Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat
Search found 269 matches
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Author Message
  Topic: książka a film...
Elentari

Replies: 15
Views: 1531

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Tue Feb 25, 2003 6:04 pm   Subject: Ach Ci artyści!
Reżyser to artysta- a każdy artysta mój swój oryginalny sposób ubierania się itp. Peter Jackson z racji ,że jest artystą miał wizje. :wink: Dzięki nimi w filmie troche pododawał i poodejmował. Niektóre dodatki są nawt fajne(elfy w Helmowym Jarze) :) ,ale niektórych po prostu nie mogłam strawić( rozszerzony wątek miłosny między Arwen a Aragornem) :P . Następnym razem to my wyreżysujemy film i będzie wszystko tak jak powinno być. :wink:

An si Tintalle Varda Oiolosseo ve fanyar maryat Elentari ortane ar ilye tier undulave lumbule...
Albowiem Varda ,Królowa Gwiazd, która je rozpala, uniosła nad górą Wiecznobiałą swoje dłonie...
  Topic: Czym Jest Dla mnie "Lord Of The Rings"
Elentari

Replies: 48
Views: 2809

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Tue Feb 25, 2003 4:39 pm   Subject: Czym Jest Dla mnie "Lord Of The Rings"
Hmmm...Pomyśly...Dzięki tej książce polubiłam czytanie :oops: ,ale LotR nie jest dla mnie jedynie książka. To taka ucieczka od codziennych spraw do nierzeczywistego świata ,w którym dzieją się niecodzienne rzeczy. Między stronicami ksiązki znajduje się przystan :) , która przypomina mi ,że w każdym z nas jest dziecko :xmas: i każdy z nas ma trochę wyobraźni :dark: . Dla mnie ta ksiązka jest także światem do ,którego powracam w każdej wolnej chwili i ,w którym pozostaje na dłużej kiedy mam chandre :cry: . Dzięki temu dziełu żyje także marzeniami, ale one są nietoksyczne i widze bariere między bujną wyobraźnią a szarą rzeczywistością.

An si Tintalle Varda Oiolosseo ve fanyar maryat Elentari ortane ar ilye tier undulave lumbule...
Albowiem Varda, Królowa Gwiazd ,która je rozpala, uniosła nad Górą Wiecznobiałą swoje dłonie...
  Topic: [14 Lut 2003] Władca Pierścieni w TV?
Elentari

Replies: 26
Views: 2646

PostForum: Archiwum   Posted: Sun Feb 23, 2003 7:15 pm   Subject: [14 Lut 2003] Władca Pierścieni w TV?
Nie, nie i jeszcze raz NIE. Nie chce żeby z Władcy zrobił się jakiś serial w odcinkach pod publiczkę. Jakby się (nie daj Boże, choć wszystko wskazuje ,że Bóg da) takie coś ukazało to rzeczywiście tak jak większość ogłądałabym, ale uważam ,że ta ekranizacja utraciła by na klimacie ,a zapewne (jak Aragorn przypuszcza) straciłabym szacunek do TVN. Beznadzieja. Lepiej kupić sobie oryginalną wersję lub oglądać na DVDX.
:dark:

Albowiem Varda, Królowa Gwiazd ,która je rozpala, uniosła nad Górą Wiecznobiałą swoje dłonie...
  Topic: [22 Lut 2003] Nowe dzieło Tolkiena?
Elentari

Replies: 16
Views: 2297

PostForum: Archiwum   Posted: Sat Feb 22, 2003 5:01 pm   Subject: [22 Lut 2003] Nowe dzieło Tolkiena?
Przeczytałam na jakieiś stronie internetowej ,że niedługo ukaże się jeszcze nie odkryta ksiązka Tolkiena. Podobno student Mistrza fantasy ,w jego dokumentach odnalazł takowe zapiski i teraz (oczywiście dla keszu ,a jak?!) zostanie ona wydana. Czy ktoś może mi to sprostować ,bo wydaje mi się ,że są to czyste ploteczki?
Elentari :dark:
  Topic: Prawda kole w oczy? ;p
Elentari

Replies: 20
Views: 1829

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Sat Feb 22, 2003 4:29 pm   Subject: Prawda kole w oczy? ;p
Fajne te miniatury :D , a szczególnie Barad-Dur(ciekawe ile to wymagało pracy?). Jeśli chodzi o Park to jest to wymarzone miejsce ,któremu możnaby było przypisać miano Mordoru. :wink:
  Topic: Jak wam się podoba filmowy Legolas?
Elentari

Replies: 81
Views: 5532

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Fri Feb 21, 2003 7:15 pm   Subject: Jak wam się podoba filmowy Legolas?
Osobiście śmiem twierdzić ,że Legolas w mojej wyobraźni był bardzo podobny: smukły, piękny, blond włos, spiczaste uszka, :oops: . Mi się filmowy książe Mirkwood bardzo podoba (ach te warkoczyki przy skroniach !!!:D ) tylko szkoda ,że w filmie jesgo rola ogranicza się na 2 zdaniach w ciągu godziny :(

Jeśli macie jakieś inne zastrzeżenia :twisted: ,albo wiecie kto mógłby tę rolę zagrać lepiej niż Orlando Bloom to zapewne nic nie zaszkodzi napisać. :wink:

Topic: Elfy w Helmowym Jarze???
Elentari

Replies: 60
Views: 3904

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Fri Feb 21, 2003 6:55 pm   Subject: Idea Petera
Rozumiem ,że Peter Jackson chciał się popisać intelektem ,ale ja osobiście nie lubię dodatków ,których nie ma w oryginale. :evil: Wydaje mi się też ,że było trochę scen dość kiczowatych- np. gdy Aragorna budzi pocałunek Arwen itp.(nie mówiąć już o wątku miłosnym i elfami w Helmowym Jarze) :shock: Jednak ogólnie film mi się podobał.
P.S Dlaczego Aragorn jest zawsze brudny i ma tłuste włosy? :buum:

Page 15 of 15
Jump to: