Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
SlipKnoT
Author Message
Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Wed Apr 21, 2004 2:25 pm   SlipKnoT

No właśnie... Czy jestem jedyną larwą na tym forum? Czy może ktoś jeszcze słucha tego rewelacyjnego zespołu? W końcu rzadko sięzdarza, by w jednym zespole było dziewięciu muzyków, każdy noszący maskę i kombinezon... Niewiele zespołów gra tak ostro i zarazem brutalnie... Jest tam tyle cierpienia... No dobra, są jakieś inne larwy?

woyaru 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Wed Apr 21, 2004 3:49 pm   

Zaraz, to ci, ktorzy słuchają SlipKnoT, nazywają siebie larwami?

Ja akurat SlipKnoT nie slucham, wolę inna muzykę, niz tą co Oni grają.
Chociaż musże przyznać, że nigdy o nich nie slyszałem, ani nigdy Ich nie słyszalem.

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Wed Apr 21, 2004 3:53 pm   

Termin larwa wymyślił perkusista #1 Joey... Larwy, bo żerujemy na ich muzyce, ale nie jest to żadne negatywne stwierdzenie. O SlipKnoT niedługo trochę będzie słychać, bo pod koniec maja wydają nową płytę. Jeżeli nic o nich nie wiesz, to polecam stronę http://www.slipknot-metal.prv.pl/ i http://www.slipknot.fan.pl/

woyaru 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Wed Apr 21, 2004 3:55 pm   

A jakiej to narodowości zespół?

Graja oni jakies koncerty w Polsce?

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Wed Apr 21, 2004 5:24 pm   

Są z Ameryki, ze stanu Iowa ze stolicy tego stanu Des Moines... Cytuję "czarna dziura Ameryki"... W Polsce byli raz, podczas swojego koncertu 1 lutego 2002 roku... Podobno była niezła zadyma, aż żałuję, że mnie nie było...

Mojso 
Lord Sith

Posted: Wed Apr 21, 2004 5:29 pm   

Ja tego zespołu nie znam, wieć ma ktoś jakieś zdjęcia filmik lub piosenkę?

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Wed Apr 21, 2004 5:40 pm   

No to lecim:

Slipknot w tym roku

Zespół w 2001 roku

chłopaki w 1999

teledyski (w real playerze, tylko do obejrzenia)
My Plague http://media.roadrunnerwo....rm?usehostname Jeden z naleprzych teledysków, jakie widziałem... Pierwszy jaki widziałem...

reszta pod tym adresem http://www.roadrunnerreco...pknot/video.asp

najnowsza mp3 do ściągnięcia z roadrunner: http://www.roadrunnerreco...pknot/Pulse.mp3

Mojso 
Lord Sith

Posted: Wed Apr 21, 2004 5:41 pm   

FENKS ale mam pytanie bo na metalu się nie znam: wszyscy zawsze noszą takie podobne maski?

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Wed Apr 21, 2004 5:43 pm   

Nie, SlipKnoT to taki jeden z niewielu oryginalnych zespołów... No Kissi się malują, Mashroom Head też noszą maski, ale czy np. Metalica nosi maski? Nie, nie nosi...

Ozz 
Hooliganin

Posted: Wed Apr 21, 2004 5:49 pm   

Metallica nie jest zespołem metalowym. Nie grają Metalu. Błąd w sztuce Morgul, choc jak juz stwierdzalem, widac, ze znasz sie i na zespolach i okresleniach sprzetu i w ogole. Zdolny chllopak. A co do Slipknota, to ten kawalek co mi dales, nu metalowy jest ok, ale wole jazz i blues. Ambitniejsza, bardziej głęboka muzyka.

woyaru 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Wed Apr 21, 2004 5:54 pm   

Zaraz, to jaki rodzaj muzyki gra Metallica?

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Wed Apr 21, 2004 5:56 pm   

Może inaczej: Metallica była zespołem metalowym, dokładniej trash metalowym, ale z czasem "złagodnieli"... Black Album był ostatnim w miarę dobrym albumem... A już st. Anger to big shit... Ani rytmu, ani czegoś w miarę dobrego... Już wolałem reload...

Ozz:
Quote:
Ambitniejsza, bardziej głęboka muzyka.

No metal też jest głęboki: zabij, wypatrosz, wyklnij, poćwiartuj, zabij po raz drugi... I przy okazji: nikt nie zwrócił uwagi na temat growl karaoke, więc podaję link również tu: http://wil3.com/download/...garfar_skum.swf

Ozz 
Hooliganin

Posted: Wed Apr 21, 2004 6:11 pm   

Morgul wrote:
Black Album był ostatnim w miarę dobrym albumem...

Sorry za stwierdzenia, ale solisz (Galad, ocenzuruj jak chcesz ;) )jak potrzaskany. Black był jednym z najlepszych ich, a sam w sobie jest genialny.

Morgul wrote:
A już st. Anger to big shit... Ani rytmu, ani czegoś w miarę dobrego... Już wolałem reload...

Znów solisz. Szczególnie to "ani rytmu" 8) Jak nie ma czegoś w mairę dobrego? Riffy są bardzo fajne niektóre. Nie twierdze, e ta płya jest b.dobra, bo faktycznie nie jest, ale w zadnym przypadku to big shit nie jest, jak raczyles nazwac. A taki kawałek jak The Unnamed Feeling, jest jednym z ich najlepszych!

Co do reszty sie zgadzam.

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Wed Apr 21, 2004 6:15 pm   

Now wiesz, jakopś ta płyta mnie denerwuje... Tak jak lubięposłuchać Death Metalu, tak tego wytrzymać nie mogę... I jedyne co mi się podobba na płycie, to st. Anger... Ta płyta to prawdziwy gwóźdźdo trumny... Niektóre riffy sądobre, to fakt... Ale nasz mr. bass "makaroniarz" Trujillo jest beznadziejny... Może na bassie gra nie najgorzej, ale jego zachowanie tam nie pasuje... Wolałem Newstweda...

Galad 
Moderator

Posted: Wed Apr 21, 2004 7:07 pm   

Morgul - To jest dział rozrywka co jednak nie oznacza, że możńa tu się wyrażać wulgarnie!!! I tak samo na Shot Boxie mają nie pojawiac się wulgarne zwroty i słowa. I apel do wsyztskich innych: zamiast cenzurować słowa w stylu "zaj*****" (sorry musialem juz napisac) można uzyc innych słów - nie wulgarnych. Galad
in Mordor where the shadows are."

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Wed Apr 21, 2004 8:15 pm   

Galad - powiedz mi tylko gdzie tu użyłem wulgarnego zwrotu? Tylko powiedz gdzie, bo nie widzę... Fakt, można nie używaćwulgaryzmów, ale może teżbyć cenzura, jeżeli nie można wytrzymać... I już nie bądź taki, cenzura nie jest zła... Chyba, że mówisz o sygnaturce, ale tam wszelkie wulgaryzmy są po angielsku i do nich nie masz co się czepiać...

Galad 
Moderator

Posted: Wed Apr 21, 2004 10:50 pm   

.. nei no pewnei bo przeciez angielski znaja tylko 3 osoby w kraju wiec i tak niktr nei zrozumie...
dobra pierwszy lepszy: " A już st. Anger to big shit.." - ale zapewnie tutaj tez nei ma nic brzydkiego.. zreszta i tak nikt nei zrozumie...
na Shout Boxie zwrot typu (tu nei bede dokladny bo jzu dokladnie nei pamietam jak to bylo): "fuck, to gdzie jest te nkanal" - ak to nei bylo ale slowo o ktore mi chodzi sie pojawilo... echh :roll: dobra cezura moze byc ale i tak wolalbym zeby nei uzywac wulgarbych wyrazow.. tazke po Angielsku...

A i apeluje takze do inncy o powstrzymanie sie od uzywania wulgaryzmow bo widze ze coraz czesciej sie pojawiaja...

niedobry Galad :roll:
in Mordor where the shadows are."

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Thu Apr 22, 2004 2:14 pm   

Coś jakbyś się za bardzo czepiał... Już takie tak naprawdę niewinne przekleństewka... Nikt tutaj nie rzuca mięsem, a jedynie daje trochę"brzydsze" słowo, które pokazuje intensywność działania/wrażenia... Zrobiłem to co chciałeś i usunąłem z sygnaturki to co cię "gorszyło" ale co do autocenzury... myślę, że może zostać... zresztą przydałoby się zrobić do tego nowy temat tam gdzie nagg mugłby sięprzyczepiać... Bo SlipKnoT chyba go nie interesuje... I to on jest tematem, a nie kłótnia o "przekleństwa po Polsku i po Angielsku"... I co, nigdy Ci się nie zdarza użyć czegoś "brzydszego"? Każdemu czasem puszczają nerwy tobie napewno też...

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: