Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat
Search found 4403 matches
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Author Message
  Topic: [P] Gospoda Pod Rozbrykanym Kucykiem
Keira

Replies: 490
Views: 10425

PostForum: Tworczosc wlasna / Opowiadania   Posted: Fri Jun 20, 2003 3:37 pm   Subject: [P] Gospoda Pod Rozbrykanym Kucykiem
Kiedy Luthien wróciła, ruszyli dalej. Tinuviel znów popędziła na zwiad. Wróciał za 10 minut. Keira spojrzała na Luthien, jej wzrok był dobry, ale Luthien miała wątpliwości, czy czarodziejka jest szczera:

- Droga czysta, możemy jechać - powiedziała i znów pognałą do przodu

Keira przysunęła sie do Berena i Gil-Galada:

-Czy już mi ufacie ?-zapytała

-No wiesz...-zaczął Beren, ale przerwał mu krzyk Nimrodel:
-Szybciej, jeźdźcie szybciej !!!Wargowie !!
Obejrzeli się, rzeczywiście "konnica" wyhodowana kiedys przez Sarumana pędził w ich stronę. Keira odwróciła się i założyła magiczna tarczę,aby strzały i bełty nie zagrazały im. Wszyscy pędzili:

-Myslicie że Luthien jest z nimi w zmowie?- krzyknął Beren.
Nie uzyskał odpowiedzi, gdyz wszyscy ganli bez opamiętania/

(Sorry, ze tak długo mnie nie było, ale nie miałam dostepu do netu. Dzięki za poprowadznei wątku mojej osoby)
Keira

PostForum: Tworczosc wlasna / Opowiadania   Posted: Thu Jun 19, 2003 7:21 am   Subject: [P] Gospoda Pod Rozbrykanym Kucykiem
Kiedy Nimrodel, Gil-Galad i Beren rozmawiali Keira stała przy oknie w swoim pokoju. Myślała o tym jak bardzo chciałaby wrócic do swojego swiata. Ale do tego był jej potrzebny jakis elf. Do pokoju ktos wszedł, był to ten mężczyzna, który przyjechał z nią do Gospody.
- Pani mnie wzywała? - zapytał
- Tak kapitanie Cerro - rzekła wyrwana z zamyslenia - Mam prosbę.
- Tak pani Keiro ?
Keira wyciągnęła zza pazuchy list:
-Oddaj go tej elfce, Nimrodel.
Cerro wziął kartkę i wyszedł, kłaniając sie głęboko.
Keira tym czasem położyła sie śniły jej się koszmary.

Cerro wyszedł i zapukał do pokoju elfki. Ona otworzyła i zdziwiła się.
-Czego chcesz? - warknęła
- Pani Keira kazała ci to oddać- poweidział dając jej list i odszedł

Nimrodel otworzyła list i przeczytała :

Jestem Keira, pochodzę z Neverlandu. Trafiłam tu przypadkowo, wpadając w wir czasów i miejsc. Jestem czarodziejką, ale żeby wrócić do moejgo świata potrzebuje twojej pomocy. To nieprawda. To co ci powiedział o mnie Gil-Galad. Ni wiem co to było,ale wiem ze kłamał. Możesz się dziwić, ale ja również mogę ci pomóc. Twoja mapa. Tak wiem co to jest. Jest zniszczona. Dzięki magii mogę ja zrekonstruować i poszerzyć jej obszar. Mogę ci pomóc, tylko nie skazuj mnie zagładę w tym świecie. Weź mnie ze sobą, albo pomóż wrócić do mojego świata.

Nimrodel zdziwiła się. Gil-Galad i Beren patrzyli na nią, jakby liczyli że powie im o co chodzi.
  Topic: Edoras w "Dwóch Wieżach"
Keira

Replies: 27
Views: 1785

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Wed Jun 18, 2003 7:35 pm   Subject: Edoras w "Dwóch Wieżach"
Wg mnie Edoras było piekne. Może wioska, ale z drugiej strony mam wielki sentymnet do Celtów i wikingów, a PJ zrobił Rohan bardzo tak.., no wiecie. I ta muzyka, ten wiatr, ten klimat.... Jestem pod wrażeniem.
Keira

PostForum: Tworczosc wlasna / Opowiadania   Posted: Wed Jun 18, 2003 7:20 pm   Subject: [P] Gospoda Pod Rozbrykanym Kucykiem
Kobieta podeszła do Nimrodel.
- Czego tu szukasz elfko zapytała?
Nie uzyszkała odpowiedzi, tego sie spodziewała
-Ja szukam ciebie. Jestem Keira, pochodzę z innego swiata, przybyłam tu..
Kobieta urwała, bo zobaczyła, że oberżysta podszedł blisko, zbyt blisko.
-Jeśli masz ocjote dowiedzieć sie o mnie więcej to zapraszam do mojego pokoju. Pierwsze piętro ,pokój drugi po lewej.

W oczach Keiry płonął błękitny ogien, nie wyglądał na zły, wręcz przeciwnie. Kobieta odeszła do baru zostawiając zdezorintowaną Nimrodel..
Poszła do swojego pokoju, po chwili usłyszala pukania.
Może to efka - pomyślała.
  Topic: Wielmożna rado pedagogiczna...
Keira

Replies: 40
Views: 3373

PostForum: Humor, szkola, sport   Posted: Wed Jun 18, 2003 4:24 pm   Subject: Wielmożna rado pedagogiczna...
Moi nauczyciele są super:

1. Wychowawczyni Mariolka - fajna, młoda, robi nam wycieczki i przerabia normalne lektury, np. Krew elfów

2. Histeryk Kali - ma na imię Kalikst, jest całkiem spoko, ale jak zacznie gadać to czasem nie zdąży skończyc przez kilka godzin

3. Dacówa - nasza geografka, rude włosy, piegi, ale jest super

4. Mroźna - nasza bilogica, dziwna kobitka czasem to się na nas jak na UFO zapatruje

5.Rzemo- nasz anglista, długie włosy, słucha discmena, rzuca fajne hasła

6.Ziuta - babka z maty ostra, ale czasem ma przebłyski człowieczeństwa

7. Zenia - fizyczka, która dosyć mocno nudzi i nie umie uczyc

8. Chemica - nie wychodza jej doswiadczenia

9. Mańkut - jedna literke zminilam zna zwiska naszego infotechnika.w każdym razie nie jest najgorszy

10. Mumina -o katechetkach nie rozmawiajmy....

11, wuefistów mamy fajnych, kazdy inny, ale wszyscy fajni.
Keira

PostForum: Tworczosc wlasna / Opowiadania   Posted: Wed Jun 18, 2003 4:12 pm   Subject: [P] Gospoda Pod Rozbrykanym Kucykiem
Za zagadkowym mężczyzną do Gospody weszła wysoka, młoda kobieta. Przypominała elfkę, ale jej zimne oczy przeczyły temu. Złowiła napiecie panujace w Gospodzie. Spojrzała na kobietę, stojacą przy schodach prowadzących na pietro,
- co tam masz Nimrodel zapytała??

Wiedział że zapadnie cisza. Jej nikt nie powinien znać, a ona wiedziała o nich wiele...
  Topic: Inne książki
Keira

Replies: 61
Views: 4780

PostForum: Forum Fantasy   Posted: Wed Jun 18, 2003 3:52 pm   Subject: Inne książki
Z ankiety wybrałam Wiedźmina. Saga jest swietna. Napisana bardzo dobrym językiem. Czyta się to z przyjemnoscia i szybko. Szkoda tylko, że zginęło tylu fajnych bohaterów. Milva, Regis i Cahir tworzyli fajna paczkę. Nie mam również nic przeciwko Harry'emu P. Świetna rozrywka, od niej zaczęłam czytac książki z zakresu fantasy i fantastyki. :P

Ale nie znosze science-fiction. Lem i te sprawy :x
  Topic: Do czego dązysz?
Keira

Replies: 67
Views: 3389

PostForum: Poufne ;)   Posted: Sun Jun 15, 2003 8:00 pm   Subject: Do czego dązysz?
Miłość Luti do Keanu jest juz mi znana. Ja bym chciała znać biegle hiszpański i angielski i elficki. 8) :lol:
  Topic: muzyka
Keira

Replies: 58
Views: 3562

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Sat Jun 14, 2003 5:04 pm   Subject: muzyka
Nie czepiajmy sie tak gry Liv w LotR. Ni była taka zła. Wyglądała jak Arwena i zagrała całkiem nieźle. Ale ta scena w altance była nie najlepsza. To Rivendell w tle i ona z Aragornem - kiczyk.
  Topic: Do czego dązysz?
Keira

Replies: 67
Views: 3389

PostForum: Poufne ;)   Posted: Fri Jun 13, 2003 2:04 pm   Subject: Do czego dązysz?
Ja dążę do spełnienia moich marzeń:

1. Chciałabym zostać nauczycieką geografii w moim gimnazjum, które za tydzień kończę

2.Chciałabym miec fajnego męża, ale jak się nikt fajny nie trafi to mogę być starą panną - nic na siłe

3. Dążę do osiągania sukcesów , nie chcę stac w miejscu, chcę iść do przodu...
  Topic: Sam-Ideał przyjaciela???
Keira

Replies: 25
Views: 1709

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Fri Jun 13, 2003 1:56 pm   Subject: Sam-Ideał przyjaciela???
Przyjaźń Sama i froda nie jest idealna, bo jak nadmienił Aragorn nie ma ideałów. Taki przyjaciel jak Sam jest skarbem. On nie tylko pomagał Frodowi i o niego dbał. Dopingował go równiez, bo chciał wrócić do Shire jak najprędzej. Priorytetem dla Sama był powrót do domu, ale z Frodem.
Keira

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Fri Jun 13, 2003 1:34 pm   Subject: muzyka
Aerosmith grają takie coś rockopodobne. Nie które kawałki są popowe inne bardzuej rockowe. Jeśli Liv odziedziczyła cos po tatusiu to źle nie będzie. 8) Dobrze ze nie jest do niego podobna. :P
Keira

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Wed Jun 11, 2003 11:45 am   Subject: muzyka
Tak to prawda że piosenką promującą Powrót Króla będzie Arwen's Song. Miejmy nadzieję że Liv umie śpiewać.
  Topic: Średnia zagadka!
Keira

Replies: 127
Views: 5669

PostForum: Zagadki Golluma / Gospoda   Posted: Thu Jun 05, 2003 4:37 pm   Subject: Średnia zagadka!
Idril miała dar jasnowidzenia. Przewidziała że upadnie Gondolin. I tyle mojej odpowiedzi.
  Topic: Nasze nicki i imiona
Keira

Replies: 122
Views: 6709

PostForum: Poufne ;)   Posted: Thu Jun 05, 2003 4:18 pm   Subject: Nasze nicki i imiona
Ten gość to byłam ja, ale nie zauwazyłam że nie jestem zalogowana. :oops:
  Topic: Udział elfów i krasnoludów w wojnie o pierścien.
Keira

Replies: 68
Views: 4638

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Wed Jun 04, 2003 7:31 pm   Subject: Udział elfów i krasnoludów w wojnie o pierścien.
Ja tam wolę Rohirrimów i hobbitów.
Co do ankiety to oczywiście że elfy i krasnoludy pomogły. Jeśli nie bezposrednio to przecież walczyli pod drzewami Morcznej Puszczy, odparli ataki na Lorien, a krasnoludy walczyły w Dal. O tym nie możemy zapominać. :wink:
  Topic: Smierc Haldira
Keira

Replies: 75
Views: 5193

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Tue Jun 03, 2003 5:15 pm   Subject: Smierc Haldira
Mi tam zmiany wprowadzone przez PJ nie przeszkadzały. Szczególnie dobrze zrobiło TTT wprowadzenie armii elfów. Poza tym niekt by tego filmu lepiej nie zrobił niż fan Tolkiena. :roll:
  Topic: Co sprawiło, ze WP stał się Waszą miłością?
Keira

Replies: 44
Views: 3165

PostForum: Luzne - Tworczosc Tolkiena   Posted: Tue Jun 03, 2003 9:34 am   Subject: Co sprawiło, ze WP stał się Waszą miłością?
Ja pokochałam WP od pierwszego wejrzenia. Te fantastyczne i tajemnicze klimaty tej opowieści. Bohaterowie, którzy wydawali się być tak realni. Bitwy (zawsze lubiłam książki z bitwami) napisane tak dynamicznie i realistycznie. Poza tym ta książka to mój drogowskaz. Pokazała mi że "nawet najmniejsza istota może zmienić biego przyszłości". Uświadomiłam sobie jak ważna jest przyjaźń. A poza tym, cóż, gdyby nie LOTR nie poznałabym wielu fajnych ludzi ze stron poświęconych Władcy. :mrgreen:

Page 240 of 245
Jump to: