| Author |
Message |
Topic: Militaria |
Narmo
Replies: 47
Views: 2171
|
Forum: Humor, szkola, sport Posted: Sat Jan 22, 2005 1:11 pm Subject: Militaria |
z pistoletow maszynowych to moje ulubione jest mp40,stg44,sten mk II
z "ciezszych" to wszystko przbija, oczywiscie mg42 i gatling (ten pierwszy z 1870)(fajny byl nie ma co...)
a Katana to naprwade zabojcza bron,manekin sie przekonal i nie tylko on...
A tak w ogole to jeszcze bym chcial kiedys kupic Polska szable kawaleryjska wz.1929 ale to raczej nic taniego
W ogole to uwielbiam swoj miecz,jest taki piekny i w ogole,blyszcacy,ostry,niebezpieczny .... |
Topic: Ulubiona Scena i Ujecie w FotR |
Narmo
Replies: 63
Views: 3662
|
Forum: Tworczosc Tolkiena Posted: Thu Jan 20, 2005 2:43 pm Subject: Ulubiona Scena i Ujecie w FotR |
Scena byla wymyslona przez rezysera,to fakt,ale dzieki temu robila jakies wrazenie ogolnie tam byl jeszcze taki przerywnik jak przekuwali Narsila w Andurila i to tez moim zdaniem bardzo ladna scena, i jeszcze przedtem jak Arwen mowi "tato przekuj miecz"... |
Topic: Militaria |
Narmo
Views: 2171
|
Forum: Humor, szkola, sport Posted: Thu Jan 20, 2005 2:38 pm Subject: Militaria |
| No to napisalem,czym dokladnie,hmmm dlugo by wymieniac,głownie to "zbieractwem" roznego rodzaju pamiatek chwaly Polskiego oreza,a poza tym lubie sluchac o wojnach bitwach i takich tam,,, |
Topic: Mój własny kąt... |
Narmo
Replies: 30
Views: 1575
|
Forum: Poufne ;) Posted: Sun Jan 16, 2005 5:03 pm Subject: Mój własny kąt... |
Mati to nie plany jesli o mnie ci chodzi,oszczedzania to bylo rowne 3,5 roku ale sadze ze sie oplacilo.Ogolnie to jakos nie mam plakatow,nie przepadam za nimi, a pozatym w moich warunkach latwo uleglyby uszkodzeniu
P.S. moj miecz nie ma zadnych wzorow, za to ma wlasnorecznie doczepione dwa srebrno szare sznurki do gardy(tsubo-ta okragla czesc) |
Narmo
|
Forum: Poufne ;) Posted: Sat Jan 15, 2005 5:33 pm Subject: Mój własny kąt... |
Miecz marki katana (chociaz jakas podrobka ,ale stal b.dobra) calkowita dlugosc 85cm dlugosc ostrza 65cm,bardzo dobrze lezy w dloni i w ogule miodzio, ,jeszcze kilka wlasnych wyrobow z tej dziedziny,niestety zabraklo materialow na wykonczenie
A z rzeczy ktore zapomnialem wpisac to jeszcze rysunek przedstawiajacy fabryke drzewko na oknie duzooo ksiazek i gablota z pamiatkami, i ogolnie kilka jeszcze rzeczy stojacych po katach, jak np. resztki peknietego luku,kilka strzal, i manekin do trenowania (niestety wlasnej roboty wykonany ze starej bluzy patykow i gazet, jedno ciecie i wszystko do remontu:) ) |
Narmo
|
Forum: Poufne ;) Posted: Sat Jan 15, 2005 12:34 pm Subject: Mój własny kąt... |
No to jednak wyjdzie na to ze to moj pokoj sie rozni od wszystkich innych tego swiata,
Przed wejsciem znajduje sie tablica/plakat zawierajacy ostrzezenia we wszystkich znanych mi jezykach,po wejsciu nad drzwiami wisi tablica "Obsluga dzwigu przez osoby nieupowaznione wzbroniona" dalej nad niesprawnym kontaktem do sieci elektrycznej jest tabliczka "nie wchodzic podczas pracy silnika" ,po przeciwnej stronie jest szafa drewniana,porzadna debowa, potem wzdluz sciany stoi lozko a nad nim regal i cos w rodzaju stolika(luzko jest takie ze sie je rozklada z tego regalu),tam zawsze leza porozkladane ksiazki, nad lozkiem wisi herb piastow slaskich po przeciwnej stronie jest stojak z roznego rodzaju orezem, potem element dekoracyjny wykonany ze zdruzgotanej kolumny na ktorej lezy moj miecz,kolumna opiera sie o kolejna polke z ksiazkami na ktorej powieszona na wieszaku (takim od ubran innego nie mialem) jest zbroja,do polki przylega takze biurko z charakterystycznym nieladem no i najwazniejszy punkt pokoju, okno.I to wszystko w "kiszkowatym" pokoju ktory jest raczej dluzszy niz szerszy,i na dodatek pomalowany w zilty jasny kolor(zreszta kolor nie gra specjalnej roli jak sie ma dziury w scianach ). |
Topic: Komórki |
Narmo
Views: 2827
|
Forum: Gry i Komputer / Internet Posted: Fri Jan 14, 2005 3:14 pm Subject: Komórki |
| A moglabys szanowna kolezanko wykazac w ktorym miejscu mowilem ze komorka jest glupia?? |
Narmo
|
Forum: Gry i Komputer / Internet Posted: Thu Jan 13, 2005 1:59 pm Subject: Komórki |
| A czy to naprawde taka korzysc,jak Ci cos ciagle dzowni po kieszeniach,ja jakos nigdy nie widzialem w tym nic fajnego,widac 90% ludzi uwaza za korzysc co innego... |
Narmo
|
Forum: Gry i Komputer / Internet Posted: Wed Jan 12, 2005 6:23 pm Subject: Komórki |
| Tak sie wlasnie zastanawiam,co Wy wlasciwie z tego macie,przeciez uzywajac komorki dostajecie marne profity w zamian za topione w ten "interes" pieniadze,ja osobiscie nie wiem co mialbym z tym zrobic,dzwonic do znajomych?? przeciez tak wydzwaniajac co i raz to mozna kogos do szalu doprowadzic,... pod kontrola rodzinki???eeee nie, dzieki nie po to sie chodzi na dwor zeby dyskutowac ze starszymi przez komore... |
Topic: Myśli samobójcze |
Narmo
Replies: 108
Views: 3796
|
Forum: Poufne ;) Posted: Tue Jan 11, 2005 8:48 pm Subject: Myśli samobójcze |
Zeby byc samobojca to trzeba sporej odwagi,sama mysl "zabije sie i bedzie spokoj" to sobie kazdy moze pomyslec,ale juz przystawic sobie sztylet do brzucha i dzgnac ,..calkowicie inna sprawa,w kluczowym momencie zawsze przychodzi chwila wachania i trzeba by niesamowitej odwagi zeby, dokonac takiego czynu.
Z drugiej strony, zabicie sie ,jest wyrazem slabej sily woli,braku nadziei w przetrwanie
A z innej beczki,moze dlatego przyszlosc jest stale zakryta???-w koncu gdyby kazdy znal przyszlosc, wszyscy jeden za drugim, zabijaliby sie z rozpaczy,a tak zawsze jest nadzieja...
Jutro wstanie dzien!,noc nie jest wieczna,swiatlo zwyciezy mrok.... nawet za zaslona mroku umierania jest swiatlo(tak mowia ci co tam rzekomo byli) |
Topic: Schodzenie z tego swiata |
Narmo
Replies: 43
Views: 1619
|
Forum: Poufne ;) Posted: Tue Jan 11, 2005 8:26 pm Subject: Schodzenie z tego swiata |
| Ja sobie obmyslilem to troche inaczej, mianowicie chcialbym stanac przed "darem czlowieka" w bitwie,nie kulic sie jak dziecko,ani nie jak tchorz zaslaniac uzywkami,tylko z honorem i duma, umrzec jako wojownik od kuli czy tez za sprawa miecza... |
Topic: Schodzenie z tego swiata |
Narmo
Replies: 43
Views: 1619
|
Forum: Poufne ;) Posted: Tue Jan 11, 2005 3:02 pm Subject: Schodzenie z tego swiata |
Jakbyscie mieli wybor to jak byscie chcieli stanac na przeciw nieuniknionego ?
Osobiscie zauwazylem, wsrod swoich kolegow bardzo dziwna mysl typu,
"nafazowac sie na maxa a potem niech sie dzieje co chce"
Moje zdanie sie zdecydowanie rozni, od tego pogladu,.A jak sprawa ma sie z Wami ??? |
Topic: Trudny Silmarillion? |
Narmo
Replies: 61
Views: 3255
|
Forum: Tworczosc Tolkiena Posted: Sat Jan 08, 2005 7:34 pm Subject: Trudny Silmarillion? |
Ja osobiscie Silamrillion przczytaklem w 2 dni(serio!!!) tylko troche to zajelo:D,Ogolnie to jest to bardzo dobra ksiazka faktycznie moze nie jest zbyt duzo opisane co do trzeciej ery,chociazby zagadka jest dla mnie, jak Sauron przekonal elfow do sowjej pomocy.itd.
Nazwy i spamietanie tego wszystkiego tez nie jest zadaniem niemozliwym, po 3 razie sie juz mniej wiecej pamieta co gdzie i jak.... |
Topic: LineAge |
Narmo
Replies: 6
Views: 1067
|
Forum: RPG/RPG-Online Posted: Fri Jan 07, 2005 2:16 pm Subject: LineAge |
| Ogolnie to jest taki fajny wynalazek ktory ma za zadanie wpisywac twoja ksywe w textach (cos takiego jak w grach RPG niektorych) |
Topic: Podobieństwa |
Narmo
Replies: 17
Views: 947
|
Forum: Tworczosc Tolkiena Posted: Thu Jan 06, 2005 5:00 pm Subject: Podobieństwa |
Mi sie natomiast niesamowicie "trupie trzesawiska" kojarza z linia frontu pod Verdun (te dziury z woda i w tej wodzie trupy ) |
Narmo
|
Forum: Gry i Komputer / Internet Posted: Wed Jan 05, 2005 4:46 pm Subject: Komórki |
A tak wlasciwie to po co to komu?? u mnie w gimnazjum to sie na te komory rzucili jak glodny na chleb- a mnie w tym momencie tylko sie smiac chcialo .Ja osobiscie nie mam i niezamierzam miec bo to pieniadze wyrzucone w bloto i jeszcze trzeba doplacac,no i te szkodliwe promieniowanie |
Topic: Wielka niewiadoma |
Narmo
Replies: 23
Views: 1318
|
Forum: Tworczosc Tolkiena Posted: Wed Jan 05, 2005 4:12 pm Subject: Wielka niewiadoma |
Moim zdaniem, wycztanym zreszta w ksiazce jest tak,
Celebrimbor z kolegami wykuwali rozne piekne rzeczy potem przyszedl do nich Sauron z prpozycja pomocy,elfy chetnie pomoc przyjely,nastepnie zaczeto wykuwac pierscienie wladzy,na samym koncu trzy,ktorych Sauron nigdy reka nie tknal,jednak w tym wszystkim bylo klamstwo poniewaz Sauron wykul jeszcze jeden pierscien wladajacy nad wszystkimi innymi,kiedy wypowiadal w czelusciach gory przeznaczenia slowa zaklecia elfy wiedzac ze cos jest nie tak zdjely pierscienie,a potem zaczela sie wojna.... |
Topic: Aleksander |
Narmo
Replies: 12
Views: 1428
|
Forum: Film Posted: Tue Jan 04, 2005 5:19 pm Subject: Aleksander |
| Moja slawetna klasa tez sobie wymyslila ze koniecznie musimy pujsc na ten film,a tak w ogole to jak bardzo te bitwy sa krwawe??sa odciete rece/nogi/glowy??(tak pytam z ciekawosci) |
| |