Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat
Search found 519 matches
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Author Message
  Topic: [P] Gospoda Pod Rozbrykanym Kucykiem
Beren

Replies: 490
Views: 10425

PostForum: Tworczosc wlasna / Opowiadania   Posted: Thu Jun 19, 2003 10:27 am   Subject: [P] Gospoda Pod Rozbrykanym Kucykiem
- To kom jest ten mężczyzna, który przyniusł list? - zapytał Beren - On jest chyba jej wspulnikie, ale czy z jej świata?
  Topic: Filmy które lubimy
Beren

Replies: 325
Views: 11585

PostForum: Film   Posted: Thu Jun 19, 2003 9:04 am   Subject: Filmy które lubimy
Ja też bardzo lubie władce. Na drugim a może na pierwszym jes "Shrek". Mam go na kompie po polsku i widziałem go chyba z milion razy. I dalej mi się nie znudził. Moge go oglądać bez przerwy :)
Beren

PostForum: Tworczosc wlasna / Opowiadania   Posted: Thu Jun 19, 2003 9:00 am   Subject: [P] Gospoda Pod Rozbrykanym Kucykiem
Beren widząc za drzwiami mężczyzne, który przybył z tą dziwną kobietą zrozumiał, że coś się święci. Przez chwile czekał na jakieś wyjaśnienia ale po chwili zrozumiał, ze strawa może być dużo bardzie zawiła. Postanowił odpowiedzieć na ich wcześniejsze pytanie
- Jestm Beren i to już wiecie. Zakochałem się w najpiękniejszej istacie chodzącej po ziemi, elfce. Nazywała się Luthien i była córką króla elfów z Doriathu i Meliany, pochodzącej z rodu Majarów. Ja jestem człowiekiem i jej ojciec nie chciał abyśmy byli razem. Pragnął także Silmarila, najpiękniejszego z klejnotów. Na ziemi były tylko trzy takie i wszystkie w posiadaniu zła. Kazał mi przynieść go bo wiedział że to samobujstwo. Ale mi się to udało i... zginąłem. Ale Valarowie dali nam jeszcze jadną szanse. Teraz ja i moja ukachana jesteśmy śmiertelni. To tyle o mnie.
  Topic: Edoras w "Dwóch Wieżach"
Beren

Replies: 27
Views: 1785

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Wed Jun 18, 2003 6:49 pm   Subject: Edoras w "Dwóch Wieżach"
Mi się podobało ale nie było aż tak rewelacyjnie jak to Tolkien opisuje miasto ze złotymi dachami.
  Topic: Ulubiona postac.
Beren

Replies: 173
Views: 11128

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Wed Jun 18, 2003 6:45 pm   Subject: Ulubiona postac.
Ja lubie czaredziejów. Mieć taką moc jak oni... Lubie Gandalfa i Sarumana (gdyby on jeszcze był dobry)
  Topic: Valinor czy Śródziemie
Beren

Replies: 35
Views: 2805

PostForum: Luzne - Tworczosc Tolkiena   Posted: Wed Jun 18, 2003 6:41 pm   Subject: Valinor czy Śródziemie
Tylko i wyłącznie elfy odchodzą do Valinoru. Ludzie odchodzą do (informacja zastrzeżona wyłącznie dla Eru)
  Topic: Valinor czy Śródziemie
Beren

Replies: 35
Views: 2805

PostForum: Luzne - Tworczosc Tolkiena   Posted: Wed Jun 18, 2003 6:34 pm   Subject: Valinor czy Śródziemie
Valinor jest już cały poznany (przez tych co tam mieszkają) a Śródziemie jest pełne niespodzianek, nieodkrytych skarbów, jaskin, run zamków i wiele innych ciekawych rzeczy.
  Topic: Czy nie przesadzacie ?
Beren

Replies: 14
Views: 1632

PostForum: Tworczosc Tolkiena   Posted: Wed Jun 18, 2003 6:23 pm   Subject: Czy nie przesadzacie ?
W filmie nie da się pokazać wszystkiego tego co jest zapisane na kartach książki. Gdyby wszystko "od deski do deski" było jak w książce to film trwał by z 5 godzin albo jeszcze dłużej (wyobraźcie sobie Harrego Pottera 4 część <700stron!>)
Beren

PostForum: Tworczosc wlasna / Opowiadania   Posted: Wed Jun 18, 2003 6:13 pm   Subject: [P] Gospoda Pod Rozbrykanym Kucykiem
Tym czasem Beren kontynuował rozmowę z Gil-Galadem - Głupie może to elfy nie są, ale czasem tak tajemnicze, że ich podejrzliwość, że ktoś chce ich tajemnice odkryć sprawiają je do obłędu.
Beren

PostForum: Tworczosc wlasna / Opowiadania   Posted: Wed Jun 18, 2003 5:57 pm   Subject: [P] Gospoda Pod Rozbrykanym Kucykiem
Beren lekko się zdezorientował całym zamieszaniem i nagłym przyroście gości gospody. Gdy usłyszał słowo "przygada" ocknoł się i szybkim krokiem dołączył do Gil-Galada i Nimrodel.
  Topic: Kto wierzy w magie?
Beren

Replies: 114
Views: 7102

PostForum: Luzne - Tworczosc Tolkiena   Posted: Wed Jun 18, 2003 9:24 am   Subject: Kto wierzy w magie?
Tak. Masz całkowitą rację. To było by straszne. Ja np lubie wiatr. Lubie go czuć wokół siebie. Ale czasami jakiś taki dziwny mi się wydaje. Nie zimny ale raczej straszny, jakby jakieś straszne nowiny przynosił.
  Topic: (Przeniesiony) Elfy... To niezwykle istoty...
Beren

Replies: 59
Views: 3393

PostForum: Luzne - Tworczosc Tolkiena   Posted: Wed Jun 18, 2003 9:20 am   Subject: (Przeniesiony) Elfy... To niezwykle istoty...
Jakie takie to one nie są złe, tylko walczą o swoje przekonania. Możemy tego dowody znaleźć w "Silmarilionie" i "Hobbicie". Jedną z ich racji jest chciwość. Oczywiście nie wszystkich.
Beren

PostForum: Tworczosc wlasna / Opowiadania   Posted: Wed Jun 18, 2003 9:15 am   Subject: [P] Gospoda Pod Rozbrykanym Kucykiem
Beren zauważył Nimrodel kontem oka. Spojrzał na nią i zapytał Gil-Galada - Kim ona jest? - po czym wypił łyk piwa.
Beren

PostForum: Tworczosc wlasna / Opowiadania   Posted: Tue Jun 17, 2003 8:20 pm   Subject: [P] Gospoda Pod Rozbrykanym Kucykiem
Beren wstał aby przywitać nowoprzybyłego - Oczywiście! możesz się przyłączć kiedy tylko chcesz. Wojownikiem jestem, ale czy takim wielkim? - po tych słowach dał barmanowi znak, że chce jeszcze piwa.
  Topic: Kto wierzy w magie?
Beren

Replies: 114
Views: 7102

PostForum: Luzne - Tworczosc Tolkiena   Posted: Tue Jun 17, 2003 8:17 pm   Subject: Kto wierzy w magie?
Ja zawsze umiem przepowiedzieć zachowanie mojej mamy jam, hmm... napsoce :) . Mianowicie: "Zakaz na komputer do końca tygodnia! I ucz się angielskiego!"
  Topic: Fantasy Fuz Otwarte! Zasady...
Beren

Replies: 13
Views: 1134

PostForum: RPG/RPG-Online   Posted: Tue Jun 17, 2003 11:21 am   Subject: Fantasy Fuz Otwarte! Zasady...
Ja może będe mół zagrać. Zapisuje się.
  Topic: Wielmożna rado pedagogiczna...
Beren

Replies: 40
Views: 3373

PostForum: Humor, szkola, sport   Posted: Tue Jun 17, 2003 11:10 am   Subject: Wielmożna rado pedagogiczna...
Moi nauczyciele są spoko, oczywiście nie wszyscy. Nauczycielka z francuskiego jest naszym wychowawcą. My z nią wytrzymujemy ale ona z nami chyba nie. Mamy takiego jednego nauczyciela z WOS'u i Histy. "lekko" stuknięty. Pseudonim - Plastuś. Tak to są spoko (jeszcze zastępstwo z chemi jest do bani)
Beren

PostForum: Tworczosc wlasna / Opowiadania   Posted: Tue Jun 17, 2003 11:01 am   Subject: [P] Gospoda Pod Rozbrykanym Kucykiem
Widze że jak na razie nie ma chętnych. To ja może zaczne i mam nadzieje że ktoś się przyłączy.

Do gospody wchodzi Beren. Rozgląda się po pustej sali - Widze, że nie ma chętnych na wasze piwo - powiedział z uśmiechem - Ja prosze jeden kufel. - po czym razem z napojem usiadł na krześle przy stoliku stojącym w kącie sali

Page 27 of 29
Jump to: