Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat
Search found 107 matches
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Author Message
  Topic: The Two Towers exented cut :)
Draco 1994

Replies: 19
Views: 1590

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Wed Mar 24, 2004 5:13 pm   Subject: The Two Towers exented cut :)
Ja mam tą rozszeżoną wersję, nie różni się bardzo od zwykłej, jest trochę więcej info i super scen.
  Topic: niziołki w śródziemiu
Draco 1994

Replies: 27
Views: 1959

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Wed Mar 24, 2004 5:06 pm   Subject: niziołki w śródziemiu
Myśle że to troche dobrze że o hobbitach tak mało wiemy, może Tolkien chciał by to zostało tajemnicą, a my przecież możemy na ten temat pogawędzić, bo gdybyśmy wszystko wiedzieli to by nie było już takie ciekawe, a teraz może ktoś znajdzie coś na ten temat co pomogło by nam rozwiązać tą łamigłówkę.Może takie było właśnie założęnie autora.
  Topic: Ktora najlepsza (ksiazka)
Draco 1994

Replies: 27
Views: 1830

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Wed Mar 24, 2004 4:53 pm   Subject: Ktora najlepsza (ksiazka)
Mnie najbardziej podoba się druga część "Dwie Wierze",bo jest według mnie najbadziej rozbudowana, najciekawsza, posiada chyba najwięcej info.
  Topic: [O] COS O ELFACH
Draco 1994

Replies: 18
Views: 2326

PostForum: Tworczosc wlasna / Opowiadania   Posted: Wed Mar 24, 2004 4:43 pm   Subject: [O] COS O ELFACH
Ludzie to nienajleprza rasa [według mnie(ale z wyjątkami)], są zdradziedzcy, zakłamani, zachłanni, egoistyczni i wiele innych złych cech, ale są też i tacy co są szlachetni, dobroduszni, pomocni, ofiarni i wiele innych dobrych cech. Podsumywując nie darze ich wielką sympatią, wole elfy.
  Topic: Od ilu lat?
Draco 1994

Replies: 69
Views: 5337

PostForum: Luzne - Tworczosc Tolkiena   Posted: Wed Mar 24, 2004 4:28 pm   Subject: Od ilu lat?
Ja książkę zaczołem mając 9 lat. Zaraził mnie tata który czytał "Hobbita" i "Władce Pierścieni". Ja próbuje zachęcić starszego brata ma 13 lat i po oglądnięciu filmów o Władcy chyba się skusi przynajmniej na tą trylogię. Mam też młodszego brata i jak trochę podrośnie to go zachęce. :D
  Topic: Powiedz co myślisz o "Silmarillionie" ?
Draco 1994

Replies: 56
Views: 3393

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Wed Mar 24, 2004 4:18 pm   Subject: Powiedz co myślisz o "Silmarillionie" ?
Quote:
Draco czemu chciałbyć żeby ta recenzja była nieprawdziwa

Chodziło oto że jeśli ta recenzja jest nie prawdziwa to autora roztrzelam zato że kłamie. :snajper: :kill:
Draco 1994

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Tue Mar 23, 2004 1:46 pm   Subject: Powiedz co myślisz o "Silmarillionie" ?
Znalazłem recenzje właśnie tej książki :arrow: "SILMARILLION" jest relacja o Dawnych Dniach, czyli o Pierwszej Erze Swiata. "Władca Pierscieni" zawierał historie donioslych wydarzen, ktore rozegrały sie pod koniec Trzeciej Ery, lecz zamieszczone legendy siegaja glebiej w przeszlosc, w zamierzchle czasy, gdy pierwszy Wladca Ciemnosci, Morgoth, przebywal w Srodziemiu i gdy elfy Wysokiego Rodu toczyly z nim wojne, aby odzyskac Silmarile.Powiedzcie że to nieprawda to autora tej recenzji powyżej...
:kill:
  Topic: Kolejnoość czytania
Draco 1994

Replies: 65
Views: 3324

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Tue Mar 23, 2004 1:36 pm   Subject: Kolejnoość czytania
Ja zacząłem od "Hobbita" póżniej WPDrużyna pierścienia,WPDwie wierze,WPPowrót króla i zaczne czytać Silmarilliona chyba w następnym tygodniu jak będe mial więcej czasu(precz z BUDĄ!!!),następnie kupie K.Z. Opowieści i N.D Opowieści. :D
Draco 1994

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Sun Mar 21, 2004 6:52 pm   Subject: Powiedz co myślisz o "Silmarillionie" ?
Ja nie czytałem Silmarilliona chociaż mam mam nadzieje że to co tu napisaliście to prawda i mi też się spodoba.
  Topic: ..::Gra::..
Draco 1994

Replies: 48
Views: 3891

PostForum: Zagadki Golluma / Gospoda   Posted: Sun Mar 21, 2004 6:46 pm   Subject: ..::Gra::..
<chrząknieńcie> wracam do gry.
Nurn
Draco 1994

PostForum: Zagadki Golluma / Gospoda   Posted: Sun Mar 21, 2004 1:23 pm   Subject: ..::Gra::..
Lórien
Draco 1994

PostForum: Zagadki Golluma / Gospoda   Posted: Sun Mar 21, 2004 9:01 am   Subject: ..::Gra::..
Smok
Draco 1994

PostForum: Zagadki Golluma / Gospoda   Posted: Sun Mar 21, 2004 8:33 am   Subject: ..::Gra::..
Odrazu napiszę że to nie ja ją wymyśliłem, tam gdzie ją widziałem była bardzo popularna.
Zasady gry:
Ja napiszę pewne słowo związane z trylogią pierścienia np.Legolas następna osoba pisze wyraz zaczynający się na litere na którą skończył się poprzedni wyraz w tym przypadku jest to "s" więc np. Sauron mam nadziee żę rozumiecie.
Ja pierwszy zacznę
Moria
  Topic: Zabawa w zgadywanie.
Draco 1994

Replies: 343
Views: 10641

PostForum: Zagadki Golluma / Gospoda   Posted: Sat Mar 20, 2004 3:23 pm   Subject: Zabawa w zgadywanie.
Tak racja Gormadoc to Brandybuck z Bucklandu,a reszta to członkowie dynasti krasnoludów z Ereboru.
  Topic: Hobbit
Draco 1994

Replies: 25
Views: 2351

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Sat Mar 20, 2004 3:19 pm   Subject: Hobbit
Nakręcić Hobbita w Polsce to nie możliwe mówie wam,tu niema warunków, no chyba że ktoś by chciał zrobić film "Polski Hobbit w XXI wieku",i filmował by zanieczyszczone rzeki i zaśmiecone lasy.Aż mi wstyt :oops:
  Topic: Ulubiona postac.
Draco 1994

Replies: 173
Views: 11128

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Fri Mar 19, 2004 7:09 pm   Subject: Ulubiona postac.
No więc zaczynam.
Moje ulubione postacie to:
Legolas i oj zapomniałem ten elf co zginął w drugiej części,są to moji ulubieni Elfowie.
Gimli,jest to mój ulubiony Krasnolud.
Pipin i Merry,są najlepsi Hobbici.
Pozdr. :D
  Topic: Jak wam się podoba filmowy Legolas?
Draco 1994

Replies: 81
Views: 5532

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Fri Mar 19, 2004 6:56 pm   Subject: Jak wam się podoba filmowy Legolas?
Mi się podobał filmowy Legolas, niewiem kto zagrał by to lepiej. :D :lol:

Page 6 of 6
Jump to: