Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Sesja Wladca Pierscieni RPG- losy potocza sie troche inaczej
Author Message
jjhunter
Guest
Posted: Sun Nov 07, 2004 8:24 am   Sesja Władca Pierścieni RPG- losy potoczą się trochę inaczej

Witam!
Zwracam się z ogromną prośbą do fanów Tolkiena!
Otóż mam zamiar poprowadzić sesje RPG w Śródziemiu, gdzie gracze wcielo się w głównych bohaterów (Aragorn, Boromir, Gimli, Legolas, Gandalf)! Jednak, wiem, że ciężko było by odgrywać postać znając już przyszłe losy pierścienia (film, książka). Dlatego postanowiłem oświecić naszych bohaterów! Staneli oni przed obliczem Iluvatara, który dał im możliwość doznania przyszłości. Tak, więc wiedzą, że jak Gandalf będzie walczyć na moście to spadnie, Boromir zginie itd.

Skoro postaci wiedzą wszystko to będą starały się uniknąć pewnych nieprzyjemności, a co za tym idzie pójdą na przykład inną drogą.

Oczywiście są pewne zasady. Otóż postacie nie mogą zdradzić ich daru nikomu nie oświeconemu.

Dodatkową ciekawostką jest, że Saruman także został oświecony :] Ale nasi bohaterowie o tym nie wiedzą :twisted:

I tutaj zwracam się wielką prośbą do wszystkich fanów Tolkiena!!

Proszę o pomoc w stworzeniu sesji. Otóż potrzebuje mase miejsc takich jak Moria, Lorie, Fangornn - takich gdzie poprostu coś może się dziać ciekawego. Przydałyby się też jakieś magiczne przedmioty oraz bohaterowie, których nie mieli okazji spotkać członkowie drużyny pierścienia.

Jeżeli wszystko się uda, zamieszczę tutaj przebieg wydarzeń, który może być dość ciekawy, gdyż jakby nie patrzeć będzie inny.

Pozdrawiam

Dany_b 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Thu Dec 30, 2004 10:04 am   

Na Amon Hen mogli by spotkać Gandalfa, który jest ścigany przez oddział orków.

Aiwendil
Sielanka Hobbitonu

Posted: Sun Jul 10, 2005 10:50 am   

Wiecie to kto co by zrobił okazałoby się w grze. Może zaczniemy szukać troche ludu i zacząć grać? i Jeszcze jedno czy sauron wie jak przegrał znaczy czy został oświecony??? Bo tak wiemy gdzie nie szukał i tam pojedziemy:D:D:Di go zniszczymy :kill: :kill: :kill: :D

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Sun Jul 10, 2005 11:27 am   

hm.. W praktyce jest lepiej :>
MOze by tak, w Morii byly krasnoludy... :> Ale Balrog i tak by był :>
Aragorn w cale nie musi zostac krolem.. :> Arewna moze dla mnie umrzec :> :) ) :P

just how deep do you believe?
will you bite the hand that feeds?
will you chew until it bleeds?
can you get up off you knees?
are you brave enough to see?
do you want to change it?

Nine Inch Nails

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Sun Jul 10, 2005 11:40 am   

NIE!! Arwena musi zyc...a aragorn musi zostac krolem...ej no...tak jest w scenariuszu... ;) :lol: ...a tak na serio to Boromir nie moze umrzec...za bardzo go lubie...

Platon

Paf.cio 
Sielanka Hobbitonu

Posted: Tue Aug 09, 2005 1:25 pm   

Mam pewien pomysl... od dawna mnie to nutruje. Zrobic wlasne rpg o Srodziemiu. Moglibysmy sie skumac.. troche sie kiedys mistrzowalo... ja zaczolem juz dobic dzialy... www tez zrobie... ale potrzbuje kilka osob do pomocy... musza sie bardzo dobrze znac na swiecie tolkiena... A co do mistrzowania to nie jestem pewien czy to jest zupelnie ten sam sposob... no ale mam nadzieje na popolarnosc... bylby ktos sklonny pomóc?

Albo zreszta... zaloze nowy topic;P Co mi tam ;P

Lord
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Sun Oct 23, 2005 11:57 am   

Paf.cio wrote:

Mam pewien pomysl... od dawna mnie to nutruje. Zrobic wlasne rpg o Srodziemiu. Moglibysmy sie skumac.. troche sie kiedys mistrzowalo... ja zaczolem juz dobic dzialy... www tez zrobie... ale potrzbuje kilka osob do pomocy... musza sie bardzo dobrze znac na swiecie tolkiena... A co do mistrzowania to nie jestem pewien czy to jest zupelnie ten sam sposob... no ale mam nadzieje na popolarnosc... bylby ktos sklonny pomóc?

Albo zreszta... zaloze nowy topic;P Co mi tam ;P

dobra pomoge ale niczego nie obiecuje mam wujka który sie na tym zna moze to byc pomocne :D

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: