Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat
Search found 149 matches
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Author Message
  Topic: Jednozdaniowe posty.
super_girl

Replies: 14
Views: 1470

PostForum: Techniczne / Ogolne   Posted: Tue Jan 17, 2006 12:02 pm   Subject: Jednozdaniowe posty.
Co do tych "jednolinijkowców", to nie chodzi o długość, tylko jakość. Czasami trudno jakąś wypowiedź rozciągnąć na parę linijek. Jeżeli jakiś post jest krótki, ale nie bezsensowny to może być. Przecież można napisać też dłuuugiego i zupełnie bezsensownego posta. Chociaż zazwyczaj jednolinijkowce są bez sensu, ale nie zawsze tak jest. Oczywiście inna sprawa jest też z osobami, które piszą wyłącznie jednolinijkowe posty- to jest forum publiczne i wypowiedzi powinny się reprezentować raczej ładnie. ;) Ale od czasu do czasu nie zaszkodzi- jednolinijkowiec nie zabije. ;)
  Topic: Ulbione Seriale
super_girl

Replies: 65
Views: 2959

PostForum: Film   Posted: Tue Jan 17, 2006 11:26 am   Subject: Ulbione Seriale
Varken wrote:
super_girl wrote:
Argumenty przeciw telenowelom:

Ej my tu nie rozmawiamy o telenowelach tylko o serialach a moim skromnym zdaniem serial to nie od razu telenowela. :)

Wiem, wiem, tylko Milva wspomniała o Modzie na Sukces oglądanej z babcią, więc ja ten wątek trochę rozwinęłam, jako że moi dziadkowie dostarczają mi wiele niesamowitych opinii na temat telenoweli.

Co do seriali, to ja raczej nie oglądam, ale widzę, że tu wszyscy uwielbiają Zagubionych, może i ja się skuszę?? 8) Ostatnio chora jestem (ech, w ferie chorować :/ ), więc nuda na całego. :/ Oświećcie mnie, o czym to jest, tak ogólnie?? 8)
  Topic: Ulubiona seria
super_girl

Replies: 30
Views: 1951

PostForum: Saga Harry Potter   Posted: Tue Jan 17, 2006 11:18 am   Subject: Ulubiona seria
No nie wiem, nie wiem. To nie jest tak, że nie może się skończyć słodko, tylko, że nie chcemy, aby się skończyło słodko. A szczerze mówiąc nie zdziwiłabym się słodkim zakończeniem. To już nie Władca Pierścieni, niestety...
  Topic: Kim chcielibyście zostać w przyszłości??
super_girl

Replies: 125
Views: 5092

PostForum: Poufne ;)   Posted: Mon Jan 16, 2006 1:30 pm   Subject: Kim chcielibyście zostać w przyszłości??
Mógłbyś zostać drugim Tomem Bombadilem. ;)
Ja chciałabym zostać infomatykiem, napisać jakiś program lub grę, albo przynajmniej tłumaczyć z angielskiego programy na polski. ;) Niestety muszę się przyłożyć do fizy i matmy (blee :balrog: ), a informa w naszej szkole jest nie najwyższych lotów. :| Może bym jeszcze amatorsko książkę napisała, na razie nie mam pomysłów, ale jak spłynie na mnie wena, to może, może... ;)
  Topic: Wasze Zwierzaki :)
super_girl

Replies: 249
Views: 7476

PostForum: Poufne ;)   Posted: Mon Jan 16, 2006 1:23 pm   Subject: Wasze Zwierzaki :)
No a jak mam zagłosować?? :P Trochę tych zwierzaczków mam. :P Zagłosowałam na kotka, bo moja czarna koteczka jest najbardziej "moja". Wszyscy wołają na nią za każdym razem inaczej, tak więc jest już "Kocilla" (jak zwaliła właśnie doniczkę z ziemią) albo po prostu "Kizia" (jak słodziutko śpi. :green: ). To własnie jej natura: raz drapieżnik, którego lew by się nie powstydził mając takiego w rodzinie, a raz mały, bezbronny "kotecek". :P Mam ją od czerwca, dzięki mojej koleżance <cmok> i ma już 8 miesięcy. :green:
Drugim zwierzakiem jest pies Max. 3 lata, lubi jeść śnieg i nieraz próbował być w kilku miejscach naraz. ;) Imię dobrze odzwierciedla jego, hmm... masę ciała. :lol:
Jeszcze rybki i żółw. I kury w kurniku, mojego Dziadka. To przedstawiłam już chyba całe moje ZOO. :) Osobiście bardzo, bardzo, bardzo bym chciała mieć jakąś jaszczurę. Ach, uwielbiam jaszczureczki! :green: Ale żaden z domowników jakoś tego pomysłu nie zaakceptował. :tak(:
  Topic: Ulbione Seriale
super_girl

Replies: 65
Views: 2959

PostForum: Film   Posted: Mon Jan 16, 2006 1:01 pm   Subject: Ulbione Seriale
Milva wrote:
Na ogół nie oglądam seriali i w ogóle rzadko przesiaduję przy tv. Wolę odwiedzać kino. Chyba, że naprawdę się nudzę, a od czytania boli mnie głowa ( zdarza się dość rzadko, ale jeśli czyta się od godziny 12 w południe do 21, to potrafi rozboleć :P ), wtedy sięgam po pilota. Nie mam ulubionego serialu, czasem tylko naśmiewam się z brazylijskich telenoweli, za życia mojej św. pamięci babci, oglądałam z nią Modę na Sukces, podśmiewając się, za co babunia obrzucała mnie spojrzeniami godnymi bazyliszka :P .

Wszystko zgadza się, tak jak u mnie. Tylko Babcia z Dziadkiem nie są jeszcze św. pamięci. Oglądają tych głupot dużo. Mam na myśli telenowele. Raz dziadek wszedł do pokoju jak oglądałam Harry'ego Pottera (gdybyście wiedzieli co on gada na HP, że satanistyczne etc. :x ) i mi zrobił wykład, że powinnam oglądać telenowele (!!!!), bo z nich uczymy się życia (!!!!!!!!). A mojemu bratu mówił, że powinniśmy telenowele w szkołach oglądać, a potem omawiać na lekcjach problemy z tych telenowel. (!!!!!!!!!!!!)
Argumenty przeciw telenowelom:
-> mają tysiące odcinków, w których nic się nie dzieje. Akcja posuwa się w żółwim tempie.
->wszystkie seriale są takie same, nic nowego ani ciekawego nie wnoszą do TV; zawsze jest jakaś biedna dziewczyna, kochana przez bogacza, ale na drodze ich miłości stoi czarny charakter- damski albo męski; zawsze jest jakieś zaginione, porzucone albo porwane dziecko, w końcu cudem odnalezione; nieszczęścia sypią się na bohaterów bez opamiętania. W normalnym życiu tak nie jest, więc czego się z nich uczyć??!!
->niczego z telenoweli nie można się nauczyć- ludzie w Meksyku czy Wenezueli żyją zupełnie inaczej, inaczej jedzą, mieszkają, rozmawiają.
-> Wyprodukowanie tych tasiemców jest tanie, grają w nich marni aktorzy (śliczni, ale beztalencia), wszystko dzieje się w jednym lub w dwóch wnętrzach, nie ma żadnych efektów specjalnych.
Jaką korzyść ma telewidz? żadnej poza bezmyślnym spędzeniem czasu. Te argumenty jak ulał pasują do Mody na sukces. Ale polskie seriale to już w ogóle kit. :x Chociaż oglądam czasami W11, ale nieczęsto. W wakacje był super serial po angielsku--> "extr@". :green:
  Topic: METAL
super_girl

Replies: 121
Views: 6550

PostForum: Muzyka, liryka, tkliwa dynamika...   Posted: Mon Jan 16, 2006 12:44 pm   Subject: METAL
woyaru wrote:
zaznaczylem 3 opdowiedz. Ja osobiście wolę muzyke spokojną, relaksująca i poważną. Czasem slucham dobrej muzyki filmowej (Wladca Pierścieni, Shrek).

To tak jak ja. :green: Osobiście absolutnie nic nie mam do metali. Tolerancja górą! :D
  Topic: Pierwsze recenzje filmu :)
super_girl

Replies: 11
Views: 1444

PostForum: Opowiesci z Narnii   Posted: Mon Jan 16, 2006 12:38 pm   Subject: Pierwsze recenzje filmu :)
Arina wrote:
Pamiętacie może(to raczej nieco starsi) serial telewizyjny o Narnii?

Ja pamiętam. :green: Mam nagrane na kasecie. 8) Bobry i wilki były boskie. :lol: Aż strach się bać, jakby taki wilk skoczył. :lol: :lol: :lol: Ale Czarownica wyglądała całkiem, całkiem. Dzieciaki też. Ale na razie nie będę porównywać, bo nie widziałam tego nowego filmu, muszę poczekać. :tak(:
  Topic: Pomóżcie!!!!
super_girl

Replies: 43
Views: 4156

PostForum: Forum Fantasy   Posted: Mon Jan 16, 2006 12:31 pm   Subject: Pomóżcie!!!!
Riatha wrote:
...Oprócz tego poleam również książki Andre Norton ;] Saga "Swiat Czarownic" ...

Uch, przeczytałam pierwszą część, mnie się nie podobało za bardzo. :/ Takie to nudne dla mnie było... a ta seria to z 30 części ma czy ileś... więc jak komuś się podoba to ma co czytać, o ile uda mu się wszystkie części zdobyć.

Sharkey wrote:
Ja dopiero teraz czytam "Opowieści" i faktem jest, że to raczej książki dla młodszych. Jednak napisał je bliski przyjaciel Tolkiena i dlatego warto znać tą sagę.

Ponoć Tolkien krytykował Opowieści z Narnii, bo za bardzo religijne były. :x Ale byli bliskimi przyjaciółmi. :green:

Sharkey wrote:
Z pewnością ukryte tam zostało ważne przesłanie i nie jest to taka bardzo prosta i dziecinna bajeczka.

Właśnie Narnia dlatego jest za religijna, bo pełno tam takich odniesień do Biblii... Np. Aslan to niby Chrystus etc. Aczkolwiek serię dawno czytałam i to bez ostatniej części, przyznam, że trochę nudna była, ale nie taka zła. :)

A od siebie polecam książki Doroty Terakowskiej. Nie jest to typowe fantasy, chociaż właściwie to jest tam wiele fantastycznych zdarzeń i postaci. Tytuły, które szczególnie mi się podobały to "Córka Czarownic" (S-U-P-E-R), "W Krainie Kota" (coś nieco o Tarocie i czarach, chociaż minusem jest to, że w połowie książki domyśliłam się jaki będzie koniec i zgadłam) i "Tam, gdzie spadają Anioły"- takie o Aniołach, znalazło się tam trochę przemyśleń na temat Dobra i Zła, które do mnie doskonale przemawiają.
super_girl

PostForum: Saga Harry Potter   Posted: Mon Jan 16, 2006 11:51 am   Subject: Ulubiona seria
Właśnie nie wiadomo co autorka wymyśli, ale co bardziej nieprawdopodobne, to tym bardziej możliwe, że tak w książce będzie. Potem okaże się, że Lord Voldi :balrog: to tak naprawdę ojciec Harry'ego i wszystko słodko się kończy. Albo Harry umiera na koniec 7 tomu... Dla mnie bez sensu jest to, że autorka uśmierca bohaterów na siłę. :/
  Topic: Friend
super_girl

Replies: 76
Views: 2749

PostForum: Poufne ;)   Posted: Sun Jan 15, 2006 2:31 pm   Subject: Friend
Stokrotka wrote:
Wróciło wszysko do normy.Pogodziłyśmy się.

I widzisz?? :) Wszystko skończyło się happy endem. :green: Czarna noc duszy jest po to, by dostrzec światło. Nic, co Bóg nam zsyła nie może być złe. :)

Varken wrote:
Kiedyś nawet się z jedną przyjaźniłem a ona myślała że coś więcej do niej czuje. No i to był koniec naszej przyjaźni. :(

Właśnie często problem w tym, że dziewczyny nie chcą poprzestać na przyjaźni, tylko im chodzi o coś więcej. Takie już jesteśmy, chociaż są też dziewczyny, które umieją się po prostu kumplować z chłopakami. Ale są też często problemy, kiedy przyjaciółka zakocha się w przyjacielu lub odwrotnie, a ta druga osoba może być najwyżej tylko przyjacielem. Takie już życie. :tak(: Chociaż ja jeszcze tego nie doświadczyłam.
  Topic: Bardzo Ważne Pytanie!
super_girl

Replies: 23
Views: 3419

PostForum: Techniczne / Ogolne   Posted: Sun Jan 15, 2006 1:08 pm   Subject: Bardzo Ważne Pytanie!
A ja nie wiem, jak zagłosować, chyba na tę ostatnią opcję... :) Bo ja jak chcę jakąś stronę znaleźć to sama sobie link wymyślam, a taki odgadnąć nietrudno. ;] Bo jak się Władcę lubi to wiadomo, że i taki link się znajdzie z "wladcapierscieni". :green:
  Topic: Ostatnio przeczytane
super_girl

Replies: 115
Views: 5173

PostForum: Techniczne / Ogolne   Posted: Sun Jan 15, 2006 1:05 pm   Subject: Ostatnio przeczytane
Harry Potter & Komnata Tajemnic. ;) Czytam to już Bóg wie który raz, ale HP bardzo lubię, poza tym warto odświeżyć informacje przed premierą nowej części. ;]
  Topic: Friend
super_girl

Replies: 76
Views: 2749

PostForum: Poufne ;)   Posted: Sun Jan 15, 2006 12:54 pm   Subject: Friend
Między kobietą a mężczyzną przyjaźń jest możliwa!! Zdarzają się przecież dziewczyny (kobiety), które nie paplają tylko o ciuchach i kosmetykach, a wolą pograć w piłkę i lepiej się czują w męskim towarzystwie. I odwrotnie. Zdarzają się przypadki, że z takiej przyjaźni rodzi się potem miłość, ale to nawet dobrze, bo miłość bez przyjaźni nie istnieje. Czasami związki po takiej miłości się rozpadają, ale takie ryzyko jest zawsze, bo nawet sama przyjaźń może się zburzyć.
A co do moich przyjaciół... przyjaciela nie mam, ale mam dwie przyjaciółki, na razie dogadujemy się wspaniale, ale boję się, co będzie potem, bo dotychczasowe wszystkie moje przyjaźnie rozpadały się po roku. :( Po prostu może nie znalazłam jeszcze bratniej duszy??
  Topic: Masz doła? - podziel się!
super_girl

Replies: 617
Views: 13596

PostForum: Poufne ;)   Posted: Sun Jan 15, 2006 12:45 pm   Subject: Masz doła? - podziel się!
Wobec swojej "psiapsiółki", bo trudno nazwać ją prawdziwą funfelą po takim zachowaniu, zachowałaś się w porządku. Masz prawo wyrażać swoje zdanie i nawet Twoja przyjaciółka Ci tego nie może zabronić. Jeśli powiedziałaś jej, że coś Ci się w niej nie podoba, a ona się obraziła, to jest po prostu głupia i tyle. Prawdziwi przyjaciele powinni wręcz mówić prawdę swoim przyjaciołom. Ja się "przyjaźniłam" z jedną dziewczyną przez rok, było naprawdę super, ale potem wszystko się popsuło, np. mówiłam jej, że w w kitce jej nie do twarzy i że lepiej wygląda w rozpuszczonych włosach, a ona na to, że po prostu jestem zazdrosna i wolę, żeby ona była brzydka, abym nie miała konkurencji. A tak naprawdę to ona była zazdrosna o wszystko: o oceny, o to, że przeszłam się po korytarzu z inną dziewczyną, o to, że jakiś chłopak się na mnie spojrzał... Teraz cieszę się, że pozbyłam się tego toksycznego związku i dowiedziałam się jaka ona jest naprawdę. Znalazłam inne funfelki, a jak mi się udało, to i Tobie, Stokrotko, się uda. :D Może Prawdziwa Przyjaźń czeka gdzieś blisko??
super_girl

PostForum: Saga Harry Potter   Posted: Sun Jan 15, 2006 12:33 pm   Subject: Ulubiona seria
Tak, to i ja dołączę się do fanów Więźnia. :green: No właśnie- the best wg mnie część za fabułę, w ogóle przez cały tom myślało się, że Syriusz to bandyta, a tu na koniec taki nieoczekiwany obrót sprawy. :green: I to mi się podoba!! :D A najgorsza była Czara Ognia. Te zadania turniejowe nudne jak nie wiem co, a poza tym autorka musiała na siłę wepchnąć do Turnieju Harry'ego, bo coś się musiało przecież dziać i to jest beznadziejne. :/

Milva wrote:
żeby zabić jedynego sensownego bohatera, jedynego którego lubiłam...

Nie martw się, Pani Rowling lubi zaskakiwać, a nuż okaże się, że Harry wskrzesi Syriusza, albo że przynajmniej Syriusz wróci w postaci ducha. Wszystko możliwe. ;) Tylko poczekać trzeba. 8)
  Topic: Władca kontra Harry
super_girl

Replies: 80
Views: 5067

PostForum: Film   Posted: Sun Jan 15, 2006 12:23 pm   Subject: Władca kontra Harry
Arina wrote:
A jedna pani z któregoś rzędu, że nie, bo jej synek ośmioletni nie potrafi szybko czytać napisów. I oglądaliśmy do końca z bezpłciowym lektorem;(

O, to rzeczywiście pech, jak takie osoby się trafią. :/ Tak właściwie, to po co ona wzięła swoje 8-letniego synka na ten film?? Chodzi mi o to, że nie wiem, czy to dziecko coś zrozumiało z tego filmu, bo raczej nie do 8-latków jest on kierowany...

Do tematu: :green: No cóż, gdyby chodziło tu o książki, to bym się zastanowiła, chociaż bardziej skłaniam się ku LotR'owi, ale jeśli chodzi o film to Władca- zdecydowanie!! Dla mnie to oczywiste. ;] Ogólnie lepiej zrobiony, dłuższy, lepsze efekty... Lepsza muzyka (więcej soundtracków chociażby), we Władcę w ogóle więcej pracy i serca włożono. No, Władca dłuższy od HP był, ale grubość książki właściwie nie ma znaczenia jak się film wykona. LotR ma to coś, że można go oglądać i oglądać (przynajmniej w moim przypadku, ale na pewno nie tylko w moim ;] ), a Harry'ego to ja mogę najwyżej raz na jakiś czas obejrzeć i tyle. :P
  Topic: Masz doła? - podziel się!
super_girl

Replies: 617
Views: 13596

PostForum: Poufne ;)   Posted: Sun Jan 15, 2006 12:05 pm   Subject: Masz doła? - podziel się!
Hmm, droga Stokrotko, też miałam problemy z chłopakami. :( Ale powiem Ci jedno: najlepsze rzeczy zdarzają się zupełnie niespodziewanie. Byłam raz beznadziejnie zakochana, tamten chłopak o tym wiedział i zbytnio się z tego nie cieszył. :evil: Ale raz wieczorem zupełnie niespodziewanie do mnie zadzwonił, żeby się zapytać, co do domu było. Wiesz, jakie to było wspaniałe?! :) Tak więc, naprawdę wszystko się może zdarzyć. Potem tańczyłam z tym chłopakiem poloneza...
Powiem Ci co mi pomogło: chłopaków podobno trzeba traktować jak powietrze. Sprawdziłam- działa. To ich doprowadza do szału, bo mają potrzebę bycia w centrum uwagi. (Zaraz się posypią posty z zaprzeczeniem ;] ). Ale musisz być konsekwenta i po prostu go nie zauważać. Wiem, że to trudne, ale na pewno się uda. Trzymam kciuki. Bo jak będziesz mu się narzucać, to nic z tego dobrego nie wyniknie. Uwierz w siebie. Jesteś najlepszą dziewczyną, jaką chłopak może tylko spotkać. Tamten co Cię skrzywdził to dupek, nie był Ciebie wart. Nie spodobasz się innym, jeśli najpierw samej sobie się nie spodobasz, to ważne. Bądź sobą. Wszystko będzie dobrze. I nie mów, że nie będzie, bo ja już wiem, że będzie. ;]

Page 8 of 9
Jump to: