| Author |
Message |
Topic: Inne książki Tolkiena |
super_girl
Replies: 36
Views: 2813
|
Forum: Tworczosc Tolkiena Posted: Sun Jan 15, 2006 11:39 am Subject: Inne książki Tolkiena |
A teraz może i ja powiem, co czytałam o Śródziemiu. Dyskusja na ten temat co prawda dawno temu była, ale co tam.
Na razie jestem po przeczytaniu Hobbita, Trylogii LotR, of course, , czytałam jeszcze Silmarillion i "Jak powstawała filmowa Trylogia"; to ostatnie już nie Tolkiena, ale całkiem ciekawe. W domu mam jeszcze "Księgę Zaginionych Opowieści"- przeglądałam na razie powierzchownie, jest to faktycznie coś w stylu Silmarillionu, tylko że jakiś człowiek znalazł się w miejscu zamieszkanym przez Elfy, które mu opowiadają Dawne Czasy i tak to mniej więcej wygląda. I na koniec Niedokończone Opowieści- ja mam tom II, ale w bibliotece znalazłam I, więc spoko. |
Topic: szoł as jor desktop |
super_girl
Replies: 38
Views: 2833
|
Forum: Techniczne / Ogolne Posted: Sat Jan 14, 2006 3:36 pm Subject: szoł as jor desktop |
Bardzo uporządkowany pulpit:P
Hehe, ja to mam czyściutko, nie?? Brać przykład. Po prostu wszystko w folderach jest poukrywane. |
Topic: Co u was wybrzmiewa z głośników? |
super_girl
Replies: 961
Views: 16896
|
Forum: Techniczne / Ogolne Posted: Sat Jan 14, 2006 3:22 pm Subject: Co u was wybrzmiewa z głośników? |
Enya, a jakby inaczej - Wild Child, Only Time, a i to nie wszystkie, ale nie chcę Wam wywalać długaśnej listy |
Topic: Misja Drużyny Pierścienia |
super_girl
Replies: 20
Views: 1195
|
Forum: Tworczosc Tolkiena Posted: Sat Jan 14, 2006 2:23 pm Subject: Misja Drużyny Pierścienia |
Oprócz Legolasa & Gimlego, co już myślę wystarczająco zostało wcześniej napisane, najwięcej zmienili się Hobbici, ale nie zgodzę się z tym, że Sam zmienił się najbardziej. Wg mnie zdecydowanie bardziej widać przemianę Pippina & Merry'ego. Sam zawsze się troszczył o Froda i chyba aż tak się nie zmienił. A Pip i Merry?? Na początku niedojrzałe młodziaki, które kradną jabłka z sadu sąsiada (właściwie warzywa Maggota, jak w filmie było ) i tylko psoty im w głowie. A potem?? Odważni, mężni, dojrzali... Po prostu musieli szybciej dorosnąć. No i ich zmianę widać, moim zdaniem, dość wyraźnie. No i jeszcze zmienił się Gandalf- z Szarego na Białego przecież. Tyle, że ja bardziej wolałam tego Szarego, bo miał większe poczucie humoru i był w ogóle sympatyczniejszy. A po śmierci zrobił się taki zamyślony, milczący i za bardzo hmm... majestatyczny. |
Topic: "Jestem sobie nowym kimś:P" Nowy? Przedstaw Sie!:) |
super_girl
Replies: 147
Views: 10274
|
Forum: Techniczne / Ogolne Posted: Sat Jan 14, 2006 1:59 pm Subject: O pewnej Czarodziejskiej duszy |
"-Dzień dobry- powiedział Bilbo (...). Gandalf jednak spojrzał na niego spod bujnych, krzaczastych brwi (...).
-Co chcesz przez to powiedzieć?- spytał. -Czy życzysz mi dobrego dnia, czy oznajmiasz, że dzień jest dobry, niezależnie od tego, co ja o nim myślę; czy sam dobrze się tego ranka czujesz, czy może uważasz, że dzisiaj należy być dobrym?
-Wszystko naraz- rzekł Bilbo."
Tym cytatem witam wszystkich: Ludzi, Elfów, Krasnoludów, Hobbitów, Nazguli i wszystkie pozostałe istoty. A więc, dzień dobry!! Zwią mnie Ewa. Nie wyróżniam się niczym szczególnym, poza tym, że jestem Czarownicą i studiuję tajniki magii. Tak więc nie radzę wyprowadzać mnie z równowagi. W wolnym czasie wsłuchuję się w boskie dźwięki muzyki, najchętniej Enyi; lubię też posiedzieć nad dobrą książką pogryzając sobie kaloryczne przekąski - moje ulubione (książki, nie przekąski, of course ) to LotR i inne książki Tolkiena, of course, a także Harry Potter, książki Doroty Terakowskiej. No i lubię jeszcze długo stukać w klawisze, nieskończenie gapiąc się w monitor- oj, tak, komp uzależnia. To tyle. |
| |
|