| Author |
Message |
Topic: . |
Corialote
Replies: 103
Views: 3724
|
Forum: Poufne ;) Posted: Wed Mar 31, 2004 6:34 pm Subject: . |
Duchy mi się bardzo podobają...
ale avatar... no to oko jest takie sobie
nie żebym tam miała lepsze pomysły ale może ktoś jeszcze poszuka... ja nei mam stałki dla mnie to problem...
ale jak ktoś ma to napewno fajnie by było gdyby gdzieś pomyszkował...
pozdroofka
buziaki
Duszka |
Topic: {P} Chcesz fireballem?! |
Corialote
Replies: 56
Views: 2799
|
Forum: Tworczosc wlasna / Opowiadania Posted: Wed Mar 31, 2004 6:22 pm Subject: {P} Chcesz fireballem?! |
Drogą szła sobie elfka… Taka se. włosy długie po kolana, ubrana w jasną elfią zbroję z mithrilu. Gdzieś za pasem dyndał sejmitar.. Miała całkiem ładną twarz i wielkie zielone oczy. Szła i śmiała się z niewiadomo czego. W „Gospodzie pod rozbrykanym kucykiem” nikt jej nie chciał (to jest aluzja ) więc ruszyłą na poszukiwanie własnej przygody. Chciała zacząć nową, ale ktoś się wtrącił i nic z tego nie wyszło… (to też jest aluzja ) Zarzucony na ramiona płaszcz miał głęboko fioletowy kolor.. Nagle jedna z jej trzech wiewiórek wskoczyła na sąsiednie drzewo, a za nią podążył wzrok długowłosej druidki (cała była dziwna jak widać.. można powiedzieć nie z tego świata ) … pech sprawił, że wpadła w wielką kałużę różowej farby…:
- O qrcze!!! No ale przynajmniej jakoś gra z moim płaszczem… Dzienks Meliana-rzuciła w stronę wiewiórki.
Wtedy zauważyła siedząco-stojącą grupę (no powiedzmy żeście się zatrzymali ) różnych stworzeń, m.in. jakiegoś kolorowego nietoperza, tchórzofretkę a reszta wyglądała na elfy i cośtam.. Tak czy inaczej większość była upaćkana w różowej farbie.. Na twarzy elfki zagościł lekko diabelski uśmieszek
- Przygoda – powiedziała dziwnie zmienionym i jakimś takim zachrypniętym głosem.. Oczy rozszerzyły jej się do rozmiaru spodków pod filiżanki… Reszta stworzeń przerwała swoje rozmowy i spojrzała na nią jak na idiotkę…
- Scoia’tael do usług…
-----
mam nadzieję, że się choć troszkę podoba
buziaki |
Topic: "Mroczne Cienie nad Duaten" Idea/Poprawki/Posby |
Corialote
Replies: 161
Views: 4751
|
Forum: Tworczosc wlasna / Opowiadania Posted: Wed Mar 31, 2004 6:17 pm Subject: "Mroczne Cienie nad Duaten" Idea/Poprawki/Posby |
bo mi broń palna do takich rzeczy nie pasuje i nigdy pasować nie bedzie..
oglądałeś drogi GilGaladzie Ostatniego Samuraja?
może byś mnie zrozumiał... |
Corialote
|
Forum: Tworczosc wlasna / Opowiadania Posted: Wed Mar 31, 2004 11:30 am Subject: "Mroczne Cienie nad Duaten" Idea/Poprawki/Posby |
wiecie co... cienie mi sie nie podobają...
no jakieś troszke dziwne są... mi chodziło o przygódkę.. taką no.. z prawdziwego zdarzenia.. w cieniach są pistolety... no to kiedy to się dzieje?? 1500 rok?? później??..
trudno się w tym wszystkim połapać...
ja chciałam przygodę na podstawie jakiegoś RPG... D&D albo coś w tym rodzaju.. no mogłyby być pomieszane systemy, czemu nie...
pozdroofka
buziaki |
Topic: [O] Jeszcze jedna sesja ??? |
Corialote
Replies: 20
Views: 1184
|
Forum: Tworczosc wlasna / Opowiadania Posted: Mon Mar 29, 2004 8:15 pm Subject: [O] Jeszcze jedna sesja ??? |
tutaj jest wszystko tak pomieszane,żę nie wiem gdzie co jest..
tak więc gdzie jest streszczenie i czego bo te całe przygody są tak długie,że chyba dwie godziny bym zmarnowała na czytanie samo...
a pewnie połowy bym nei zrozumiała na końcu
pozdroofka |
Corialote
|
Forum: Tworczosc wlasna / Opowiadania Posted: Mon Mar 29, 2004 8:01 pm Subject: "Mroczne Cienie nad Duaten" Idea/Poprawki/Posby |
CHCE SIĘ DOłĄCZYĆ !! !! !!
pozdroofka |
Corialote
|
Forum: Tworczosc wlasna / Opowiadania Posted: Mon Mar 29, 2004 7:51 pm Subject: [O] Jeszcze jedna sesja ??? |
Ja nic nie wiedziałam o Cieniach nad... ale pewnie się dołączę
tylko to przeczytam
ale pewnie troszkę mi na tym zejdzie
nie wiem kto skasował mojego cudownie długaśnego pościka z GPRK..
ale było mi b przykro |
Topic: . |
Corialote
Replies: 103
Views: 3724
|
Forum: Poufne ;) Posted: Mon Mar 29, 2004 7:44 pm Subject: . |
No jakby co to ja też jestem chętna |
Corialote
|
Forum: Tworczosc wlasna / Opowiadania Posted: Mon Mar 29, 2004 12:02 pm Subject: [O] Jeszcze jedna sesja ??? |
Moje pościki od czasu do czasu znikają i się już wiecej niestety nie pojawiają z tego mogę wywnioskować,że to na pewno nie jest MIGOTANIE
-----
ale to było od rzeczy...
chodzi mi o to żeby zacząć jeszcze jedno opowiadanko tworzone przez nas-forumowiczów
jedno, które zaczął Beren cieszyło się nie małą popularnością i w sumie przecież to jest świetna zabawa
-----
jest może ktoś chętny ???
byłoby miło
pozdroofka |
Topic: (O) Brzemię wojny |
Corialote
Replies: 10
Views: 1364
|
Forum: Tworczosc wlasna / Opowiadania Posted: Mon Mar 29, 2004 11:56 am Subject: (O) Brzemię wojny |
uuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaaaaaaaaałłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłł!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aleś się rozpisaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaał
qrcze muszę to kiedyś całe przeczytać ale to prawie jak ksiązka jest...
rany julek
podziwko i ukłonik |
Topic: Głupawy wierszyk |
Corialote
Replies: 23
Views: 1751
|
Forum: Luzne - Tworczosc Tolkiena Posted: Mon Mar 29, 2004 11:48 am Subject: Głupawy wierszyk |
Woerszyki są cool... to wogóle bez zadnego ale
ale ( o ironio ) tamte całe zarzuty są po prostu naciągane i bezczelne..
ja nie wiem ale bym nagadała temu co to wymyślił!!
tutaj się nie bede pastwić ale niech tylko znajde....
pozdroofka |
Topic: Ulubiona postac. |
Corialote
Replies: 173
Views: 10822
|
Forum: Tworczosc Tolkiena Posted: Mon Mar 29, 2004 11:32 am Subject: Ulubiona postac. |
nio cóż jeżli mam szczerze się wypowiadać to muszę znależć czas na Silmarillion (już to chyba kiedyś pisałam )
nie pamiętam już imion... ale podobała mi się jedna z Valerian.. tylko właśnie jej imionka nie pamiętam...
ach... czasu !! !! !! !!
buziaki |
Topic: Kolejnoość czytania |
Corialote
Replies: 65
Views: 3264
|
Forum: Tworczosc Tolkiena Posted: Mon Mar 29, 2004 11:23 am Subject: Kolejnoość czytania |
Ja mam szczeście bo chociaż mieszkam w małym miasteczku to w mojej bibliotece dostanę jaką książkę bym chciała.. próbowałam czytać nie dokończone opowiesci ale zaczęłam i odłozyłam.. już nawet nie pamiętam czemu
a co tam tak wogóle jest? temat coś sugeruje ale jakie opowieści?
pozdroofka |
Topic: Jak widzicie albo wyobrazacie sobie Mrgotha i Eru? |
Corialote
Replies: 31
Views: 1962
|
Forum: Tworczosc Tolkiena Posted: Sun Mar 21, 2004 2:21 pm Subject: Jak widzicie albo wyobrazacie sobie Mrgotha i Eru? |
droga Lorelay (tak to się pisze ??)
ja myślę, żę każdy ma prawo do wyrażania swojego zdania na forum i teksty typu 'co to ma do tego' są coanjmniej troszkę nieuprzejme i powodują, że forumowicz boi się wyrażać własne opinie bojąc się wyśmiania...
----
dla mnie Morgoth to wysoki czarnowłosy i czrnooki mężczyzna.. a jego oczy przedstawiają brak jakiegokolwiek ciepłego uczucia...
do kości przeżarty złem ....
Eru- staruszek z białą, długą brodą, który mimo zachwał pełnię władzy umysłowej.. kochający i pragnacy dla swoich 'dzieci' wszystkiego najlepszego...
w białej szacie, a nad jego osobą lekka poświata
to tyle ode mnie |
Corialote
|
Forum: Tworczosc Tolkiena Posted: Sun Mar 21, 2004 2:09 pm Subject: Ulubiona postac. |
nio cóż tak szczerze mówiąc to myślałam o filmie...
jest tam taki przystojny
co do książki to bardzo polubiłam Faramira...
tak to jest zdecydowanie moja ulubiona postać z książki...
i ten wąteczek z Eowiną jest taki romantyczny
spacerki po ogrodach...
och pomarzyć |
Corialote
|
Forum: Tworczosc Tolkiena Posted: Sun Mar 21, 2004 1:42 pm Subject: Ulubiona postac. |
ja bardzo polubiłam Gandalfa...
chcociaż ciężko mi jest to określić, bo wszyscy są tacy kochani i wogóle waleczni...
może jeszcze Galadriela, bo papranie się magią to fajowa sprawa
ale za to Haldir to jest po prostu fenomenalny |
Topic: Władca Oscarówi |
Corialote
Replies: 21
Views: 1613
|
Forum: Luzne - Tworczosc Tolkiena Posted: Thu Mar 18, 2004 1:01 pm Subject: Władca Oscarówi |
świntuchy Annie bzidko śpiewa?
wszystko jest cool...
a tak właściwie to ja osobiście uważam, że Władca to powinno być 6 filmów, czyli po jednym na każdą księgę...
ile oni tam ucięli!!!!!!!
tragedia...
a druga część to wogóle tragedia z tymi entami...
jak tak można było...
pozdroofka
zrozpaczona |
Topic: Gry RPG |
Corialote
Replies: 80
Views: 10742
|
Forum: RPG/RPG-Online Posted: Thu Mar 18, 2004 12:41 pm Subject: Gry RPG |
Yennefer_99
widzę fana Heroesa!!!
może ktoś jeszcze gra... to jest chyba moja ulubiona gierka komp
chociaż ostatnio zaczęłam grywać w polską Twierdzę...
znośna
jak ktoś lubi strategię to mu się pewnie spodoba
pozdroofka |
| |