Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Co myślicie o scenie kiedy Haldir ginie Z jednej strony wogule ze pojawil sie w Helmowym Jarze jest "dziwne" dla wszystkich, którzy czytali książke a z drugiej strony dodaje ona dramatyzmu, obrona Helmowego Jaru juz nie jest taka pewna. A wy co myslicie :
Posted: Mon May 05, 2003 2:56 pm
dla tych ktorzy nie czytali ksiazki to chyba nie zrobiło wiekszej róznicy....
co dla mnie to szkoda że Haldir ginie :cry:
nie wiem tylko czemu P.J własnie miałtaką koncepcje co do jego smierci...
moze po psrotu zeby któras ze znanych postaci umarła
eh..oczywiscie dramatyzm jest...
w kinie gdy Haldir umierał , jakies dziewczny zaczeły miec watpliwosci co do filmu ;-)hehe...napewno sa takie osoby którym ta zmiana sie spdodobałą i na odwrót..
Posted: Mon May 05, 2003 2:57 pm
Ja tam co do sceny tej mam duzo wontow. po pierwsze nie podoba mi sie ,ze to nie bylo w ksiazce,a jest w filmie. Podoba mi sie jednak ,ze elfy przyszly do helmoweg ,poniewaz dla wielu osob bylo to taka naprawde milym gestem w tym strasznym i smutnym filmie. Co do umierania to- czemu jak elf umiera to zawsz jest taka smutna muzyczka!
_________________ An si Tintalle Varda Oiolosseo ve fanyar maryat
Elentari ortane ar ilye tier undulave lumbule...
Posted: Mon Jun 02, 2003 3:12 pm
Mi sie podobało to że w Helmowym jarze wylądowały elfy. Szkoda Haldira, a z drugiej strony ktoś z bohaterów musiał zginąć na korzyść filmu. Dobrze że Haldit, a nie np. Grima albo Gimli.
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Posted: Mon Jun 02, 2003 9:59 pm
hehe..w pelni sie zgadzam.
:wink: ..zupelnym idiotyzmem byloby gdyby Frodo zginął...hehe..tu juz by była lekka przesada..;-)a grima jeszcze ma przed soba troche histori...ale jak jush zapewne czesc wie..Saruman nie zginie z reki...eh.. grimy
Posted: Tue Jun 03, 2003 6:15 pm
Mi tam zmiany wprowadzone przez PJ nie przeszkadzały. Szczególnie dobrze zrobiło TTT wprowadzenie armii elfów. Poza tym niekt by tego filmu lepiej nie zrobił niż fan Tolkiena.
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
_________________ v3rt (malpa) o2 (kropka) pl
---------------------------------------
v3rt on #perverts @ IRCnet
GG # 2143856 | ICQ # 164660564
---------------------------------------
Always look on the bright side of life
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum