| Author |
Message |
Topic: Masz doła? - podziel się! |
woyaru
Replies: 617
Views: 13596
|
Forum: Poufne ;) Posted: Sat Apr 17, 2004 6:35 pm Subject: Masz doła? - podziel się! |
| Ja mam lekkiego dola zawsze po rozmowie z moim klasowym kolegą atistą. Nic mu na siłę nie wmawiam, wymieniamy się tlyko poglądami, ale ja widocznie nie mam tak dużej wiedzy, żeby go nawrócić, gdyż on zawsze coś wynajdzie, co nie mogę mu wytlumaczyć musze się chwile zastanowić (żeby to do niego dobrze dotarlo), a my nie zawsze najdujemy czas, żeby ze sobą pogadać. |
Topic: Szkoła |
woyaru
Replies: 241
Views: 8200
|
Forum: Humor, szkola, sport Posted: Sat Apr 17, 2004 6:27 pm Subject: Szkoła |
Ja chodzę do 2 gim. Nie wiem czy moja klasa jest zgrana, czy nie. Nie bardzo mnie to obchodzi, wiem tyle, że moja szkoła jest największą w mieście i dużo tu różnych ludzi. A moja klasa to: 1/2 to ludzie z biednej dzielnicy (dresiarze i złdzieje), 1/4 to żule, a kolejna 1/4 to normalni ludzie, do ktorych ja się zaliczam.
Szkołę traktuję jako zlo konieczne i wiem, że uczę się dla siebie, a nie dla ocen, czy nauczycieli, albo rodziców. A uczę się dobrze nawet (przewaga 5, czasme 4 i 6 są). |
Topic: Wielka Noc |
woyaru
Replies: 15
Views: 1044
|
Forum: Poufne ;) Posted: Sat Apr 17, 2004 6:26 pm Subject: Wielka Noc |
| I Świeta dobiegły końca, a tylko nam 6 dni wolnych od szkoly dali. :cry: |
Topic: wierzy kto w zjawiska paranormalne? |
woyaru
Replies: 22
Views: 2007
|
Forum: Publicystyka Posted: Sat Apr 17, 2004 5:53 pm Subject: Tak |
| Ja wierzę w te wszystkie rzeczy. Kiedyś z zapalem hasło po hasleku przeglądąlem Encyklopedię Zjawisk Paranormalnych (nie wiecie czy jest może jakaś jej nowa wersja). A serial 'Z archiwum X' jest moim ulubionym. |
Topic: Stereotyp Boga |
woyaru
Replies: 21
Views: 2047
|
Forum: Publicystyka Posted: Sat Apr 17, 2004 5:09 pm Subject: Wiara |
Ja za to bardzo wierze. Staram się czynnie wlańczać w życie mojej parfii.
Nie zgadzam się, z tą druga mozliwością, wymieniona przez Aragornkę.
Dla mnie Bóg jest ważna osobą. On jest z nami caly czas i kocha nas. A my powinniśmy kochać Go. Powinniśmy Boga szanować i dziekowac mu codziennie za piękno stworzenia. |
Topic: Ulubiona Scena i Ujecie w FotR |
woyaru
Replies: 63
Views: 3662
|
Forum: Tworczosc Tolkiena Posted: Sat Apr 17, 2004 4:39 pm Subject: Ulubiona Scena i Ujecie w FotR |
Moje ulubione sceny:
FOTR: Cała przeprawa przez Morię, łącznie z walkami i upadkiem Gandlafa
TT: Elfy podczas bitwy o Helmowy Jar i odsiecz Gandalfa
ROTK: Rohirrimowie i Armia Umarlych pod Minas Tirith, oraz bitwa pod bramą Mordoru (ten niezapomniany tekst Aragorna: For Frodo [Za Froda]) :wink: |
Topic: Hobbit |
woyaru
Replies: 25
Views: 2351
|
Forum: Tworczosc Tolkiena Posted: Sat Apr 17, 2004 4:24 pm Subject: Chwila moment |
Ja nie rozumiem was. Nowa Zelandia leży mniej więcej dokladnie po drugiej stronie kuli Ziemskiej względem Polski, więc klimat jest zbliżony. Tyle, że oni mają w lipcu środek zimy, a my środek lata. W Polsce krajobrazy ładne też. Polska nie jest tak uprzemyslowiona tak jak inne kraje zachodniej Europy. Hobbit można by kręcić w Poslce według mnie. Oczywiście nie na Śląsku, ale na przyklad na MAzurach, albo na Polasiu, albo na Lubelszczyźnie. Zresztą samio zobaczie co znalazłem:
"(...) Wacław Idziak wpadł na pomysł stworzenia wioski Hobbitów w Polsce. Prawda, że jest to nieprawdopodobne. I bardzo mile mnie zaskoczyło.
Sam autor mówi iż "To pomysł na ożywienie mało atrakcyjnej turystycznie wsi, poprzez stworzenie "bajkowej osady", która nabiera indywidualnego charakteru i może stać się ciekawym turystycznie miejscem."
Celem utworzenia takiej tematycznej wioski jes uatrakcyjnienie mało odwiedzanej wioski a co za tym idzie kożyści finansowe.
Ale sami pomyślcie ... będzie można wynająć sobie "norkę" i poczuć sie jak w prawdziwym sródziemiu.
Więcej na temat polskiego Hobbitonu znajdziecie pod tym adresem:
http://www.sianow.pl/hobbiton/hobbiton.htm " |
Topic: muzyka |
woyaru
Replies: 58
Views: 3562
|
Forum: Tworczosc Tolkiena Posted: Sat Apr 17, 2004 4:03 pm Subject: muzyka |
| Nienor wrote: | | Ja uwielbiam końcówkę tego utworu. Właściwie to ten kawałek tak wbił mi się w pamięć, że właściwie dzięki niemu kupiłam pierwszą płytę. |
Chodzi Ci o ten łagodny śpiew Elfów? |
Topic: muzyka |
woyaru
Replies: 58
Views: 3562
|
Forum: Tworczosc Tolkiena Posted: Sat Apr 17, 2004 3:44 pm Subject: muzyka |
| Muzyka z WP jest świetna. Mi najbardziej podoba się utwór: 'The Bridge of Khazaad - dum' . |
Topic: Smierc Haldira |
woyaru
Replies: 75
Views: 5208
|
Forum: Tworczosc Tolkiena Posted: Sat Apr 17, 2004 3:42 pm Subject: Smierc Haldira |
| Valadir wrote: | Myślę, że PJ zrobił bardzo dobrze sprowadzając elfów do Grodu i zabijając Haldira. Myślę, że powinien dać też więcej dramatyzmu, jak umiera Theodred, a nie takie:
"Panie, twój syn umarł. Fajnie, nie?" |
Zgadzam się. Śmierć Haldira dodała więcej dramatyzmu i myślę, że była to dobra decyzja Petera Jacksona. |
Topic: Ejah Wood?Jak wam się podobal? |
woyaru
Replies: 26
Views: 1378
|
Forum: Tworczosc Tolkiena Posted: Sat Apr 17, 2004 2:41 pm Subject: Ejah Wood?Jak wam się podobal? |
| Elijah Wood według mnie bardzo dobrze zagrał Froda. Ja nie mam do jego min żadnych watpliwości, myślę, że to było wszytsko zaplanowane przez Petera Jacksona. |
Topic: "Jestem sobie nowym kimś:P" Nowy? Przedstaw Sie!:) |
woyaru
Replies: 147
Views: 10274
|
Forum: Techniczne / Ogolne Posted: Sat Apr 17, 2004 2:14 pm Subject: Nowy |
Ja tez jestm tu nowy więc się może przedstwaię:
naprawdę na imię mam Arek
jestem z Lublina
mam 15 lat
interesuję się komputerami, internetem i fantasy (także oczywisćie WP) |
Topic: Największy fan Władcy Pierścieni na forum!!! |
woyaru
Replies: 38
Views: 2038
|
Forum: Humor, szkola, sport Posted: Sat Apr 17, 2004 2:04 pm Subject: Największy fan Władcy Pierścieni na forum!!! |
| Ja jestem od dziś na tym Forum, otwieram taki temat i myslalem jak to mozliwe. Trzeba przyznać nabrałem się. :wink: |
Topic: "Czy ktos wie gdzie to znajde?" |
woyaru
Replies: 29
Views: 3229
|
Forum: Tworczosc Tolkiena Posted: Sat Apr 17, 2004 1:56 pm Subject: "Czy ktos wie gdzie to znajde?" |
Na stronie:
http://www.buch0.xip.pl/n...wdownload&cid=1
masz trzy kawalki ściezki dźwiękowej z Drużyny Pierścienia (malo, ale zawsze coś) |
Topic: Ulubiona postac. |
woyaru
Replies: 173
Views: 11140
|
Forum: Tworczosc Tolkiena Posted: Sat Apr 17, 2004 1:29 pm Subject: Ulubiona postac. |
Moimi ulobionymi postaciami są:
Gandalf- fajnie wlaczył z mieczem i laską
Faramir- trochę mnie przypomina
Sam - trochę mnie przypomina :wink: |
Topic: Przesłanie biblijne Władcy Pierscieni. |
woyaru
Replies: 35
Views: 1788
|
Forum: Tworczosc Tolkiena Posted: Sat Apr 17, 2004 1:27 pm Subject: Biblia |
| We Władcy PIerścieni są oczywiście pewne przeslania religijne. Ale w filmie ne bradzo to widać. Jackson pod tym względme nie bardzo sie przylożył. Sam aktor grający Gandalfa mówił: "miasta we śródziemiu są fajne, gdyż z żadnym z nich nie spotkalem świątyni". |
Topic: Frodo czy Sam ?? |
woyaru
Replies: 33
Views: 1752
|
Forum: Tworczosc Tolkiena Posted: Sat Apr 17, 2004 1:24 pm Subject: Frodo vs. Sam |
| Obaj byli oczywiście ważni, ale ja wolę Sama, gdyż przypomina mnie trochę (także jeśli chodzi o tuszę). :wink: |
Topic: Avatary |
woyaru
Replies: 309
Views: 16987
|
Forum: Poufne ;) Posted: Sat Apr 17, 2004 1:09 pm Subject: Witch king |
| Ja mam chyba taki awatar co szuka Morgul... |
| |