Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat
Search found 519 matches
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Author Message
  Topic: W strone Śródziemia...
Beren

Replies: 34
Views: 2679

PostForum: Luzne - Tworczosc Tolkiena   Posted: Mon Jun 09, 2003 8:57 am   Subject: W strone Śródziemia...
Ja oczywiście był bym dobry, ale gdybym miał jakąś władzę i moc to napewno nie mieszał się w wojny i troche by to na neutralne przechodziło ale zawsze bym służył dobrą redą dla wszystkich dobrych.
  Topic: Pierścień Mroku
Beren

Replies: 21
Views: 1862

PostForum: Luzne - Tworczosc Tolkiena   Posted: Mon Jun 09, 2003 8:53 am   Subject: Pierścień Mroku
Racja. Wprawdzie ja jej nie czytałem ale dużo o niej słyszałem. Podobno klimat nie jest taki jak w władcy i nie ma tylku pieśni co w dziele Tolkiena.
  Topic: Co sprawiło, ze WP stał się Waszą miłością?
Beren

Replies: 44
Views: 3165

PostForum: Luzne - Tworczosc Tolkiena   Posted: Mon Jun 09, 2003 8:49 am   Subject: Co sprawiło, ze WP stał się Waszą miłością?
A ja wendrowałem kiedyś po forach przeróżnych wydawnictw fantazy i troche głupio wyglądało bo ja jeszcze nic takiego nie czytalem. Zebrałem więc pare informacji o książkach na dobry poczatek i wyruszyłem do księgarni. Pytałem się o trzy tytuły i nic. To się wkurzyłem i poprosiłem o Władce. Mieli! I tak sobie zaczęłem czytać aż mnie wciągło i poluje na wszystkie dzieła mistrza Tolkiena :)
  Topic: Ulubiona Scena i Ujecie w FotR
Beren

Replies: 63
Views: 3662

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Mon Jun 09, 2003 8:28 am   Subject: Ulubiona Scena i Ujecie w FotR
w Fotr:
-Wstęp
-Widok Rivandell
-Spotkanie Galadrieli
-Przy bramie Gondoru (te dwa posągi na rzece)

W TTT:
-Pojawienie się Gandalfa
-Zalanie Isengardu
-Pochód Entów
  Topic: muzyka
Beren

Replies: 58
Views: 3562

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Mon Jun 09, 2003 8:23 am   Subject: muzyka
Mi także bardzo podoba się muzyka z obu władcy i trzeci napewno będzie tak somo udany pod tym względem.
  Topic: Nasze nicki i imiona
Beren

Replies: 122
Views: 6709

PostForum: Poufne ;)   Posted: Sun Jun 08, 2003 9:57 pm   Subject: Nasze nicki i imiona
A mój nick - Beren - wzioł się z tąd, że właśnie kończyłem Silmariliona gdy zapisywałem się na forum i szukalem jakiegoś fajnego bohatera a że Beren zdobył jednego z Silmarilów z korony Morgatha to wybrałem go.
  Topic: Moja klasa:((((
Beren

Replies: 123
Views: 7760

PostForum: Humor, szkola, sport   Posted: Sun Jun 08, 2003 9:53 pm   Subject: Moja klasa:((((
Ja chodze do pierwszej klasy gim i jest u mnie paru matołów ale ogólnie jest dobrze. Paru moich kolegów dzięki mnie jeszcze jakoś się trzyma na poziomie dopuszczającego. Szczeże gdyby nie ja i trzech kolegów to nasza klasa była by zdziesiątkowana.
  Topic: Pierścienie po raz drugi
Beren

Replies: 10
Views: 1288

PostForum: Zagadki Golluma / Gospoda   Posted: Sun Jun 08, 2003 9:35 pm   Subject: Pierścienie po raz drugi
Dodam jeszcze że chyba cztery z siedmiu zostalo przez smoki zniszczone a reszte znów zagarnął Sauron (jeden na 100% - jest o tym wzmianka w "Hobbicie") a dziewięć ludzkich zostało podarowane ludziom i ... mały wypadek przy pracy - stali sie upiorami.
  Topic: Valinor czy Śródziemie
Beren

Replies: 35
Views: 2805

PostForum: Luzne - Tworczosc Tolkiena   Posted: Sun Jun 08, 2003 9:18 pm   Subject: Valinor czy Śródziemie
Ja bym oczywiście wybrał Valinor bo z nim przepowiada jeszcze jeden atau i tym atautem muszę poprawić autora wątku, mianowicie w Valinorze nie ma śmierci (chyba że taka wymuszona mieczem lub z żalu) i tam nie można iść aż do śmierci :)
  Topic: Symbolika w Twroczosci J.R.R Tolkiena...
Beren

Replies: 21
Views: 2669

PostForum: Luzne - Tworczosc Tolkiena   Posted: Sun Jun 08, 2003 9:13 pm   Subject: Symbolika w Twroczosci J.R.R Tolkiena...
Ja odszukałem kilka np:
Doszukując się ich w Silmarilionie to:
-Eru - Bóg
-Błogosławione Królestwo (Valinor) - raj

We Władcy:
-Wojna o pierścień - dążenie ludzi za wszelką cene do władzy
-Niechęć Froda do zniszczenia pierścienia - przywiązanie ludzi do pieniędzy , chciwość
  Topic: Czy chcielibyście mieć Lorda jako lekture ?
Beren

Replies: 91
Views: 4776

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Sun Jun 08, 2003 9:03 pm   Subject: Czy chcielibyście mieć Lorda jako lekture ?
My jeszcze nie przerabialiśmy żadnej książki Tolkiena :( . Ale robie wszystko co w mojej mocy i jestem na dobrej drodze do "Hobbita". Władca jest trochę z długi jak na moich kolegó geniuszy.

Nimrodel: co do nudności lektór to masz rację i może dlatego Władca nie jest lektórą. On jest zbyt pasjonujący!
  Topic: ULUBIONA RASA.
Beren

Replies: 135
Views: 7188

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Sun Jun 08, 2003 8:57 pm   Subject: ULUBIONA RASA.
Ja naprzykład chciałbym być hobbitem. To rasa spokojna, łagodna czasem zabawna i towarzyska a gdy trzeba to umieją się zebrać i zaatakować przeciwnika.
  Topic: Udział elfów i krasnoludów w wojnie o pierścien.
Beren

Replies: 68
Views: 4638

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Sun Jun 08, 2003 8:53 pm   Subject: Udział elfów i krasnoludów w wojnie o pierścien.
Moim zdaniem pomogły ale tylko elfy a krasnoludy tylko w nie wielkim stopniu. We "Władcy" jest mało powiedziane o krasnoludach. One raczej pomagały w wojnie z poprzednikiem Saurona, Morgathem.

Page 29 of 29
Jump to: