Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Sny
Author Message
Milva 
Moriannon I Brama Mordoru

Posted: Thu Aug 18, 2005 4:05 pm   Sny

Czy Wy też miewacie czasami bardzo dziwne sny? :] Ja niestety tak... Często są związane z książkami Tolkiena. Parę lat temu, na przykład, śniło mi się, że przyjeżdżając na działkę mojego dziadka, ujrzałam cały ogródek zapełniony psami rasy Golden Retriver :lol: Podeszłam do dziadka siedzącego na środku, i pytam, co tu się stało, skąd one się wzięły?! Zaczął mi opowiadać, że pojechał do lasu, na grzyby, a zwierzęta same się za nim przybąkały :? . Jako, że lubiłam wtedy psy (teraz mi przeszło, przestawiłam się na koty), bardzo się ucieszyłam, ale, niestety, musiałam je karmić, wyprowadzać itd. W końcu zapytałam dziadka jak się wabią... Kazdy z nich otrzymał imię, którejś z postaci z WP... To nie koniec. Z czasem odkryłam, że nocą przemieniają się w PRAWDZIWYCH BOHATERÓW... :lol: Obudziłam się, kiedy pies imieniem Boromir wyruszył na poszukiwania psa Eowiny, która zniknęła parę dni temu. :roll: Tak durnego snu, nie miałam chyba nigdy w życiu. :roll:
Prawie codziennie miewam sny, ale zwykle, po przebudzeniu nie pamiętam co to było. Zazwyczaj to koszmary... Ktoś mnie zabija, ja zabijam kogoś, spadam skądś, a tylko rzadziej nie leje się w nich krew. Np. dzisiaj śniło mi się, że wyjechałam do Australii, mieszkałam nad brzegiem morza i pracowałam jako poławiaczka na Rafie Koralowej, tylko nie mam pojęcia co łowiłam :] Wiem tylko, że coś, co było pożywieniem dla żyraf wyglądających trochę inaczej, niż te żyjące w Afryce. Były małe, łasiły się do wszystkich i zachowywały się jak psy... ;o :lol: ;o ;o :lol: ;o

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Thu Aug 18, 2005 4:26 pm   

taa? mi sie snilo ze mielismy zakonczenie roku szkolnego...czerwiec...nie wiem skad tam sie wzial snieg no ale dobra :hmm: ...pozna noc...bodajze o polnocy... :green: ...kolo tesco :hmm: obrzucalem kolezanka sniegiem no i ta mnie gonila...wziela rzucila we mnie sniezka, i raptem nie wiadomo skad trzymalem na rekach wielkiego, niebieskiego pluszowego misia..opowiadal mi, klaudii i pauli kawaly...wsiadlismy cala klasa do autobusu i okazalo sie ze ten mis byl kanarem mzk... :tak(: :lol: :kill: w ten sam dzien potem mnie kanary sprawdzaly 2x...ale ja mialem biiiileeeet... ;]

kiedys mi sie snilo ze szlismy wszyscy do nieba...po takich wielkich schodach i wszyscy grzecznie stalismy na tych schodach w kolejce...i jak byla moja kolej to raptem zaczalem spadac...lecialem chyba z 10 minut i jak spadlem to takie dziwne uczucie w nogach mialem...ale sie nie zabilem...stanalem jeszcze raz w kolejce...znowu spadlem...jeszcze raz...jeszcze raz...az w koncu juz nikogo nie bylo na schodach tylko ja...no to wbieglem na sama gore i znowu spadlem...siadlem i zaczalem plakac...i przyszedl jakis gostek i powiedzial ze nie wykupilem sobie miejsca...i mnie nie wpuszcza...
No it's not!
It's the Dark side

Krasnolud 
Na Drodze Do Bree

Posted: Fri Aug 19, 2005 12:46 pm   

Mnie też się śnią różne głupie rzeczy. Stałam na przystanku autobusowym, podchodzi do mnie gostek i pyta mi się co mam w siatce. Wymieniłam mu co miałam, a on mi odpowiada, że chce moje frytki. (JA CHCĘ TYLKO PRZYPOMNIEĆ, żE JESTEM UZALEżNIONA OD FRYTEK !!!!!!!). Ja mu na to: -Wszystko tylko nie moje frytki !!! Zaczął mnie szarpać, potem zaczęłam się z nim bić, bo nie chciałam mu oddać moich frytek. Nie wiem jak to się skończyło, bo potem się obudziłam. Miewam takie głupie sny, ale ten był szczególnie stresujący, bo chcieli mi odebrać moje pyszne fryteczki :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Masło 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Sat Aug 20, 2005 11:13 am   

ja ostatnio miewam De javu czy jakoś tak. budze się i przez kilka sekund pamiętam tylko jedną scenę. chwilę później zapominam o niej a kilka dni później widzę tą samą scenę w realu :hmm:

Milva 

Posted: Sat Aug 20, 2005 12:14 pm   

Deja vu mam dośc często, ale moje sny zaczynają się robić coraz to bardziej dziwne :P Akcja tego dzisiejszego, toczyła się na krakowskim stadionie Wisły... :? Trybuny były zapełnione, ja stałam na środku, ubrana w długą koronkową sukienkę :/ i... walczyłam z kimś na miecze. ( hm, upodabniam się do Ciri? :P ) Tym kimś był najpierw niezidentyfikowany elf, który skończył swój żywot w kałuży krwi :] , potem pojawił się Saruman ;o . Niestety uciekł. (ee...niezła jestem. :P Chciałabym tak dobrze rąbać mieczem). Zaraz po nim na arenę wkroczyło moje własne wyobrażenie Celegorma :green: Skończyłoby się to źle, gdyby do środka nie wpadła jakas stara babcia, z dobrotliwym usmieszkiem na twarzy, Celegorm zniknął, a babcia pociągnęła mnie za rekę i biegała w kółko po całym stadionie, dziko piszcząc ;o . Wtedy się obudziłam. Bardzo niewyspana :evil: . Dawno nie miałam takiego męczącego snu... :| Ale jeśli Synowie Feanora będą się pojawiać częściej, to warto obudzić się zmęczonym... :twisted:

elistir 
Jaskinia Sheloby

Posted: Sun Aug 21, 2005 11:04 pm   

Sny... Lepiej nie mówić :green:

Jadę sobie przez prerię, wszędzie wokół trawa. Nagle słyszę jakiś hałas. Wyjeżdżam zza górki i co widzę? U jej podnóża pasie się olbrzymie stado rowerów. Bogowie, jak one komicznie wcinały trawę, marszczyły opony i chwytały ją. I ciągle tylko chap, chap i chap... Potem się spłoszyły, a ja się obudziłam :lol:

(sen spowodowany piosenką Janerki, jak mniemam :lol: )

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Mon Aug 22, 2005 4:59 pm   

Mi się często śnią konie nma które z jakiegoś dziwnego powodu nigdy nie mogę wsiąść. Na przykład koń ucieka, albo ma siodło założone na odwrót - ale to jest efekt tego, że teraz nie jeżdżę a chciałabym.

A ostatnio śniło mi się, że byłam w mojej starej szkole i musiałam pisać sprawdzian z biologii. Najpierw przerzywałam stres bo nikt nie umiał mi powiedzieć, czy jest to sprawdzian z układu nerwowego czy pokarmowego a potem bo nie umiałam sobie przypomnieć nazwy czegośtam i bałam się, ze się skompromituję przed moją stara nauczycielką u której miałam 5 na maturze. :/

Nimloth 
Jaskinia Sheloby

Posted: Mon Aug 22, 2005 5:21 pm   

Ja też miewam ostatnio bardzo dziwne sny, niestety nie zawsze związane z Władcą Pierścieni... Kiedyś śniło mi się,że byłam w zoo .Na początku było ok. chodziłam i zwiedzałam, ale po chwili zobaczyłam wielkiego, głodnego tygrysa spacerującego luzem po alejkach ;o ! Oczywiście zaniepokoiło mnie to i poszłam gdzieś indziej.W pawilonie z egzotycznymi zwierzętami wił się po podłodze olbrzymi wąż boa ;o ! Osobiście nie mam nic przeciwko tym pięknym zwierzętom, ale tylko, kiedy są w zamknięciu! Ludzie tłumnie przepychali się do wyjścia, prawie mnie tratując... kiedy wydostałam się z budynku zobaczyłam galopującą prosto na mnie antylopę... w momencie kiedy powinna mnie właśnie stratować, obudziłam się. To wszystko było tak realistyczne, a zwierzęta dokładnie mi znane z odwiedzanego zoo, że cała byłam spocona ze strachu i przez jakiś czas zaprzestałam wizyt w tym niebezpiecznym miejscu.
Od tego czasu dużo razy śniły mi się dzikie zwierzęta na wolności. Raz zaskoczyły mnie w moim własnym domu! Cała rodzinka siedziała na strychu i przez otwartą klapę drażniła wielkiego złego goryla. Ja nie zdążyłam wleźć na strych, więc schowałam się za kartonem, mając nadzieję, że małpa mnie nie zauważy.Niestety zauważyła i zaczęła do mnie biec... w tym momencie oczywiście się obudziłam zlana potem... ehhh i jak w takich warunkach można się wyspać??? :evil:

I jeszcze jedna prawdziwa historia związana ze snami. Moja ciocia opowiadała mi, jak śniło jej się że całą, calusieńką noc,tańczyła z wujkiem. Już nie mogła na nogach ustać, ale tańczyła dalej. Rano ciocia i wujek się budzą, a wujek mamrocze: rany,ale mnie nogi bolą!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...

super_girl 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Thu Feb 09, 2006 4:05 pm   

O hoho, ale miałam dzisiaj sen. Jak się obudziłam, to nie byłam pewna przez chwilę czy to było w realu czy we śnie. Niestety, to drugie. :( Otóż nasza rodzina urządziła w domu przyjęcie dla sławnych ludzi. Pojawił się tam (Kei, Ciebie to na pewno zainteresuje ;) ) Johnny Deep. :> Nie wiadomo czemu, ale zjawiła się też Renata Beger. :hmm: Miał też przyjść ten przystojniak Elijah ( ;] ), ale niestety obudziłam się zanim przyszedł. :(

SENNIK:

Idol: (Elijaszek ;) ) śnić o idolu, szczególnie, jeżeli go czczisz (???), to oznaka, że zbyt wiele czasu poświęcasz na sprawy materialne, tracąc w ten sposób przyjaźń. (ładnych rzeczy dowiaduję się o sobie :lol: )

Aktor: brak Ci szczerości.

PS>> Mam w domu mnóstwo senników, jeśli opiszecie swoje sny, to mogę w sennikach wyszperać, co one oznaczają. 8) Jednak wadą senników jest to, że jakoś często nie ma takiego hasła, jakie mi się śni. :hmm:

Varken 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Thu Feb 09, 2006 4:49 pm   

A mi śniło się kiedyś że jestem bochaterem strzelanki. Widziałem tylko to co przede mną i swój karabin. Zabiłem może z setkę żołnierzy i wtedy ktoś mnie zabił. Zesztywniałem i chciałem się obudzić(uświadomiłem sobie że to sen albo w śnie pomyślałem że śpię), ale nie dawałem rady się obudzić. Leżałem nieżywy może 30 min i się obudziłem. Dla mnie ten sen wydawał się bardzo dziwny.

Ayleen 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Thu Feb 09, 2006 6:30 pm   

Nawet nie mówcie :/ ostatnio mam same koszmary. Niedawno np. śniło mi się, że byłam w jakiejś galerii, którą zaatakowali jacyś dziwni ludzie (terroryści :hmm: ?) zaczęli strzelać, a to było bardzo realne. Pamiętam jak mi kula przechodziła przez nogawkę od spodni :/ oprócz tego, bałam się o mojego przyjaciela, który nagle zniknął.

Śni mi się również, jak godzę się z moją byłą przyjaciółką. To nie jest miłe jak wracam do szkoły. Ale na szczęście miewam złe sny, które dobrze się kończą w rzeczywistości.

Też mi się śni, to co się później dzieje. Jasnowidz :lol:

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Sun Feb 12, 2006 5:04 pm   

to sie nazywa jakos...poprostu jak cos sie dzieje to ma sie wrazenie ze to juz widzielismy...to bylo chyba jakos z laciny, albo po fhansusku
No it's not!
It's the Dark side

Keira 
Szara przystań

Posted: Sun Feb 12, 2006 6:21 pm   

Deja vu :green: :)

Ostatnio w ogóle nie pamiętam swoich snów :) Z tego co mnie nauczyli to sny pamięta się, jesli człowiek obudzi się do 5 minut po fazie REM ;) Chyba sie nie budzę... :lol: Śpię mocno. I tyle :)

B. Leśmian

Nimloth 
Jaskinia Sheloby

Posted: Mon Mar 27, 2006 1:21 pm   

Ostatnio ciągle mi się śni pewna osoba...a właściwie dwie osoby...zupełnie nie wiem czemu :green:
Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...

Arina 
Mallorny Lothlórien

Posted: Thu Jun 29, 2006 8:51 pm   

Mi najczęściej śnią się sceny z II wojny Światowej(sen: siedzę na czubku czereśni, a strzelają do mnie Niemcy):lol:
Równie często mam sny rodem z książek typu 'Conan Barbarzyńca', albo sceny pościgowe jak z filmów sensacyjnych.
Kiedyś miałam taki okres czasu, ze noc w noc miałam sny o świecących robalach.

|Henry Albraight|

Keira 
Szara przystań

Posted: Fri Jun 30, 2006 11:22 am   

Ja miałam 3 ostatnie noce cięęężkie...
Albo mi się śniło, ze oblałam polski, z powodu źle naklejonych kodów :wariat: albo że mnie jakiś zboczeniec goni :hmm: A jak juź teoretycznie dobrze spałam to się robiła wielka burza i mnie budziła lub tylko lało, ale dośc głosno i musiałam wstawac zamykac balkon :ona:

B. Leśmian

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Fri Jun 30, 2006 11:35 am   

A mi sie dzisiaj snilo ze gonila mnie policja w Nowym Jorku :ona: ...potem okazalo sie ze zamiast mnie jacys murzyni zastrzelili :rip: jakiegos innego czarnucha...i ja potem pokazywalem im jak strzelac...i potem zrobilismy podjazd samochodem do takich kilku murzynow i ich zastrzelilismy :kill: , potem znowu nas policja gonila...a potem Kamila mnie obudzila... :wariat:
No it's not!
It's the Dark side

Milva 

Posted: Fri Oct 06, 2006 4:28 pm   

O Boże. Od dwóch tygodni prześladuje mnie sen. Otóż mniej więcej co 3-4 dni, śni mi się, że goni za mną jakiś... upadły anioł :P , ubrany w lateksowy płaszcz, z mieczem o kiczowatej rękojeści rodem z podrzędnych filmów fantasy. Jest niepokojąco podobny do Daimona Freya z "Siewcy Wiatru"... I ów sen zawsze urywa się wtedy, kiedy wbiegam do jakiegoś pomieszczenia o ścianach obklejonych różową tapetą. I po wbiegnięciu do tego pokoju, spada na mnie lawina. Lawina robaczywych gruszek :wariat: . O co, do jasnej cholery, tutaj chodzi?!

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: