Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat
Search found 290 matches
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Author Message
  Topic: Trudny Silmarillion?
Elin

Replies: 61
Views: 3255

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Wed Jul 21, 2004 6:18 pm   Subject: Trudny Silmarillion?
Opinie, że "Silmatillion" jest trudną książką słyszałam wiele razy i zupełnie jej nie rozumie.
Szczerze mówiąc przez takie właśnie poglądy przez długi czas jej nie przeczytałam i teraz bardzo tego żałuje.
Silmarillion to wegług mnie najlepsza książka Tolkiena i nie ma w niej nic trudnego - chyba że ktoś ma ochote zapamiętaywać wszystkie nie istotne i drobne fakty z rozdziałów które przedstawiają same historie rodów, albo państw. Ta książka jest piękna i nigdy nie będzie nudna - czytałam ją parenaście razy a pierwszy rozdział (Muzyke Ainurów) znam chyba na pamięć i nie pozwole dłużej szerzyć herezji że jest trudna, albo skomplikowana (i tym bardziej nudna)!
  Topic: Gry fabularne
Elin

Replies: 18
Views: 2766

PostForum: RPG/RPG-Online   Posted: Wed Jul 21, 2004 6:03 pm   Subject: Gry fabularne
Cóż jestem tu nowa, ale mam nadzieje że coś nieco wniose, szczególnie do działu RPG.
Tak więc system oparty na Włady Pierścieni oczywiście jest, a nazywa się on Śródziemie, w sumie nigdy w niego nie grałam, ale przeglądając podręcznik doszłam do wniosku że jest nieco nudny i strasznie uzalezniony od tabel - ale to tylko moje zdanie.
Jeśli chodzi o Wampira to prowadze ale raczej nie Maskaradę a Mroczne Wieki i to wyłącznie na realu (w Maskaradzie wole poprostu być graczem). Moimi ulubionym systemem jest oczywiście system k20, (ale k10 też uznaje) a jeśli chodzi o gry to Dungeons and Dragons (d&d) i wszystkie należące do Świata Mroku (wszelkiego rodzaju Wampiry, Mag, który jest zresztą moim ulubionym systemem).

Page 17 of 17
Jump to: