| Author |
Message |
Topic: [P] Gospoda Pod Rozbrykanym Kucykiem |
Keira
Replies: 490
Views: 10425
|
Forum: Tworczosc wlasna / Opowiadania Posted: Fri Jun 20, 2003 3:37 pm Subject: [P] Gospoda Pod Rozbrykanym Kucykiem |
Kiedy Luthien wróciła, ruszyli dalej. Tinuviel znów popędziła na zwiad. Wróciał za 10 minut. Keira spojrzała na Luthien, jej wzrok był dobry, ale Luthien miała wątpliwości, czy czarodziejka jest szczera:
- Droga czysta, możemy jechać - powiedziała i znów pognałą do przodu
Keira przysunęła sie do Berena i Gil-Galada:
-Czy już mi ufacie ?-zapytała
-No wiesz...-zaczął Beren, ale przerwał mu krzyk Nimrodel:
-Szybciej, jeźdźcie szybciej !!!Wargowie !!
Obejrzeli się, rzeczywiście "konnica" wyhodowana kiedys przez Sarumana pędził w ich stronę. Keira odwróciła się i założyła magiczna tarczę,aby strzały i bełty nie zagrazały im. Wszyscy pędzili:
-Myslicie że Luthien jest z nimi w zmowie?- krzyknął Beren.
Nie uzyskał odpowiedzi, gdyz wszyscy ganli bez opamiętania/
(Sorry, ze tak długo mnie nie było, ale nie miałam dostepu do netu. Dzięki za poprowadznei wątku mojej osoby) |
Keira
|
Forum: Tworczosc wlasna / Opowiadania Posted: Thu Jun 19, 2003 7:21 am Subject: [P] Gospoda Pod Rozbrykanym Kucykiem |
Kiedy Nimrodel, Gil-Galad i Beren rozmawiali Keira stała przy oknie w swoim pokoju. Myślała o tym jak bardzo chciałaby wrócic do swojego swiata. Ale do tego był jej potrzebny jakis elf. Do pokoju ktos wszedł, był to ten mężczyzna, który przyjechał z nią do Gospody.
- Pani mnie wzywała? - zapytał
- Tak kapitanie Cerro - rzekła wyrwana z zamyslenia - Mam prosbę.
- Tak pani Keiro ?
Keira wyciągnęła zza pazuchy list:
-Oddaj go tej elfce, Nimrodel.
Cerro wziął kartkę i wyszedł, kłaniając sie głęboko.
Keira tym czasem położyła sie śniły jej się koszmary.
Cerro wyszedł i zapukał do pokoju elfki. Ona otworzyła i zdziwiła się.
-Czego chcesz? - warknęła
- Pani Keira kazała ci to oddać- poweidział dając jej list i odszedł
Nimrodel otworzyła list i przeczytała :
Jestem Keira, pochodzę z Neverlandu. Trafiłam tu przypadkowo, wpadając w wir czasów i miejsc. Jestem czarodziejką, ale żeby wrócić do moejgo świata potrzebuje twojej pomocy. To nieprawda. To co ci powiedział o mnie Gil-Galad. Ni wiem co to było,ale wiem ze kłamał. Możesz się dziwić, ale ja również mogę ci pomóc. Twoja mapa. Tak wiem co to jest. Jest zniszczona. Dzięki magii mogę ja zrekonstruować i poszerzyć jej obszar. Mogę ci pomóc, tylko nie skazuj mnie zagładę w tym świecie. Weź mnie ze sobą, albo pomóż wrócić do mojego świata.
Nimrodel zdziwiła się. Gil-Galad i Beren patrzyli na nią, jakby liczyli że powie im o co chodzi. |
Topic: Edoras w "Dwóch Wieżach" |
Keira
Replies: 27
Views: 1785
|
Forum: Tworczosc Tolkiena Posted: Wed Jun 18, 2003 7:35 pm Subject: Edoras w "Dwóch Wieżach" |
| Wg mnie Edoras było piekne. Może wioska, ale z drugiej strony mam wielki sentymnet do Celtów i wikingów, a PJ zrobił Rohan bardzo tak.., no wiecie. I ta muzyka, ten wiatr, ten klimat.... Jestem pod wrażeniem. |
Keira
|
Forum: Tworczosc wlasna / Opowiadania Posted: Wed Jun 18, 2003 7:20 pm Subject: [P] Gospoda Pod Rozbrykanym Kucykiem |
Kobieta podeszła do Nimrodel.
- Czego tu szukasz elfko zapytała?
Nie uzyszkała odpowiedzi, tego sie spodziewała
-Ja szukam ciebie. Jestem Keira, pochodzę z innego swiata, przybyłam tu..
Kobieta urwała, bo zobaczyła, że oberżysta podszedł blisko, zbyt blisko.
-Jeśli masz ocjote dowiedzieć sie o mnie więcej to zapraszam do mojego pokoju. Pierwsze piętro ,pokój drugi po lewej.
W oczach Keiry płonął błękitny ogien, nie wyglądał na zły, wręcz przeciwnie. Kobieta odeszła do baru zostawiając zdezorintowaną Nimrodel..
Poszła do swojego pokoju, po chwili usłyszala pukania.
Może to efka - pomyślała. |
Topic: Wielmożna rado pedagogiczna... |
Keira
Replies: 40
Views: 3373
|
Forum: Humor, szkola, sport Posted: Wed Jun 18, 2003 4:24 pm Subject: Wielmożna rado pedagogiczna... |
Moi nauczyciele są super:
1. Wychowawczyni Mariolka - fajna, młoda, robi nam wycieczki i przerabia normalne lektury, np. Krew elfów
2. Histeryk Kali - ma na imię Kalikst, jest całkiem spoko, ale jak zacznie gadać to czasem nie zdąży skończyc przez kilka godzin
3. Dacówa - nasza geografka, rude włosy, piegi, ale jest super
4. Mroźna - nasza bilogica, dziwna kobitka czasem to się na nas jak na UFO zapatruje
5.Rzemo- nasz anglista, długie włosy, słucha discmena, rzuca fajne hasła
6.Ziuta - babka z maty ostra, ale czasem ma przebłyski człowieczeństwa
7. Zenia - fizyczka, która dosyć mocno nudzi i nie umie uczyc
8. Chemica - nie wychodza jej doswiadczenia
9. Mańkut - jedna literke zminilam zna zwiska naszego infotechnika.w każdym razie nie jest najgorszy
10. Mumina -o katechetkach nie rozmawiajmy....
11, wuefistów mamy fajnych, kazdy inny, ale wszyscy fajni. |
Keira
|
Forum: Tworczosc wlasna / Opowiadania Posted: Wed Jun 18, 2003 4:12 pm Subject: [P] Gospoda Pod Rozbrykanym Kucykiem |
Za zagadkowym mężczyzną do Gospody weszła wysoka, młoda kobieta. Przypominała elfkę, ale jej zimne oczy przeczyły temu. Złowiła napiecie panujace w Gospodzie. Spojrzała na kobietę, stojacą przy schodach prowadzących na pietro,
- co tam masz Nimrodel zapytała??
Wiedział że zapadnie cisza. Jej nikt nie powinien znać, a ona wiedziała o nich wiele... |
Topic: Inne książki |
Keira
Replies: 61
Views: 4780
|
Forum: Forum Fantasy Posted: Wed Jun 18, 2003 3:52 pm Subject: Inne książki |
Z ankiety wybrałam Wiedźmina. Saga jest swietna. Napisana bardzo dobrym językiem. Czyta się to z przyjemnoscia i szybko. Szkoda tylko, że zginęło tylu fajnych bohaterów. Milva, Regis i Cahir tworzyli fajna paczkę. Nie mam również nic przeciwko Harry'emu P. Świetna rozrywka, od niej zaczęłam czytac książki z zakresu fantasy i fantastyki.
Ale nie znosze science-fiction. Lem i te sprawy |
Topic: Do czego dązysz? |
Keira
Replies: 67
Views: 3389
|
Forum: Poufne ;) Posted: Sun Jun 15, 2003 8:00 pm Subject: Do czego dązysz? |
Miłość Luti do Keanu jest juz mi znana. Ja bym chciała znać biegle hiszpański i angielski i elficki. |
Topic: muzyka |
Keira
Replies: 58
Views: 3562
|
Forum: Tworczosc Tolkiena Posted: Sat Jun 14, 2003 5:04 pm Subject: muzyka |
| Nie czepiajmy sie tak gry Liv w LotR. Ni była taka zła. Wyglądała jak Arwena i zagrała całkiem nieźle. Ale ta scena w altance była nie najlepsza. To Rivendell w tle i ona z Aragornem - kiczyk. |
Topic: Do czego dązysz? |
Keira
Replies: 67
Views: 3389
|
Forum: Poufne ;) Posted: Fri Jun 13, 2003 2:04 pm Subject: Do czego dązysz? |
Ja dążę do spełnienia moich marzeń:
1. Chciałabym zostać nauczycieką geografii w moim gimnazjum, które za tydzień kończę
2.Chciałabym miec fajnego męża, ale jak się nikt fajny nie trafi to mogę być starą panną - nic na siłe
3. Dążę do osiągania sukcesów , nie chcę stac w miejscu, chcę iść do przodu... |
Topic: Sam-Ideał przyjaciela??? |
Keira
Replies: 25
Views: 1709
|
Forum: Tworczosc Tolkiena Posted: Fri Jun 13, 2003 1:56 pm Subject: Sam-Ideał przyjaciela??? |
| Przyjaźń Sama i froda nie jest idealna, bo jak nadmienił Aragorn nie ma ideałów. Taki przyjaciel jak Sam jest skarbem. On nie tylko pomagał Frodowi i o niego dbał. Dopingował go równiez, bo chciał wrócić do Shire jak najprędzej. Priorytetem dla Sama był powrót do domu, ale z Frodem. |
Keira
|
Forum: Tworczosc Tolkiena Posted: Fri Jun 13, 2003 1:34 pm Subject: muzyka |
Aerosmith grają takie coś rockopodobne. Nie które kawałki są popowe inne bardzuej rockowe. Jeśli Liv odziedziczyła cos po tatusiu to źle nie będzie. Dobrze ze nie jest do niego podobna. |
Keira
|
Forum: Tworczosc Tolkiena Posted: Wed Jun 11, 2003 11:45 am Subject: muzyka |
| Tak to prawda że piosenką promującą Powrót Króla będzie Arwen's Song. Miejmy nadzieję że Liv umie śpiewać. |
Topic: Średnia zagadka! |
Keira
Replies: 127
Views: 5669
|
Forum: Zagadki Golluma / Gospoda Posted: Thu Jun 05, 2003 4:37 pm Subject: Średnia zagadka! |
| Idril miała dar jasnowidzenia. Przewidziała że upadnie Gondolin. I tyle mojej odpowiedzi. |
Topic: Nasze nicki i imiona |
Keira
Replies: 122
Views: 6709
|
Forum: Poufne ;) Posted: Thu Jun 05, 2003 4:18 pm Subject: Nasze nicki i imiona |
Ten gość to byłam ja, ale nie zauwazyłam że nie jestem zalogowana. |
Topic: Udział elfów i krasnoludów w wojnie o pierścien. |
Keira
Replies: 68
Views: 4638
|
Forum: Tworczosc Tolkiena Posted: Wed Jun 04, 2003 7:31 pm Subject: Udział elfów i krasnoludów w wojnie o pierścien. |
Ja tam wolę Rohirrimów i hobbitów.
Co do ankiety to oczywiście że elfy i krasnoludy pomogły. Jeśli nie bezposrednio to przecież walczyli pod drzewami Morcznej Puszczy, odparli ataki na Lorien, a krasnoludy walczyły w Dal. O tym nie możemy zapominać. :wink: |
Topic: Smierc Haldira |
Keira
Replies: 75
Views: 5193
|
Forum: Tworczosc Tolkiena Posted: Tue Jun 03, 2003 5:15 pm Subject: Smierc Haldira |
Mi tam zmiany wprowadzone przez PJ nie przeszkadzały. Szczególnie dobrze zrobiło TTT wprowadzenie armii elfów. Poza tym niekt by tego filmu lepiej nie zrobił niż fan Tolkiena. |
Topic: Co sprawiło, ze WP stał się Waszą miłością? |
Keira
Replies: 44
Views: 3165
|
Forum: Luzne - Tworczosc Tolkiena Posted: Tue Jun 03, 2003 9:34 am Subject: Co sprawiło, ze WP stał się Waszą miłością? |
| Ja pokochałam WP od pierwszego wejrzenia. Te fantastyczne i tajemnicze klimaty tej opowieści. Bohaterowie, którzy wydawali się być tak realni. Bitwy (zawsze lubiłam książki z bitwami) napisane tak dynamicznie i realistycznie. Poza tym ta książka to mój drogowskaz. Pokazała mi że "nawet najmniejsza istota może zmienić biego przyszłości". Uświadomiłam sobie jak ważna jest przyjaźń. A poza tym, cóż, gdyby nie LOTR nie poznałabym wielu fajnych ludzi ze stron poświęconych Władcy. :mrgreen: |
| |