Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Sat Aug 02, 2003 10:06 pm Sam stary czy młody???
Zastanawia mnie fakt przedstawienia Sama w kreskówce i w filmie. W kreskówce wyglądał na starego (szczerbaty ) a w filmie to przecież młody chłopak! Nie sprawdzałam w książce wieku Sama, ale wydaje mi się, że w kreskówce trochę go postarzyli.......
Pamietajcie, ze wg ksiazki Pierscien "opoznial efekty starzenia" ;) Wyraznie jest napisane, ze Frodo w wieku 50 lat wygladal tak, jak w dniu osiagniecia pelnoletnosci. Wiec moze nawet we filmie dobrze jest przedstawiony jego wiek.
Sam byl mlodszy, ale moze wygladac na troche starszego, bo nie byl pod wplywem Pierscienia.
Posted: Wed Dec 03, 2003 7:47 pm
Jesli Sam byl mlodszy od Froda ,ale Frodo był pod ,,odmładzającym" działaniem pierscienia to uwazam ,ze ich wyglą powinien byc mniej-więcej tyle samo ,,wiekowy" a moim zdaniem Sam w filmie wygląda na o WIELE starszego od swojego Pana. Mysle ze P.J nieco przesadzil
_________________ An si Tintalle Varda Oiolosseo ve fanyar maryat
Elentari ortane ar ilye tier undulave lumbule...
Czy PJ przesadził ? No nie wiem.... Chyba Sam nie wygląda aż na tak "o wiele" starszego od Froda... Wygląda na te swoje książkowe 38 lat ( bo tyle miał podczas trwania akcji filmu i książki ), a Frodo na mniej-więcej wiek osiągnięcia pełnoletności.
Całkiem ładny z niego chłopak ( mówię o Samie :), ale to już moja prywatna opinia ;)))
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum