Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Ostatnio miałam niesamowity sen śniło mi się, że szłam do szkoły i padał śnieg. pomyślałam wtedy o moim psince, że przecież ona uwielbia śnieg i trzeba z nią iść do parku! doszłam do szkoły, usiadłam w ławce i.... zasnęłam xD w tym śnie o którym śniłam chodziłam sobie po ulicy.. nic nadzwyczajnego.. Najbardziej niesamowite było przebudzenie. obudziłam się w szkolnej ławce i rozmyślałam o tym śnie... byłam święcie przekonana, że to już rzeczywistość... i wtedy obudziłam się po raz drugi minęło sporo czasu zanim zorientowałam się, że zasnęłam w domu, na kanapie
_________________ Przede mną przepaść, zrodzona przez winę,
przez grzech Twój, Boże!... Ginę! ginę! ginę!
Jan Kasprowicz
Posted: Sun Oct 08, 2006 9:03 pm
a mi sie co dzisiaj śniło?? że odkryłem spisek na Cezara tydzień przed zamachem i robiłem wszystko by temu zapobiec...potem ścigali mnie ludzie Brutusa i sprzedałem moje mieszkanie w centrum Rzymu i szukałem nowego...obudziłem sie jak biegłem przez plac w Rzymie i zobaczyłem jak zabijają Cezara... lol xD
_________________ It's not the east or the west side.
No it's not!
It's not the north or the south side.
No it's not!
It's the Dark side
W Waszych snach przynajmniej się coś dzieje ciekawego... mi przez 5 nocy z rzędu śniły się ubikacje, w różnych dziwnych miejscach typu szpital/ośrodek wypoczynkowy/domki letniskowe (potem przeczytałam, że ubikacje we śnie oznaczają dużą gotówkę, ale coś jej nie widać, niestety!)... albo spanie w jednoosobowym łóżku z chłopakiem i dwójką dziewczyn (taak! mam chorą wyobraźnię ), względnie tyję do rozmiarów 3xnormalna Nazg... i nie mogę pójść na fajerszoł, bo się nie chcą do mnie przyznać znajomi.
Aaale za to względnie niedawno byłam we śnie czerwonoskórą Twi'lekanką i leciałam jakimś statkiem, żeby pomóc Anakinowi odstawić Padme na jakąś bezpieczną planetkę... a potem ujawniłam się, że jestem Sithem (dwa czerwone ostrza miecza świetlnego a'la Darth Maul), zabiłam Padme i walczyłam z Anakinem... ale obudzili mnie, zanim zdążyłam go zabić. Phi.
Ooo, i dzisiaj mi sie śniło, że ktoś mi kazał zademonstrować żonglerkę kontaktową takim jakimś bezkształtnym, szklanym gniotem, który się do tego zupełnie nie nadawał, i wszędzie było pełno grzybów i wszyscy je zbierali... a potem je marnowali wysypując na ziemię i one leżały takie podeptane potem...
_________________ "Joculatores!" - huka po ulicach niezbożne "hosanna" dla wagantów sprośnych. "Igrce w gród walą!" - rozbiega się nowina po mieście całym.
Posted: Tue Oct 24, 2006 1:33 pm
Cudze sny są zwykle smieszne
Ja ostatnio w snach ratowałam razem z Elistir pandy w Chinach I nas skosni gonili i chcieli zabić
A tej samej nocy mialam drugi sen z Arabami przeszukujacymi moje mieszkanie
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Posted: Tue Oct 24, 2006 5:48 pm
Śni ci się. Na pewno ci się śni. Każdy ma sny, tylko nie każdy je pamieta.
Z tego co mi zostało z biologii - sny pamieta się, jesli człowiek sie 'obudzi' do 5 min. po fazie REM [czyli fazie snów]. Jesli spisz mocno to nie bedziesz pamietac
Mnie zawsze najbardziej smiesza sny, w ktorych mam swiadomosc, ze to sen
Np. kiedys, daaawno, daaawno, snila mi sie matura z matmy i jakies kosmiczne zadania... a ja sie w tym snie nabijalam z tej wizji, bo 'wiedzialam' ze to nie jest matura tylko sen
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Hmm... Chyba raczej kazdemu cos sie snie tylko pozniej zapomina sny...
Mi sie snia bardzo rozne sny - czasem calkiem realistyczne, kiedy indziej zupelnie fantastyczne. Ale chyba nigdy nie przysnil mi sie sen o jakiejs ksiazce, choc czytam duzo i ksiazki lubie . Szkoda - chcialabym miec takie sny. A ostatni sen jaki pamietam, to byla chyba lekcja matematyki . Jestem z matmy najlepsza w klasie, ale wtedy zle mi poszla i potem snilo mi sie, ze dostalam troje. A w zyciu prawdziwym okazalo sie, ze wszyscy zle napisali i zrobiono zbiorowa poprawe, ktora dobrze mi poszla, a tamtych ocen nauczycielka nie wstawila. Coz - zakonczenie dobre, a ja mam nauczke
Kiedys snily mi sie sloneczniki. Ale takie niezupelnie zwykle sloneczniki Otoz to byly rosliny szczegolnie okazalej wielkosci (moznaby oddac je do muzeum, ale chyba nie zmiescilyby sie )Zdaje sie, ze mialy wysokosc dorodnych topoli (tak ze 20 - 30 metrow). A ja sobie ide i sie na nie gapie... Dosyc dziwaczny sen
A jak bylam mala dziewczynka snilo mi sie raz, ze jade gdies samochodem. Hmm, teraz rzeczywiscie lubie samochody i jazde nimi (przynajmniej w charakterze pasazera, inaczej nie jezdzilam ) Na modelach i innych takich rzeczach teakze sie troche znam. Dziewczynom tez przeciez wolno
Jeszcze mialm pare takich snow, ale nie bede juz pisac, bo chyba wszystkich zanudze na smierc tymi moimi postami Co moze byc w koncu ciekawego w gigantycznych slonecznikach?
Uf, a ja znów miałam dziwny sen. Taak, otóż zostałam z polskiego zadanie, aby napisać reportarz o jakimś z państw Europy. Wybrałam Czechy. Aby jak najlepiej to zadanie wykonać, postanowiłam do Czech wyjechać. No i wyjechałam.
Zostałam dwórką na dworze króla Wacława II i niańką jego dzieci . Dwór królewski nie znajdował się ani w Pradze, ani nawet w Hradcu Kralove. Dworem był ogromny, wręcz gigantyczny ogród. Ogród sprawiał wrażenie wymalowanego akwarelami, wszystkie kolory były takie rozmyte, nierealne.
Opiekowałam się tymi królewskimi dzieciakami, a dzieciaki były naprawdę nieznośne. Nie dosyć, że się ze mnie śmiały i drwiły, cały czas rozrabiały, to non stop miałam przez nie kłopoty. Któregoś dnia przyszedł do mnie syn ( pewnie późniejszy Wacław III ) i mówi, żebym towarzyszyła mu w polowaniu. W polowaniu na nietoperze . No cóż. Zdziwiłam się, ale musiałam się na to zgodzić. Miejscem polowania miał być Wrocław... A dokładniej ulica, na której mieszkają moi dziadkowie ;P . Kiedy trafiliśmy na miejsce, niebo zrobiło się czarne i pojawiły się na nim stada nietoperzy . Latały jak oszalałe i tak piszczały, że aż uszy bolały. Dzieciak wyciągnął karabin i zaczął strzelać. Walił tymi pociskami na prawo i lewo. Wiele nietoperzy padało na ziemię. Jeden upadł tuż pod nasze stopy. I nagle zrobił się jakiś taki niewyraźny, stracił kontury .
Zamienił się w zakrwawioną kobietę, ubraną na czarno, obwieszoną amuletami, wymalowaną, krótko mówiąc - wyglądała jak fanka gotyckiego rocka ;P .
Dzieciaki ( bo było ich jeszcze kilkoro) zaczęły płakać. Przeraźliwie. I lamentować. że one nie chciały zabić człowieka, że myślały, że to nietoperz, blablabla.
Wróciliśmy na dwór królewski. Odbył się pogrzeb tej nietoperzowej kobiety. Pamiętam jak dzieci klęczały nad jej grobem i beczały.
Uch . Chore. Ale sprawdziłam znaczenie snu w senniku ^^ . Ogólnie pozytywne rzeczy, sukcesy, bogactwo i dobre wiadomości .
A wczoraj... Wczoraj śnił mi się Baldwin IV Trędowaty, król Jerozolimy ;P . Ten z 'Królestwa niebieskiego'. Ech, ta jego srebrna maska...
_________________ "Cóż jest większym darem nad miłość kota?"
Karol Dickens
Mi się ostatnio śniło, że siedze na polskim i tłuamcze koleżance zadanie z matematyki. Za bardzo nei wiedziałem jak je zrobić. Ona mi powiedziała, że do tego zadania trzeba użyć karabinu maszynowego. Po chwili weszła moja polonistka i zaczęłą całej klasie tłumaczyć to zadanie (z matematyki!).
Liceum nie działą dobrze na ludzki organizm
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Dzisiaj to mi się śniło połączenie Zagubionych z Nocną Strażą i jakimiś filmami sensacyjnymi, dodatkowym atutem była przeolbrzymia rzeka w południowej Ameryce podobno i latanie na plecach jakiejś dziewczyny, która pokazywała mi mapkę w stylu takich na ścieżkach dydaktycznych, z tym że mapka owa była na środku tej rzeki i cholernie się bałam, że spadnę i pożrą mnie piranie... biegałam po jakichś korytarzach i strzelałam...
A wcześniej chodziłam po gigantycznym hallu gigantycznego wieżowca, gdzie były budki handlowe i szukałam sukienki na studniówkę, a potem usiłowałam stamtąd wyjść i nie mogłam znaleść drzwi na zewnątrz... było pełno ciemnych i brudnych klatek schodowych, na których stały latarnie uliczne i grasował tam jakiś gang, na który się napatoczyłam. Tylko jak chcieli mnie okraść, to mi wyskoczyły z rąk takie szpice metalowe a'la Wolverine i pocięłam twarz jakiemuś chłopakowi z dredami i stwierdzili, że w takim razie mogę być z nimi (logiczne, prawda???), tylko na mniejszych prawach... jakoś mnie to nie zachwyciło i poszłam dalej szukać wyjścia, przy czym weszłam do jakiegoś pokoju zawalonego mnóstwem rysunków i innych bzdetów (taki typowy pokój nastolatki ), okazało się, że to pokój szefowej tego gangu, która się wściekła i wskoczyła mi na plecy, ale nie zdążyłam się z nią pobić, bo się obudziłam. Czemu ja się zawsze budzę w takich momentach, pfff.
[ Dodano: Sob Lis 11, 2006 3:13 pm ]
wyskoczyłam dzisiaj rano z pociągu w biegu. i było całkiem normalne, że po drodze z Krakowa do Elbląga jest Australia...
_________________ "Joculatores!" - huka po ulicach niezbożne "hosanna" dla wagantów sprośnych. "Igrce w gród walą!" - rozbiega się nowina po mieście całym.
Posted: Sun Feb 25, 2007 1:49 pm
Keira wrote:
Mówi się, że sny sprawdzają się na odwrót
w moim przypadku one się sprawdzają...i nei chodzi o seks...ale np. sni mi się że dostanę w szkole 2 pały i 4...przychodzi piątek i proszę...polski 2 pały, PO czwóreczka...hmmm...
_________________ It's not the east or the west side.
No it's not!
It's not the north or the south side.
No it's not!
It's the Dark side
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum