Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Sun Nov 07, 2004 8:24 am Sesja Władca Pierścieni RPG- losy potoczą się trochę inaczej
Witam!
Zwracam się z ogromną prośbą do fanów Tolkiena!
Otóż mam zamiar poprowadzić sesje RPG w Śródziemiu, gdzie gracze wcielo się w głównych bohaterów (Aragorn, Boromir, Gimli, Legolas, Gandalf)! Jednak, wiem, że ciężko było by odgrywać postać znając już przyszłe losy pierścienia (film, książka). Dlatego postanowiłem oświecić naszych bohaterów! Staneli oni przed obliczem Iluvatara, który dał im możliwość doznania przyszłości. Tak, więc wiedzą, że jak Gandalf będzie walczyć na moście to spadnie, Boromir zginie itd.
Skoro postaci wiedzą wszystko to będą starały się uniknąć pewnych nieprzyjemności, a co za tym idzie pójdą na przykład inną drogą.
Oczywiście są pewne zasady. Otóż postacie nie mogą zdradzić ich daru nikomu nie oświeconemu.
Dodatkową ciekawostką jest, że Saruman także został oświecony Ale nasi bohaterowie o tym nie wiedzą
I tutaj zwracam się wielką prośbą do wszystkich fanów Tolkiena!!
Proszę o pomoc w stworzeniu sesji. Otóż potrzebuje mase miejsc takich jak Moria, Lorie, Fangornn - takich gdzie poprostu coś może się dziać ciekawego. Przydałyby się też jakieś magiczne przedmioty oraz bohaterowie, których nie mieli okazji spotkać członkowie drużyny pierścienia.
Jeżeli wszystko się uda, zamieszczę tutaj przebieg wydarzeń, który może być dość ciekawy, gdyż jakby nie patrzeć będzie inny.
Wiecie to kto co by zrobił okazałoby się w grze. Może zaczniemy szukać troche ludu i zacząć grać? i Jeszcze jedno czy sauron wie jak przegrał znaczy czy został oświecony??? Bo tak wiemy gdzie nie szukał i tam pojedziemy:D:D:Di go zniszczymy
Posted: Sun Jul 10, 2005 11:27 am
hm.. W praktyce jest lepiej
MOze by tak, w Morii byly krasnoludy... Ale Balrog i tak by był
Aragorn w cale nie musi zostac krolem.. Arewna moze dla mnie umrzec )
can you get up off you knees?
are you brave enough to see?
do you want to change it? Nine Inch Nails
Posted: Sun Jul 10, 2005 11:40 am
NIE!! Arwena musi zyc...a aragorn musi zostac krolem...ej no...tak jest w scenariuszu... ...a tak na serio to Boromir nie moze umrzec...za bardzo go lubie...
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
Mam pewien pomysl... od dawna mnie to nutruje. Zrobic wlasne rpg o Srodziemiu. Moglibysmy sie skumac.. troche sie kiedys mistrzowalo... ja zaczolem juz dobic dzialy... www tez zrobie... ale potrzbuje kilka osob do pomocy... musza sie bardzo dobrze znac na swiecie tolkiena... A co do mistrzowania to nie jestem pewien czy to jest zupelnie ten sam sposob... no ale mam nadzieje na popolarnosc... bylby ktos sklonny pomóc?
Mam pewien pomysl... od dawna mnie to nutruje. Zrobic wlasne rpg o Srodziemiu. Moglibysmy sie skumac.. troche sie kiedys mistrzowalo... ja zaczolem juz dobic dzialy... www tez zrobie... ale potrzbuje kilka osob do pomocy... musza sie bardzo dobrze znac na swiecie tolkiena... A co do mistrzowania to nie jestem pewien czy to jest zupelnie ten sam sposob... no ale mam nadzieje na popolarnosc... bylby ktos sklonny pomóc?
Albo zreszta... zaloze nowy topic;P Co mi tam ;P
dobra pomoge ale niczego nie obiecuje mam wujka który sie na tym zna moze to byc pomocne
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum