| Author |
Message |
Topic: Szlachetne zdrowie... |
super_girl
Replies: 45
Views: 2459
|
Forum: Poufne ;) Posted: Fri Jan 20, 2006 1:20 pm Subject: Szlachetne zdrowie... |
Eeee, ja już dwa tygodnie choruję, ciągle kaszlę i kaszlę, antybiotyki już brałam, a temperatury podwyższonej nie mam. W ogóle w ciągu tego roku szkolnego chorowałam już z 4 razy , ale teraz już poważniej. Muszę zacząć się hartować. Ponoć powód choroby leży czasami w psychice, i czasami najlepszymi lekarstwami są śmiech i muzyka.
A co robię w tych wolnych od szkoły dniach?? Jak czuję się naprawdę kiepsko to leżę i zdycham, ale jak już lepiej to oczywiście komp i książki. A poza tym choroba to jedyny czas kiedy maniakalnie oglądam TV. |
Topic: Wiek |
super_girl
Replies: 127
Views: 6468
|
Forum: Poufne ;) Posted: Fri Jan 20, 2006 1:01 pm Subject: Wiek |
| Agatin-K wrote: | Ja mam 13 lat, i przez to okropnego pecha... A w wieku 11 i 12 lat byłam lepszym i szczęśliwszym czlowiekiem. Bo 13 lat... Jedni sie czepiaja "nie ejsteś juz dzieckiem" a inni wciaz uważaja mnie za szczeniaka "a co ty tam wiesz..." "wiesz, to normalne u dzieciakow takich jak ty" i podobne. Dlatego nie chcę mieć 13 lat. |
Ja tam się cieszę, że mam 13 wiosenek (rocznikowo 14). To mój szczęśliwy numerek. Wiem, że niektórzy się czepiają mojego wieku, ale jeśli ktoś stereotypowo, z miejsca twierdzi, że 13latki nie mają nic ciekawego do powiedzenia, to raczej świadczy o jego poziomie inteligencji, a nie moim, bo dojrzały człowiek nie szufladkuje innych ze względu na wiek.
A poza tym czas leci szybko, ani się obejrzę i zatęsknię za dniem dzisiejszym. |
Topic: naj naj naj ... |
super_girl
Replies: 50
Views: 2978
|
Forum: Poufne ;) Posted: Fri Jan 20, 2006 12:49 pm Subject: naj naj naj ... |
Now ięc kolej na mnie.
1. LotR, książki Doroty Terakowskiej, Harry Potter
2. TOLKIEN!! of course
3. Hohoho... nie przypominam sobie, by jakiś szczególnie zapadł mi w pamięć
4. Nie mam
5. Hehe, LotR, ale także Podróż Jednorożca
6. Gerard Depardieu ?? (nie pamiętam jak się pisze). Fajnie Obelixa grał, zapadł mi w pamięć
7. Na ten czas to "Dare" mi się podoba, Gorillaz
8. ->Zespół: Black Eyed Peas, Evanescence, od niedawna podoba mi się też Aerosmith
-> Piosenkarka: ENYA!!!
9. ENYA: The Celts , a także Black Eyed Peas: Monkey Business, no i 3 albumy soundtracków z LotRa
10. Uau, nie mam.
11. Jak wyżej
12. Rany, nie zastanawiałam się
13. O, nie wiem, co wybrać, bo codziennie czytam sobie jakieś inspirujące słowa i wiele mi się podoba. Ale najbardziej to chyba:
"Nowy dzień zaczynać jak nowe życie." ŚW. EDYTA STEIN
"Po każdym dniu trzeba postawić kropkę, odwrócić kartę i zaczynać na nowo." PHIL BOSMANS
14. Informa!!
15. Ewa Foley, naprawdę cudowna kobieta
16. Lasy, łąki... Tylko nie góry
17. Irlandia (za muzykę Celtycką), Francja, Austria (za bale i Koncert Noworoczny) i Nowa Zelandia (za Władcę )
18. Moje pikne miasteczko
19. Fantasy, Magia, Koty, a także (pod wpływem Esk) żYCIE
20. Szczęscie, uśmiech |
Topic: Co cenicie w ludziach? |
super_girl
Replies: 43
Views: 2429
|
Forum: Poufne ;) Posted: Fri Jan 20, 2006 12:14 pm Subject: Co cenicie w ludziach? |
Ja w ludziach bardzo cenię zdrowe poczucie humoru. Każdy powinien je mieć: nauczyciel, przyjaciółka, chłopak, rodzice, rodzeństwo etc., bo wtedy łatwiej się z nimi komunikuję. A poza tym, uwielbiam się śmiać!!
Imponują mi też ludzie bardzo odważni, choćby żeby wyrażać swoje zdanie. Niestety to jest cecha, której mogę tylko zazdrościć innym. A tak nawiasem mówiąc, jak w filmie widzę Aragorna z miejsca rzucającego się na Palantir, który trzyma Pippin, to aż mnie dreszcze podziwu przechodzą.
No i jeszcze intrygują mnie osoby tajemnicze. Wtedy staję na rzęsach, żeby poznać ich tajemnicę.
Sympatię moją pozyskują też osoby zawsze pogodne i takie, które nie marudzą, po prostu kochają życie, jakim jest. |
Topic: Misja Drużyny Pierścienia |
super_girl
Replies: 20
Views: 1195
|
Forum: Tworczosc Tolkiena Posted: Fri Jan 20, 2006 12:06 pm Subject: Misja Drużyny Pierścienia |
| nagg wrote: | zreszta gandalf potem o ile pamietam chodzil opatulony w stare ciuchy - bez nich razil po oczach swym szalowym blaskiem innych |
No chodził, chodził, ale to nie o ciuszki chodzi tylko o samą zmianę postaci. W końcu to nie jest tak, że mając szary płaszcz jest się z powrotem Gandlafem Szarym - nie szaty zmieniają człowieka. |
Topic: Misja Drużyny Pierścienia |
super_girl
Replies: 20
Views: 1195
|
Forum: Tworczosc Tolkiena Posted: Fri Jan 20, 2006 11:24 am Subject: Misja Drużyny Pierścienia |
No jeszcze jak się zaczynało od "Hobbita" czytanie to przyzwyczajamy się do Gandalfa Szarego. I jeszcze "Drużyna" - też jest Szary. I już tak się przyzwyczajamy do niego, a On nagle znika i pojawia się jakiś nowy i inny. Bardziej mi się Szary podobał, bo był bardziej ziemski, po śmierci bardziej był myślami wyżej.
A co do Sama, doszłam do wniosku, że w filmie się zmienił troszkę. (Ale wtedy akurat mówiłam o książce, bo przecież o niej dyskutujemy). Pamiętacie filmową zabawę u Bilba??
Frodo: Dalej, Samie, poproś Różyczkę do tańca.
Sam: Chyba postawię sobie jeszcze jedno piwo...
A na koniec Powrotu Króla?? Wypił trochę piwka i od razu ruszył "na podbój". Na pewno dlatego, że już tyle podczas wyprawy przeżył, że w porównaniu z nią poproszenie Różyczki o rękę to pestka. |
Topic: Co robicie jak macie doła? |
super_girl
Replies: 74
Views: 3570
|
Forum: Poufne ;) Posted: Fri Jan 20, 2006 11:13 am Subject: Co robicie jak macie doła? |
Hmm... ja na dołka bym proponowała jeszcze jogę; przeczytałam kiedyś: Oddech jest brakującym ogniwem!! Jak się na spokojnie pooddycha całym sobą, będzie się miało czysty umysł, to łatwiej będzie spojrzeć z dystansem na swój problem i znaleźć rozwiązanie. Dlatego wszelkie ćwiczenia z jogi, medytacje, afirmacje (pozytywne stwierdzenia na temat samego siebie, które mówimy do siebie, np. stojąc przed lustrem) i wizualizacje (wyobrażanie siebie w wymarzonej sytuacji) bardzo pomaga, bo docieramy wtedy do naszej podświadomości. Polecam!! Nimloth, spróbuj! |
Topic: Friend |
super_girl
Replies: 76
Views: 2749
|
Forum: Poufne ;) Posted: Fri Jan 20, 2006 11:04 am Subject: Friend |
| Ayleen wrote: | ... I szlag wszystko trafił jak pojechałam do Francji. Po mojim powrocie nie odezwała się do mnie ani słowem, nawte głupiego "cześć", nie wiem dlaczego a ta chora sytuacja trwa od października... do tej pory nie wiem. A chciałabym bardzo |
Może ona zazdrosna była?? Moja przyjaźń też się rozsypała przez chorą zazdrość (nie moją bynajmniej), bo niektóre dzieczyny są niesamowicie zazdrosne o wszystko co się da. Ciekawe jak potem takie osoby poradzą sobie w życiu... już się boję co by było, jakby chłopaka sobie znalazła. Wątpię, czy długo by z nią był, gdyby mu robiła takie sceny zazdrości. |
Topic: Co robicie jak macie doła? |
super_girl
Replies: 74
Views: 3570
|
Forum: Poufne ;) Posted: Wed Jan 18, 2006 7:34 pm Subject: Co robicie jak macie doła? |
Raczej nieczęsto mam dołka. Ale jak już to słucham Enyi, ona ma subtelny i ładny głos. Albo czytam jakąś dobrą książkę. Po prostu żyję dalej, bo wiem, że każdy, nawet najgorszy dzień musi się kiedyś skończyć. A jutro będzie lepiej. |
Topic: Co u was wybrzmiewa z głośników? |
super_girl
Replies: 961
Views: 16896
|
Forum: Techniczne / Ogolne Posted: Wed Jan 18, 2006 3:05 pm Subject: Co u was wybrzmiewa z głośników? |
Aerosmith |
Topic: Nasze nicki i imiona |
super_girl
Replies: 122
Views: 6715
|
Forum: Poufne ;) Posted: Wed Jan 18, 2006 12:38 pm Subject: Nasze nicki i imiona |
Ja na każdym forum mam super_girl, już tak z przyzwyczajenia. Jak tu się rejestrowałam chciałam wymyśleć coś bardziej magicznego, ale za nic nie mogłam, więc jest jak jest. Może jak pobędę tu dłużej i wymyślę coś naprawdę fajnego, to grzecznie poproszę o zmianę nicka. Ale na razie nie zamierzam. |
Topic: Nasze wielkie pasje... |
super_girl
Replies: 94
Views: 4163
|
Forum: Poufne ;) Posted: Wed Jan 18, 2006 12:29 pm Subject: Nasze wielkie pasje... |
-> Czary i magia (a czym innym mogląby zajmować się Czarownica? )
-> LotR, LotR, LotR!!
-> Książki i filmy fantasy
-> Koty, smoki i kruki, ostatnio wilki, od kiedy w tym teście wyszedł mi wilk
-> Komp i informatyka |
Topic: Avatary |
super_girl
Replies: 309
Views: 16993
|
Forum: Poufne ;) Posted: Wed Jan 18, 2006 12:24 pm Subject: Avatary |
Ja mam na razie avatarek with eye, takie mi się podobają, mam parę innych jeszcze. Uwielbiam też fairy, są takie tajemnicze, bywają mroczne, bywają piękne i subtelne. Uwielbiam!!
Beauty-is-in-the-Eye-of-the-Beholder |
Topic: Domek |
super_girl
Replies: 28
Views: 1736
|
Forum: Poufne ;) Posted: Wed Jan 18, 2006 12:09 pm Subject: Domek |
Ja, jak na Czarownicę przystało, w lesie. Kocham las Lubię być sama. Od czasu do czasu bym odwiedzała moich ludzkich przyjaciół, w lesie bym miała zwierzęcych przyjaciół. Domek ładny i skromny.
Poranek w wymarzonym lesie
Wieczór |
Topic: Gdybyś miał/miała jedno życzenie do Jina... |
super_girl
Replies: 63
Views: 3298
|
Forum: Poufne ;) Posted: Wed Jan 18, 2006 11:51 am Subject: Gdybyś miał/miała jedno życzenie do Jina... |
| Riatha wrote: | Moje życzenie - przenieść się stąd do innego świata... może być śródziemie i ja bym była szczęśliwa i świat byłby szczęśiwy mogąc się ode mnie uwolnić |
Ach, też bym chciała... Czasami bym mogła wrócić tu z powrotem odwiedzić rodzinkę, w końcu zawdzięczam im siebie .
| Keira_Metz wrote: | Hmm... ja mam jedno zyczenie: być szczęśliwa Co z tego ze pod tym kryje się wiele innych życzen Ale tylko tak moge za jednym zamachem życzyć sobie więcej. |
To też bym chciała (notabene, każdy by chciał ). Ale jakby to pierwsze się spełniło, to bym była szczęśliwa. Ale najwspanialsze jest to, że akurat to życzenie mogę sama spełnić mieszkając tu, na Ziemi i bez pomocy dżina. Polecam NLP (link na dole strony bodajże) i książki Ewy Foley - już je czytając czuję jak napełnia mnie szczęście. |
Topic: LoL czyli najlepsze kawały jakie słyszeliście |
super_girl
Replies: 46
Views: 4766
|
Forum: Humor, szkola, sport Posted: Wed Jan 18, 2006 11:04 am Subject: LoL czyli najlepsze kawały jakie słyszeliście |
Ja co prawda dowcipu nie mam, ale mam ten uroczy obrazek :
Kobieca metamorfoza |
Topic: Kabaret Ani MRu Mru |
super_girl
Replies: 27
Views: 3585
|
Forum: Humor, szkola, sport Posted: Tue Jan 17, 2006 5:37 pm Subject: Kabaret Ani MRu Mru |
Ani Mru Mru... Oni są SUPER!! I love them!! Mają przyjechać do mojego pięknego miasteczka w lutym. Cudownie, tylko biletów nie mam... Nie no, 4 dyszki kosztowały. Więc jakbym chciała pójść jeszcze z bratem i tatą, to trochę by kasy na to poszło. Ale sam kabaret jest cudny!! W Chińskiej Restauracji, Tofik, ten skecz o smoku... Zawsze mnie rozbawiają na maxa!! A Kabaret Moralnego Niepokoju też lubię, zaraz po Ani Mru-Mru. |
Topic: Wielmożna rado pedagogiczna... |
super_girl
Replies: 40
Views: 3379
|
Forum: Humor, szkola, sport Posted: Tue Jan 17, 2006 4:55 pm Subject: Wielmożna rado pedagogiczna... |
Miano najśmieszniejszej osoby w moim gimnazjum z pewnością należy do mojej fizyczki. Podobno ma 40 lat-tak wszyscy mówią, ale to niemożliwe, bo wygląda na 65 . Lekcję rozpoczyna po 20 minutach (musi wszystko ułożyć na biurku) a potem wolno, bez pośpiechu, czyta listę obecności. Na pierwszej lekcji z nią było najlepiej, coś tam dyktowała a potem chciała pokazać nam coś w swoim kalendarzu i w tym celu wyjęła reklamówkę. Wyciąga tam coś, wyciąga - patrzy - nie ma kalendarza. Wsadza głowę do tej torebki i mówi: O!Ktoś mi tu wody nalał!! Albo moja psiapsióła opowiadała mi lekcję tejże fizyczki z inną klasą. Machała wahadełkiem, bo coś tam tłumaczyła, a nagle wahadeło się oczepiło i poleciało na podłogę. A ona na to (ze swoim spokojem): Ups, to nie było w planie Ona normalnie rozwala!!
Ale za to najgłupszy jest nasz katecheta. On nam każe umieć na pamięć wszystkie, dosłownie WSZYSTKIE skróty z Pisma Św. i znać czas ich powstania. Smęci nam ciągle o tym Piśmie Św., jakbyśmy z taką wiedzą z miejsca do Nieba mieli iść. Pismo Święte jest dla chrześcijanina ważne, ale na miłość Boską, ile można??!! Raz na Wigilię klasową nam kazał przynieść zeszyty, bo mieliśmy zrobić tylko "2-3 zdaniowe notatki o tradycji świątecznej". Rozrosły się te 2-3 zdania do 2 stron, a na dzielenie się opłatkiem mieliśmy 2 minuty czasu przed dzwonkiem. I hate him!
No tak, nie wspomniałam jeszcze o moim ulubionym nauczycielu. Lubię faceta od historii, jest świetny, ma super poczucie humoru. Ostatnio przychodzimy na jego lekcję, ma być sprawdzian. A on mówi: "Przełożyłem sprawdzian...", wszyscy we wrzaski radości. Po czym on dodaje: "...z jednej strony biurka na drugą". Hehe |
| |