| Author |
Message |
Topic: Niechaj gra MUZYKA ! |
Keira
Replies: 32
Views: 2553
|
Forum: Muzyka, liryka, tkliwa dynamika... Posted: Mon Jun 23, 2003 6:36 pm Subject: Niechaj gra MUZYKA ! |
| No dobrze, wićej niż dwa zdania. Chciałabym aby wokół mnie rozbrzmiewała muzyka i staram się to uskuteczniać. Uczę się słuchając muzyki (najchętniej Enyi i Stinga), jem i słucham radia, siedzę przy komputerze i mam włączone mp3 jakies lekkie. Czasem jak się kąpię to biorę radio do łazienki. Musze przyznać, że jak jestem sama w domu to bez muzy jest miciężko, ona mi zastępuje człowieka. Wszędzie gdzie jestem potrzebuję muzyki, po to mam walkmana. |
Topic: [P] Gospoda Pod Rozbrykanym Kucykiem |
Keira
Replies: 490
Views: 10425
|
Forum: Tworczosc wlasna / Opowiadania Posted: Mon Jun 23, 2003 4:12 pm Subject: [P] Gospoda Pod Rozbrykanym Kucykiem |
Wszyscy oniemieli. Beren zaptał, choc wiedizła, że to mało prawdopodobne:
-Nie zostawiłas jej w Lorien Nimrodel?
Elfka energicznie zaprzeczyła. Keira usiadła na ziemi. Nie wiedziała co zrobić. Mogła próbować wejść w trans z Nimrodel i wysondować mapę. Miała jednka świadomość, że to jest niebezpieczne. Elfka przez wiele dni była pod wpływem leków, a ona sama wciąż była osłabiona. Trans...trans...stan głębokiej hipnozy....mapa....sonda....widok....mapy.
-Mogłabym wejść w trans z Nimrodel. -powiedziała w końcu. - Ona najdłużej miała mapę. Ma w pamięci, głęboko jej obraz. To da się odtworzyć. Mam duże zdolności hipnotyczne. Luthien mogłaby wejść w półtrans i rysować to co będzie widzieć. Tylko, że to jest niebezpieczne....
Keira przypomniała sobie sen. Sen o kruku.
-Boje sie że to o tym mógł mówić sen o kruku. Teraz to ja jestem pomoca, a moge stać się zgubą...Jesteśmy słabe trans może spowodować szkody w organizmie.
Beren przeszukiwał obóz. Nimrodel obszukała cały swój bagaż. Keira stała przy swojej klaczy, przy Kelpie. Dostała ją od młodej czarodziejki, od Ciri... Trans może nas uratować lub zgubić....
-To co robimy?-głos Gil-Galada wyrwał ich z otępienia - Czy zgadzamy sie na ich trans...? |
Topic: Sciąganie:)))))) |
Keira
Replies: 120
Views: 6074
|
Forum: Humor, szkola, sport Posted: Mon Jun 23, 2003 3:57 pm Subject: Sciąganie:)))))) |
Ależ chłopaki nie łamcie się. W której jesteście klasie? Od tego zależy mnóstwo spraw, bo zeby porównywać srednie, to trzeba by wziąć z konkretnego poziomu. W moim roczniku, czyli na koniec gimna najwyższą średnią było 5,64. To miała dziewczyna z równoległej klasy. A ten rok był chyba dla mnie najlepszy. Myślę, że nie dostałam nawet 10 dobrych, same lepsze.....Ależ ja się chwalę, sorry |
Keira
|
Forum: Tworczosc wlasna / Opowiadania Posted: Mon Jun 23, 2003 3:37 pm Subject: [P] Gospoda Pod Rozbrykanym Kucykiem |
-Nie chcę iść do Mrocznej Puszczy-zaczęła Keira- Mam już dość lasów. Kocham góry i tam czuje sie pewnie....
Luthien i Nimrodel spojrzały na nią dziwnie. "Są elfkami, nie lubia skał i gór"pomyslala Keira.
-Chodźmy przez Caradhars......
Zapadła cisza, długa i bezgraniczna, jak bezbrzeżne spojrzenie Keiry w strone mężczyzn, aby ją poparli... |
Topic: Sciąganie:)))))) |
Keira
Replies: 120
Views: 6074
|
Forum: Humor, szkola, sport Posted: Mon Jun 23, 2003 3:19 pm Subject: Sciąganie:)))))) |
| A ja nie ściągam. Mam dobre oceny i materiał opanowuję, raczej bez problemów. Nie mam wprawdzie tak impnującej średniej jak Lucia, ale 5,42 w 3 klasie gima to dobry wynik. W ogóle to w naszym gimnazjum bardzo ciężko sie ściąga. Nauczyciele pilnują i bardzo rygorystycznie traktują ściągających. :wink: |
Topic: Symbolika w Twroczosci J.R.R Tolkiena... |
Keira
Replies: 21
Views: 2669
|
Forum: Luzne - Tworczosc Tolkiena Posted: Mon Jun 23, 2003 1:42 pm Subject: Symbolika w Twroczosci J.R.R Tolkiena... |
To ja się dołączę:
Arwena - symbol poświęcenia, oczekiwanie na ukochanego trichę jak Penelopa czekająca na Odysa
Legolas i Gimli - to dla mnie taki apel Tolkiena przeciw rasizmowi, przyjaźń poza podziałami
To że zło jest na wschodzi można rozumiec jako aluzję do Niemiec hitlerowskich i ZSRR, tylko że Tolkien nie lubił takich odwołań. |
Keira
|
Forum: Tworczosc wlasna / Opowiadania Posted: Mon Jun 23, 2003 1:24 pm Subject: [P] Gospoda Pod Rozbrykanym Kucykiem |
Kiedy Beren i Nimrodel odeszli, aby porozmawiać Keira uklęknęła i zaczęła coś nucić. Słowa były dziwne i niezrozumiałe dla Gil-Galada. Przypomnały szelst drzew i szmer strumienia. Keira rozmawiała z przyrodą.
Gwiazdy pięknie świeciły. Było bardzo późno. Keira patrzyła na Luthien. Widziała że śpi niespokojnie, jakby sniły jej się koszmary. Nimrodel i Beren wciąż rozmawiali.
Keira czuła się jakoś głupio. Siedziała na płaszczu, w lekkim stroju skrojonym ze skóry i jedwabiu. Jasne długie włosy odrzuciła na plecy. Ukradkeim spoglądała na Gil-Galada. Był jakiś dziwny. Gdy wyjechali z Lorien w oógle nie rozmawiali, ale bała się go zapytać o co chodzi. |
Keira
|
Forum: Tworczosc wlasna / Opowiadania Posted: Mon Jun 23, 2003 11:37 am Subject: [P] Gospoda Pod Rozbrykanym Kucykiem |
| Keirze było słabo. Zaklęcie którym ratowała Luthien nie wymagałoby tyle energii gdyby nie otaczająca ją aura i miłość. Miłość zabierała jej łatwość kocntracji. Zastanawiała się czy Gil-Galad do niej przjdzie. Po wyjściu Nimrodel paladyn zajwił się niespodziewanie i usiadł na jej łózku. Uśmiechnęła się blado i głowa opadła jej na poduszki. Cuła się koszmarnie.... |
Keira
|
Forum: Tworczosc wlasna / Opowiadania Posted: Mon Jun 23, 2003 10:11 am Subject: [P] Gospoda Pod Rozbrykanym Kucykiem |
Gil-Galad siedział przy czarodziejce. Patrzył na nią. Ona wciąż była blada. Spała. Wyglądała na chorą, ale Galadriela uznała że to tylko poważne przemęczenie. Gil-Galad czekał aż się obudzi. Nie chciał jej opuszczać. A ona wciąż spała.
(Kochani udzielajcie się trochę więcej) |
Topic: Filmy które lubimy |
Keira
Replies: 325
Views: 11585
|
Forum: Film Posted: Sun Jun 22, 2003 9:38 am Subject: Filmy które lubimy |
Luthien o co ty nas podejrzewasz :shock: Przeciez my się z G-G nie znamy. Co innego ty i Sauron. No cóż jeden z najgorszych filmów jakie widziałam to Indiana Jones i światynia zagłady. A do najlepszych zalicze jeszze Piękny umysł, Moulin Rouge i Gladiator. Za to Matrix mnie nie zachwycił. |
Keira
|
Forum: Tworczosc wlasna / Opowiadania Posted: Sun Jun 22, 2003 9:33 am Subject: [P] Gospoda Pod Rozbrykanym Kucykiem |
Już wydawało się im, że nic nie zmąci ich szczęśliwej rozmowy, już zbliżali się do siebie niepokojąco blisko, gdy nagle na polanę wpadł Beren.
-Chodźcie szybko! Z Luthien coś się dzieje!
Pobiegli! Szybko, jeszcze szybciej! zobaczyli Luthien leżącą pod drzewem. Jej ciało drgało, wyglądała jakby miała epilepsję,ale to było niemożliwe, w koncu była elfka. Gil-Galad wziął ja na ręce, gdy się uspokoiła. Zanieśli ją na miękką trawę. Keira uklękła obok niej i położyła jej dłoń na czole. Szeptała jakieś słowa. Luthien wracałay kolory . Już nie była przeraźliwie blada. Za to Keira bladła i bladła, aż zemdlała. Wysiłek był zbyt duży, szczególnie dla czarodziekji, która tyle przeżyła w ostatnich minutach. Beren pomógł Luthien wstac, a Gil-Galad wziął Keirę i zaniósł do łóżka, w końcu musiała odpocząć. |
Keira
|
Forum: Tworczosc wlasna / Opowiadania Posted: Sat Jun 21, 2003 4:04 pm Subject: [P] Gospoda Pod Rozbrykanym Kucykiem |
| Tymczasem Gil-Galad i Keira stali wśród drzew. Ona był czerwona od łezi rumieńca który pojawił się na jej twarzy. Gil-Galad zastanawiał się co ma jej powiedzieć. Wiedział już że osobą którą pokochała czarodziejka jest on. Nie wiedział jednak czy on ją kocha. Ale cosmumówiło, ze nie moze pozwolic jej odejść, że musi z nią porozmawiać, |
Keira
|
Forum: Tworczosc wlasna / Opowiadania Posted: Sat Jun 21, 2003 3:30 pm Subject: [P] Gospoda Pod Rozbrykanym Kucykiem |
Keira westchnęła, myślała, że on zorientuje się co chciała mu powiedziec.
-Ja...ja...muszę ci coś powiedzieć....
-Ale co ?- Gil-Galad wyglądała na zniecierpliwionego
-Mimo iż mam wśród was przayjaciół, jestem samotna...Przepraszam, jestem głupia... W ogóle nie powinnam zawracać ci głowy... Przepraszam - już chciała odejść, kiedy Gil-Galad zorientował się co chciała mu powiedzieć i chwycił ja za rękę. Jej dłoń był spocona, widać że czarodzieja się denerwowała. Z oczu płynęły jej łzy... |
Keira
|
Forum: Film Posted: Sat Jun 21, 2003 2:01 pm Subject: Filmy które lubimy |
No właśnie co z naszą sektą Chyba cos padło:(
O tak Notting Hill jest sietne, tak samo jka 4 wesela i pogrzeb i My Big Fat Greek Wedding.
Gil-Galadzie nasza przygoda z Gospody sie rozwija! A tu wychodzi że lubimy podobne filmy I. jonesy oprócz drugiego i Gwiezdne Wojny... |
Keira
|
Forum: Tworczosc wlasna / Opowiadania Posted: Sat Jun 21, 2003 1:49 pm Subject: [P] Gospoda Pod Rozbrykanym Kucykiem |
Kiedy Beren, Gil-Galad i Luthien zostawili Nimrodel i Keire same, czarodziejka zapytała:
-Nimrodel i jka teraz patrzysz na Luthien?
-Nie wiem, jestem rozdarta. Nieszczęścia zdarzają się kiedy jej nie ma, ale potem to ona nas ratuje. Nie wiem, sama nie wiem - Nimrodel mówiła powoli i z wysiłkiem.
-Wiem w jakiej ona jest sytuacji. Mnie również nie ufaliście na początku wyprawy, a teraz ...chyba jesteśmy przyjaciółkami- Keira usmiechnęła się blado
-A co z tobą i Gil-Galadem? - elfka wyglądała na ciekawą
-Nic. Nie moge z nim porozmawiać, cały czas chodzi z Berenem...
-Idź do niego teraz! Musisz mu powiedzieć, że od niego zależy, to że może nie wrócisz do domu. Zostałabyś tu...gdyby cię pokochał...?
- Tttt.aak- Keira rumieniła się- idę z nim porozmawiać. A ty śpij...
Keira wyszła, kilka kroków od niej stał Gil-Galad. Patrzył nanią jakoś niewyraźnie.
-Możemy porozmawiac?- zapytała Keira, miała w oczach łzy... |
Keira
|
Forum: Film Posted: Fri Jun 20, 2003 6:48 pm Subject: Filmy które lubimy |
Moimi ukochanymi filmami poza WP i Shrekiem są:
-filmy Lasse Hallstreoma - Czekolada, Co gryzie G. Grape'a
-Ostatni smok
-Gwiezdne wojny
-seria o Indianie Jonesie, oprócz świątyni zagłady |
Keira
|
Forum: Tworczosc wlasna / Opowiadania Posted: Fri Jun 20, 2003 6:25 pm Subject: [P] Gospoda Pod Rozbrykanym Kucykiem |
Keira spojrzała na leżącego, na pochodnie, na towarzyszące jej Nimrodel i Luthien. Las był dla niej dziki, przerażający. Pomyślała o Gil-Galadzie. On został sam pilnują obozu. Keira pomyślała, że może mu grozić niebezpieczeństwo. Przypomniała sobie moment, gdsy go zobaczyła jeszcze w siedzibie jego zakonu. Widziała jego twarz, kiedy zobaczył ją nad ciałami paldynów i poprzysiągł jej zemstę. A teraz razem wędrowali. Usłyszała krzyk, jakby zza lasu.
-Gil-Galad - krzyknęła i pobiegła w strone obozu.
Nimrodel i Luthien zrozumiały. Keira chciała go chronić, aby odkupić swoje winy, aby odzyskać jego zaufanie. Nimrodel powiedziała:
-Niezbadane są ścieżki miłości. Zostań tu Luthien i obudź Berena, ja pójdę do obozu.
Luthien została sama wśród ognia i pomruku. Zbliżyła się do Berena. On obudził się zdziwiony że widzi ją nad sobą.
-Czego chcesz? - zapytał
-Biegnijmy do obozu. Reszta może być w niebezpieczeństwie. |
Keira
|
Forum: Tworczosc wlasna / Opowiadania Posted: Fri Jun 20, 2003 4:16 pm Subject: [P] Gospoda Pod Rozbrykanym Kucykiem |
Mogło się wydawać że to wydarzenie ich pogodzi, ale Gil-Galad wciąz był pochmurny. Nikt nie wiedział czemu. Dowiedzieli sie wieczorem.
-Keiro, czy Silmaril jest ci niezbedny do powrotu do swojego świata?
Czrodziejka wstała, był piękna ale i groźna. Wydawało się ,ze nie odpowie
-Moi drodzy,chyba mam inny sposób na powrót do Neverlandu. Ale wymaga on wiele od jednego z was. Ktos może przejść ze mną do mojego domu, tylko w taki sposób uzyskm moc potrzebną do otwarcia przejścia.
Zapadła cisza. I znów głos zabrała Keira:
-Ale na razie nie mam zamiaru wracać do swojego swiata. Popracuje jeszcze troche i moze wymyśle inny, łatwiejszy sposób. Poza tym nie mogę was teraz opuścic. Zakochałam się.... |
| |