kontynuacji... Również pojawi się nowa rasa, hybrydy, o których mowa jest w tajnej misji protossów w Brood Warze... Hybryda Zerga i Protossa...

nagg 
Administrator

Posted: Sat Jun 19, 2004 8:39 pm   

Morgul: Tajna misja w BW? nie slyszalem.. powiedz cos wiecej, jak tam sie dostac? Kiedy gdzie co i jak :)

Ozz, pewnie ze oficjalnie nie, ale Warcraft 3 jest w miare dobrym dowodem na to, ze cos tam panowie kombinuja (w jednej misji mozna zdobyc Hydraliska, a jak przejdziesz gre na hard masz maly filmik na silniku W3 z marinesami siekajacymi chyba do zerglinow)

nagg

QboT

Posted: Sat Jun 19, 2004 9:17 pm   

Oficjalnie nie było mowy o SC 2 a tym bardziej hybrydach. A dodatkowa misja w Brood War odblokowuje się, gdy w ostatniej misji Zergiem zniszczymy maina protosów w przeciągu 30 min.
Marines nawalają się z armią Orków w zbrojach firebatów :)
RAynor a nie Reynor :P
Być może powstanie kiedyś SC2 ale... po tym jak z Blizza odszedł Roper i dwóch twórców fabuły StarCrafta (Samwiese & Metzen) wątpie w to, żeby dorównał on popularnością i żywotnością poprzednikowi :( Chociaż patrząc na World of Warcraft... Pożyjemy, zobaczymy...

"live today, fight tomorrow"

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Sat Jun 19, 2004 10:15 pm   

nagg wrote:
Morgul: Tajna misja w BW? nie slyszalem.. powiedz cos wiecej, jak tam sie dostac? Kiedy gdzie co i jak :)

Ozz, pewnie ze oficjalnie nie, ale Warcraft 3 jest w miare dobrym dowodem na to, ze cos tam panowie kombinuja (w jednej misji mozna zdobyc Hydraliska, a jak przejdziesz gre na hard masz maly filmik na silniku W3 z marinesami siekajacymi chyba do zerglinow)

nagg

Quote:
Oficjalnie nie było mowy o SC 2 a tym bardziej hybrydach. A dodatkowa misja w Brood War odblokowuje się, gdy w ostatniej misji Zergiem zniszczymy maina protosów w przeciągu 30 min.
Marines nawalają się z armią Orków w zbrojach firebatów
RAynor a nie Reynor
Być może powstanie kiedyś SC2 ale... po tym jak z Blizza odszedł Roper i dwóch twórców fabuły StarCrafta (Samwiese & Metzen) wątpie w to, żeby dorównał on popularnością i żywotnością poprzednikowi Chociaż patrząc na World of Warcraft... Pożyjemy, zobaczymy...

No tak, pomyłka, chodziło oczywiście o misje zergami, ale bynajmniej nie była to ostatnia. I żeby przejść do dodatkowego etapu należy zaznaczyćZeratula od razu kiedy siępojawi, bo potem już się nie da... Chwilowo nie zapodam która to była misja, bo dziś znów zainstalowałem Stara i przechodzę od nowa, a kodów nie mam zamiaru wpisywać...

nagg 
Administrator

Posted: Mon Jun 21, 2004 8:42 pm   

tak, juz wiem. Chodzi o 9 misje zergow, kiedy to trzeba znieszczyc protosow w 30 min. jesli sie to zrobi wystaczajaco szybko aktywowany jest ukryty poziom.
Dowiadujemy sie w nim, ze Duran nie jest prawdopodobnie czlowiekiem, jest duzo potezniejszy, niz sie wydaje. Wyglada na to, ze to on stworzyl hybryde protozerga. Sam mowi, ze Kerigan jest na to za cienka w uszach, wiec wyglada groznie ;) Na forach pisza, ze moze byc przedstawicielem pradawnej rasy Xel'naga (or smth) tej samej, ktorej moc aktywujemy w ostatniej misji Portosow w dodatku. Prawdopodobnie on zyl sobie w tej swiatynmi, i zostal obudzony. W dodatkowej misji nazywa siebie "sluga odleglej mocy" (lub podobnie) prawdopodobnie jest to faktycznie furtka na nastepna czesc :) Wyglada ladnie ;)

nagg

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Tue Jun 22, 2004 12:53 pm   

Samuel Duran jest reinkarnacją przedstawiciela Xel'Naga... Jest takim intrygantem, który c zerpie od wszystkich ras kożyści, najwięcej od Zergów... Xel'Naga kiedyś stworzyła Protossów i Zergów, ale Overmind pochłonął całą cywilizacje Xel'Nagi, asymilując ją i przejmując jej informacje. To samo chciał zrobić z Protosami, stąd ta wojna...

QboT

Posted: Tue Jun 22, 2004 2:12 pm   

Nie prawda. Xel'Naga nie zostali całkowicie unicestwieni. Część z nich (żyjąca) opuściła naszą galaktykę z postanowieniem, że już nigdy tu nie wróci...

"live today, fight tomorrow"

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Tue Jun 22, 2004 2:31 pm   

Ale częśćzostała zasymilowana.... Tak więc i ty i ja mamy racje....

(wiem, króciutki post... Aż nie w moim stylu)

Grigor (Mistrz) 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Tue Aug 31, 2004 9:45 pm   

Gram zergami sąjak dla mnie najlepszą rasą nie wiem jak dla was :) ;] :>
www.ibun.edu.tr Jestem (JUż) mrocznym członkiem zakonu Sith która moc jest niedościgniaona dla zwykłych Jedi ha ha Lord Sith Grogor "Niech moc będzie z Sithem"."Nie oceniaj Sitha po mieczu świetlnym"Nudzi mi się Nic się nie dzieje

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Wed Sep 01, 2004 11:50 am   

ja gram terranami....zawsze lubialem byc ludzmi, albo elfami, no ale to inna bajka....co jest wlasnie u terranow najlepsze do obrony przeciwko protosom, bo ostanio gosciu odparl moj atak i ruszyl na mnie...ale i tak wygralem....wiec jak lepiej sie obudowac bunkrami i wsadzic do nich ludzi, czy obudowac sie bunkrami i postawic ludzi za nimi?? a moze cos innego??
No it's not!
It's the Dark side

Anlis Gamgee 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Wed Sep 01, 2004 1:13 pm   

Ludzi do bunkrów, a za nimi wieżyczki i czołgi.

Grigor (Mistrz) 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Wed Sep 01, 2004 3:44 pm   

Ostatnnio "Próbowałem" poto nieżlemiszło imyślałem że przegram ale wygrałem 8) gości grał zergami łAtwizna ;]
www.ibun.edu.tr Jestem (JUż) mrocznym członkiem zakonu Sith która moc jest niedościgniaona dla zwykłych Jedi ha ha Lord Sith Grogor "Niech moc będzie z Sithem"."Nie oceniaj Sitha po mieczu świetlnym"Nudzi mi się Nic się nie dzieje

Wotz 
Upiory Pierścienia

Posted: Fri Feb 04, 2005 10:08 am   Starcrfat jest super

Giera jest super. Najfajniej gra się zergami. A brodwar to pestka. Gra w sieci z lepszymi od siebie to dopiero wyzwanie. Wszystkich miłośników Starcrafta zapraszam na forum o tej wspaniałej grze. www.zergfuu.tk + forrrum. Logujcie się potrzeba nam nowych i aktywnych userów.

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: