Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat
Search found 184 matches
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Author Message
  Topic: Skojarzenia
Jasna Pani

Replies: 3007
Views: 35641

PostForum: Zagadki Golluma / Gospoda   Posted: Mon Jun 19, 2006 2:40 pm   Subject: Skojarzenia
uwaga
  Topic: Skojarzenia
Jasna Pani

Replies: 3007
Views: 35641

PostForum: Zagadki Golluma / Gospoda   Posted: Wed Jun 14, 2006 4:43 pm   Subject: Skojarzenia
Moze by tak uruchomic skojarzenia...
- ciasto
  Topic: Gdybyście mogli zmienić jeden wątek w LoTR,co by to było?
Jasna Pani

Replies: 29
Views: 1310

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Wed Jun 14, 2006 4:18 pm   Subject: Gdybyście mogli zmienić jeden wątek w LoTR,co by to było?
Przede wszystkim o Legolasie pisalam... Keleborn i Elrond byli nawet w porzadku, chociaz troche inaczej wyobrazlam sobie elfy. Ale dlaczego niektore elfy wygladaly starzej, a inne mlodziej? Przeciez ich ciala nie starzaly sie... Tymczasem Legolas wygladal na 20-25 lat, a Elrond na 40-45... Tak czy owak, nie pamietam "swoich" elfow, ale mialam o nich mgliste wyobrazenie, wiec tak bardzo jednak nie zaluje jego straty :green:
  Topic: Gdybyście mogli zmienić jeden wątek w LoTR,co by to było?
Jasna Pani

Replies: 29
Views: 1310

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Tue Jun 13, 2006 5:32 pm   Subject: Gdybyście mogli zmienić jeden wątek w LoTR,co by to było?
U mnie nie wszytkie wyobrazenia sie zmienily... Na przyklad Lothlorien. Mimo wszystko jakos nie moge sobie tego piekngo lasu w chlodnych, wrecz mrocznych kolorach (tak jak na filmie). To miejsce wygladalo wedlug ekranizacji raczej jak siedziba smutku, a nie radosci i szczescia. Ale elfy... Zapadly mi w troche w pamiec, choc nie bylam zachwycona ich filmowym wygladem... Skad wlasciwie wzieto ten pomysl na dlugie wlosy i spicaste uszy? Wydaje mi sie, ze Tolkien nic o tym nie wspominal. jesli chodzi o Arwene, to troche mogloby jej byc, ale bez przesady. Podczas ogladania wydawalo mi sie, ze ciagle tylko Arwena i Arwena :| . A poza tym, nie mogloby byc wiecej Sarumana i jegoczarodziejskiego glosu? Zawiodl mnie brak takiej sceny...

Page 11 of 11
Jump to: