Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Schodzenie z tego swiata
Author Message
Narmo
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Tue Jan 11, 2005 3:02 pm   Schodzenie z tego swiata

Jakbyscie mieli wybor to jak byscie chcieli stanac na przeciw nieuniknionego ?
Osobiscie zauwazylem, wsrod swoich kolegow bardzo dziwna mysl typu,
"nafazowac sie na maxa a potem niech sie dzieje co chce"
Moje zdanie sie zdecydowanie rozni, od tego pogladu,.A jak sprawa ma sie z Wami ???

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Tue Jan 11, 2005 3:19 pm   

ja? ja ostatnio mialem takie dziwne mysli...jakby to bylo jakbym wyjechal w gory i juz stamtad nigdy nie wrocil...oni by uslyszeli ze w gorach spadla lawina ale nie pomysleli ze ja moglem tam wlasnie byc...i na lekcji wychowawczej moja pani wychowawczyni im mowi:
"Mam dla Was smutna wiadomosc...otoz wasz kolega Mateusz zginal w sobote w gorach po zejsciu lawiny"
Bylem ciekaw jakie miny by mieli...i co czuliby...biore to ze smiechem bo w maju jedziemy w gory...:D...moze bedzie okazja by spasc z wysokosci... ;) ...

A ja chcialbym umrzec spokojnie...najlepiej w wieku 80-85 lat...spokojnie we snie...zeby sie nie meczyc...a jak juz mialbym umierac w mlodym wieku to najlepiej tak zebym sie mogl jeszcze ze wszystkimi pozegnac...

Erfeas 
Na Drodze Do Bree

Posted: Tue Jan 11, 2005 6:53 pm   

Napewno nie chciałbym umrzeć będąc samemu na odludziu. Tak jak Mati_00 napisał najlepiej to chyba we śnie żeby sie nie męczyć. Miałem ostatnio takie dziwny sny że zostałem zatrzelony przez gościa w garniturze (członek Włoskiej mafii :P ).

Ozz 
Hooliganin

Posted: Tue Jan 11, 2005 8:08 pm   

Haahah!! Zyc szybko umierać młodo! 23 lata, na fazie po heroinie zostać zastrzelonym na scenie przez swojego fana :D To sie nazywa smierc :] A nie jakaś marnośc przez sen, że nawet nie wiesz, ze umierasz... Śmierć można przezyc tylko raz, i trzeba umieć spojrzeć jej w oczy :)

A tak bardziej poważnie, to chcialbym umrzeć w ramionach kobiety która mnie kocha (Johnny rzadzi, pozdrf for Kei and Esk ;) )

Pozdrf.

Narmo
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Tue Jan 11, 2005 8:26 pm   

Ja sobie obmyslilem to troche inaczej, mianowicie chcialbym stanac przed "darem czlowieka" w bitwie,nie kulic sie jak dziecko,ani nie jak tchorz zaslaniac uzywkami,tylko z honorem i duma, umrzec jako wojownik od kuli czy tez za sprawa miecza...

Erfeas 
Na Drodze Do Bree

Posted: Tue Jan 11, 2005 9:04 pm   

Najwyżej za sprawą noża z ręki jakiegoś ćpuna. :P "tylko z honorem i duma" - troche mi to przypomina motyw Mandalorianów w SW... ale to inna historia :) Zresztą sposóbów na śmierć jest tyle ile jest ludzi, jeden chce tak umrzeć a inny inaczej... a w końcu oboje kończą inaczej niż by tego chcieli. :P Teraz tak mnie naszło, żeby nie myśleć o śmierci, więc wiecej tu pisać nie będe. Er out & ov3r zZZzz

Ara:) 
Jaskinia Sheloby

Posted: Tue Jan 11, 2005 10:37 pm   

"A man might be thought wealthy if someone were to draw the story of his deeds, that he may be remembered." <" The 13th Warrior">

--------------------------------------------------

Nie ważne jak. Ważne co potem...

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Tue Jan 11, 2005 10:53 pm   

dokladnie tak Aragornko...dokladnie...ale przemyslalem sprawe...lawina to glupi pomysl...nie lubie jak jest zimno...wolalbym juz spasc z wysokosci...albo niech mnie samochod potraci...

Tamaya
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Wed Jan 12, 2005 12:31 pm   

Ostatnio nie rozmyślam nad tym zbytnio, ale napewno cokolwiek to by miało być to szybko, żeby o tym nie myśleć dniami. Albo tak jak Aragorn w WP. Oznajmić, że umieram i pójść w spokojne miejsce to zrobić.

Nazg 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Wed Jan 12, 2005 4:53 pm   

Samochodu nie polecam - w większości wypadków obrzydliwa, długa śmierć i brzydko wyglądasz w trumnie, hehe ;)
Eeee tam... mi jest właściwie wszystko jedno, tylko w miarę szybko, a nie leżeć w szpitalu i czekać :/ . Mogą mnie zastrzelić, nie mam nic przeciwko :] . Z hakownicy, to będzie oryginalnie :P (nie zdziwcie się, jak nie wrócę po 15 lipca ;) ).
A jak kiedyś się stanę warzywkiem, to mnie mogą odłączyć, nie mam nic przeciwko... Mimo że jestem przeciwko eutanazji :P .
Pozdrowienia

Keira 
Szara przystań

Posted: Wed Jan 12, 2005 5:40 pm   

Ozz wrote:
A tak bardziej poważnie, to chcialbym umrzeć w ramionach kobiety która mnie kocha (Johnny rzadzi, pozdrf for Kei and Esk ;) )Pozdrf.

Obejrzałeś Don Juana? :D

A ja bym chciała przez sen. Nie kręci mnie śmierć szalona, oryginalna itp. Aragornka ma rację wazne co potem... a jak już umierac to gdy sie przezyje co miało sie przezyc, keidy czuje sie spełnionym, zasnąc i tyle... :)

B. Leśmian

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Fri Jan 14, 2005 8:33 pm   

Quote:
A tak bardziej poważnie, to chcialbym umrzeć w ramionach kobiety która mnie kocha (Johnny rzadzi, pozdrf for Kei and Esk )

Pozdrf.

Jestem zdruzgotana! :( A gdzie pozdrowienia dla mnie? Ja też jestem fanką Johnnego i Don Juana - w te wakacje nawet usiłowałam to przeczytać ale mnie nie poszlo coś... :hmm:

Riatha 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Wed Jan 19, 2005 7:44 pm   

zanim się pomyśli o śmierci powinno się zastanowić jak żyć, żeby tą śmierć przyjąć godnie... I nie czekać na nią, ale wykorzystać tę chwilę przed wiecznością... Ale moim zdaniem jest też ważne, żeby ostatnie chwile życia spędzić z honorem... by nigdy nie płaszczyć się przed nikim i nie błagać o litość...

Jan Kasprowicz

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Wed Jan 19, 2005 8:50 pm   

chcialbym umrzec jak moj dziadek...spokojnie we snie w czasie lotu samolotem...a nie jak jego pasazerowie krzyczac i biegajac po calym pokladzie.. ;] ...a co do blagania o litosc..hmm...no ja jestem za...nie warto blagac o litosc przeciwnika bo i tak na 90% cie zabije...a po co sie upokarzac?

Mojso 
Lord Sith

Posted: Thu Jan 20, 2005 8:14 am   

Ja coś takiego wtrącę. Wiadomo że tak łatwo teraz mówić że w ostatecznej chwili nie błagać o litoś itp. ale jakby znaleźć się w takiej sytuacji to nie wiadomo co byś do końca zrobił bo miał byś wątpliwości, czy zginąć żę może uda się jeszcze pożyć. Więc "łatwo powiedzieć trudno zrobić" :) to tylko moje zdanie

Tamaya
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Thu Jan 20, 2005 10:59 am   

Riatha wrote:
Ale moim zdaniem jest też ważne, żeby ostatnie chwile życia spędzić z honorem... by nigdy nie płaszczyć się przed nikim i nie błagać o litość...

Nie wiem jakbym postąpiła, ale też mi się wydaje okropne dawać komuś satysfakcję skoro z góry się wie, że nie masz szans nic przez to uzyskać.

Riatha 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Thu Jan 20, 2005 4:14 pm   

legolasik: nie wiem co bym zrobiła... ale wiem co chciałabym zrobić... to nie zawsze się pokrywa w moim przypadu... :(

Jan Kasprowicz

SztukaSpadania 
Moriannon I Brama Mordoru

Posted: Wed Oct 08, 2008 8:41 pm   

Mati_00 wrote:
...a co do blagania o litosc..hmm...no ja jestem za...nie warto blagac o litosc przeciwnika bo i tak na 90% cie zabije...a po co sie upokarzac?

wiesz co Mati, wydaje mi się że dla tych 10% warto.

A ja... ja chciałbym nie umrzeć nigdy ;)

nie chcę nawet o tym myśleć, to mnie przeraża. takie moje skrzywienie psyche.

// Zawsze Szybko Umierają Tacy Jak Ja - Tacy Sami Choć Ciągną Inny Nitki Kolor

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: