Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Sun Jan 06, 2008 9:32 pm
Teoretycznie tak. A praktycznie zniknęli... Gdzieś kiedyś czytałam, że mieli zastąpić Szarą Drużynę... i byłby to jakiś pomysł, ale po co? Lepiej jak Aragorn sam z Gimlim i Legolasem pójdą Ścieżką Umarłych, nie? Większy dramatyzm.
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
Posted: Mon Jan 07, 2008 3:35 pm
Mati_00 wrote:
Keira wrote:
Teoretycznie tak. A praktycznie zniknęli...
brawa dla PJ hehe
BTW, ile osób na to zwróciło uwagę od razu? Sądzę, że niewiele. Jednak film w częściach daje pewną swobodą i można wierzyć w to, że widz nie wszystko pamięta, nie o każdym elemencie ciągłości pomyśli. Można by też założyć, że elfy zostały w Helm's Deep albo wróciły do Lorien Bo w sumie to z Helm's D. wyjechali w filmie tylko głównie bohaterowie - widać to wszakże w Isengardzie
Mati wrote:
Keira wrote:
Gdzieś kiedyś czytałam, że mieli zastąpić Szarą Drużynę...
łoł ... no cóż, myślę, ze PJ zostałby wtedy już chyba zlinczowany, albo wygwizdany na pokazach RotK
Bo ja wiem... Dla mnie byłoby to rozwiązanie całkiem sensowne Skoro już się ci elfowie pojawili mogliby zastąpić bohaterów wyciętych
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
Posted: Mon Jan 07, 2008 4:29 pm
Keira wrote:
BTW, ile osób na to zwróciło uwagę od razu?
mnie to już dłuuuugo męczy po prostu kiedyś jak pisałem opowiadania, to w jednym z nich byłem właśnie elfem, który brał udział w tej bitwie i tak raptem pytanie padło "hola hola!! A GDZIE TE ELFY ZNIKNĘŁY!?"
Keira wrote:
Można by też założyć, że elfy zostały w Helm's Deep albo wróciły do Lorien
albo zostały tam by pomóc rannym itd. ja założyłem, że elfowie stracili 1/2 sił i wrócili do domu, a mój bohater wyruszył do Minas Tirith hehe
Quote:
Skoro już się ci elfowie pojawili mogliby zastąpić bohaterów wyciętych
i niech od razu wrzucą Pierścień do ognia
co do samego Haldira, to jest też jeden aspekt...w tej całej grupie 300 elfów, tylko jednego znamy z imienia - Haldira (nie liczę tych co znamy z kart ) i prawdę mówiąc brakuje mi trochę kogoś, kto byłby np. jego dobrym przyjacielem - elfem i teraz musiałby sam wracać do domu z resztą oddziału...
brakuje mi właśnie takiej sceny rano po bitwie, gdy np. elfy i ludzie krążą po miejscu bitwy i szukają ciał przyjaciół, rodziny itd. nawet taka króciutka...i wtedy np. rozmowa Aragorna/Legolasa z "tym drugim" dowódcą tego oddziału elfów...
hm?
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum