Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat
Search found 149 matches
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Author Message
  Topic: Inne książki Tolkiena
super_girl

Replies: 36
Views: 2813

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Sun Jan 15, 2006 11:39 am   Subject: Inne książki Tolkiena
A teraz może i ja powiem, co czytałam o Śródziemiu. :) Dyskusja na ten temat co prawda dawno temu była, ale co tam. :P
Na razie jestem po przeczytaniu Hobbita, Trylogii LotR, of course, :green: , czytałam jeszcze Silmarillion i "Jak powstawała filmowa Trylogia"; to ostatnie już nie Tolkiena, :P ale całkiem ciekawe. :green: W domu mam jeszcze "Księgę Zaginionych Opowieści"- przeglądałam na razie powierzchownie, jest to faktycznie coś w stylu Silmarillionu, tylko że jakiś człowiek znalazł się w miejscu zamieszkanym przez Elfy, które mu opowiadają Dawne Czasy i tak to mniej więcej wygląda. :) I na koniec Niedokończone Opowieści- ja mam tom II, ale w bibliotece znalazłam I, więc spoko. 8)
  Topic: szoł as jor desktop
super_girl

Replies: 38
Views: 2833

PostForum: Techniczne / Ogolne   Posted: Sat Jan 14, 2006 3:36 pm   Subject: szoł as jor desktop
Bardzo uporządkowany pulpit:P

Hehe, ja to mam czyściutko, nie?? 8) Brać przykład. ;) Po prostu wszystko w folderach jest poukrywane. :P
  Topic: Co u was wybrzmiewa z głośników?
super_girl

Replies: 961
Views: 16896

PostForum: Techniczne / Ogolne   Posted: Sat Jan 14, 2006 3:22 pm   Subject: Co u was wybrzmiewa z głośników?
Enya, a jakby inaczej ;] - Wild Child, Only Time, a i to nie wszystkie, ale nie chcę Wam wywalać długaśnej listy :P
  Topic: Misja Drużyny Pierścienia
super_girl

Replies: 20
Views: 1195

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Sat Jan 14, 2006 2:23 pm   Subject: Misja Drużyny Pierścienia
Oprócz Legolasa & Gimlego, co już myślę wystarczająco zostało wcześniej napisane, najwięcej zmienili się Hobbici, ale nie zgodzę się z tym, że Sam zmienił się najbardziej. Wg mnie zdecydowanie bardziej widać przemianę Pippina & Merry'ego. Sam zawsze się troszczył o Froda i chyba aż tak się nie zmienił. A Pip i Merry?? Na początku niedojrzałe młodziaki, które kradną jabłka z sadu sąsiada (właściwie warzywa Maggota, jak w filmie było :P ) i tylko psoty im w głowie. A potem?? Odważni, mężni, dojrzali... Po prostu musieli szybciej dorosnąć. No i ich zmianę widać, moim zdaniem, dość wyraźnie. No i jeszcze zmienił się Gandalf- z Szarego na Białego przecież. :green: Tyle, że ja bardziej wolałam tego Szarego, bo miał większe poczucie humoru i był w ogóle sympatyczniejszy. A po śmierci zrobił się taki zamyślony, milczący :x i za bardzo hmm... majestatyczny.
  Topic: "Jestem sobie nowym kimś:P" Nowy? Przedstaw Sie!:)
super_girl

Replies: 147
Views: 10274

PostForum: Techniczne / Ogolne   Posted: Sat Jan 14, 2006 1:59 pm   Subject: O pewnej Czarodziejskiej duszy
"-Dzień dobry- powiedział Bilbo (...). Gandalf jednak spojrzał na niego spod bujnych, krzaczastych brwi (...).
-Co chcesz przez to powiedzieć?- spytał. -Czy życzysz mi dobrego dnia, czy oznajmiasz, że dzień jest dobry, niezależnie od tego, co ja o nim myślę; czy sam dobrze się tego ranka czujesz, czy może uważasz, że dzisiaj należy być dobrym?
-Wszystko naraz- rzekł Bilbo."

Tym cytatem witam wszystkich: Ludzi, Elfów, Krasnoludów, Hobbitów, Nazguli i wszystkie pozostałe istoty. :green: A więc, dzień dobry!! :green: Zwią mnie Ewa. Nie wyróżniam się niczym szczególnym, poza tym, że jestem Czarownicą i studiuję tajniki magii. Tak więc nie radzę wyprowadzać mnie z równowagi. :dark: W wolnym czasie wsłuchuję się w boskie dźwięki muzyki, najchętniej Enyi; lubię też posiedzieć nad dobrą książką pogryzając sobie kaloryczne przekąski ;) - moje ulubione (książki, nie przekąski, of course :P ) to LotR i inne książki Tolkiena, of course, a także Harry Potter, książki Doroty Terakowskiej. ;] No i lubię jeszcze długo stukać w klawisze, nieskończenie gapiąc się w monitor- oj, tak, komp uzależnia. :P To tyle. :eowyn:

Page 9 of 9
Jump to: