| Author |
Message |
Topic: Cykl Heroes |
aniusia-nan
Replies: 9
Views: 1169
|
Forum: Gry i Komputer / Internet Posted: Wed Jan 17, 2007 8:29 pm Subject: Cykl Heroes |
| Gra jest naprawdę świetna – potrafi wciągnąć (przynajmniej 3 i 4, bo z 5 niestety mój komp nie wyrobił). |
Topic: Czemu dobro zazwyczaj wygrywa? |
aniusia-nan
Replies: 18
Views: 1669
|
Forum: Publicystyka Posted: Wed Jan 10, 2007 8:38 pm Subject: Czemu dobro zazwyczaj wygrywa? |
Wydaje mi się, że ono (dobro) nie wygrywa – nie ma czego cały czas jest najsilniejsze. Chcę wierzyć, że zło tylko sprawia wrażenie silnego. Bo czym jest jego siła? Czy w ogóle można tu użyć słowa siła? Dla mnie to słabości... Słabości nie mogą być silniejsze, ani wygrywać. Więc dobre jest górą . (Nadużywam słowa „siła” ) |
Topic: Pasy |
aniusia-nan
Replies: 3
Views: 727
|
Forum: Publicystyka Posted: Wed Jan 10, 2007 8:17 pm Subject: Pasy |
Dzisiaj 50-a rocznica wprowadzenia pasów. Czy wy zapinacie pasy? Dlaczego?
Parę lat temu przeżyłam wypadek samochodowy. Nikomu nic się nie stało – tylko dzięki temu, że mieliśmy wszyscy zapięte pasy. Teraz zawsze zapinam pasy. Oprócz tego tata od urodzenia uczył i przyzwyczajał mnie do pasów. |
Topic: najfajniejsze miejsce z śródziemia tolkiena? |
aniusia-nan
Replies: 61
Views: 2743
|
Forum: Zagadki Golluma / Gospoda Posted: Mon Jan 08, 2007 11:01 pm Subject: najfajniejsze miejsce z śródziemia tolkiena? |
Kurhany!
No, a tak na serio to chyba Rohan (zawsze dla mnie był czymś piękny – wystarczy sobie wyobrazić złoty gród z którego w rożne strony widać pola z pasącymi się końmi – bajka).
|
Topic: Najśmieszniejsza postać z władcy pierścieni?????!!! |
aniusia-nan
Replies: 36
Views: 3360
|
Forum: Zagadki Golluma / Gospoda Posted: Mon Jan 08, 2007 10:50 pm Subject: Najśmieszniejsza postać z władcy pierścieni?????!!! |
Według mnie najzabawniejsze były dowcipy Gandalfa i komentarze Gimliego. Choć oczywiście Pippin i Merry nie zostawali w tyle |
Topic: Arwena i Aragorn |
aniusia-nan
Replies: 21
Views: 2499
|
Forum: Forum Fantasy Posted: Mon Jan 08, 2007 5:57 pm Subject: Arwena i Aragorn |
Przez całą książkę bardzo delikatnie (z takim świetnym wyczuciem) przewija się wątek miłosny. Tylko nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że więcej było o miłości Eowiny.
Strasznie mnie rozdrażniło, że to Arwena przyjechała po Froda (przecież ona miała być tajemniczą pięknością, a w filmie pozbawili jej tej aury którą była otoczona w książce). |
Topic: Muzyka w tle do Tolkiena.. |
aniusia-nan
Replies: 24
Views: 2841
|
Forum: Forum Fantasy Posted: Sat Jan 06, 2007 11:12 pm Subject: Muzyka w tle do Tolkiena.. |
| Jak dla mnie najlepiej pasuje: Enya, Nightwish, Sonata Arctica, soundtracki (Gladiator i LOTR) i muzyka celtycka. Choć właściwie to książka mnie tak wciąga, że już po chwili nic innego do mnie nie dociera. |
Topic: Stara dobra fantasy |
aniusia-nan
Replies: 4
Views: 1290
|
Forum: Forum Fantasy Posted: Sat Jan 06, 2007 10:57 pm Subject: Stara dobra fantasy |
Jasne, że nie przeminą!
Te książki będą leżały na półkach (np. tak jak u mojej babci - pozostałości po tym co czytał wujek) i czekały aż następna osoba (taka jak ja) weźmie je do ręki. Książki nigdy nie przemijają. A fantasy jest popularne, więc rokuje mu długie istnienie i kolejne pokolenia, (które tak jak ja przed tą półką będą się zatrzymywać i coś wybierać). |
| |