Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Ugh, może to dziwne, ale nigdy w życiu nie chciałbym mieć takiego przyjaciela. Owszem, parę razy uratował Froda, pomógł mu, ale... No właśnie, był nadopiekuńczy, moim zdaniem, czasem nawet mocno wkurzacjący przez tą troskę o Pana Froda... Nigdy specjalnie za nim nie przepadałam. Proszę bardzo,ostatecznie mogłabym mieć takiego prawdziwego, najlepszego kumpla, ale za nic nie zniosłabym czegoś takiego jak chodzenie za mną jak ciele i powtarzanie : Pani Milvo! Nie dotykaj! Skaleczysz się! Uważaj! Zrobię to za ciebie!, itd. Wprost nienawidze, kiedy ktoś do przesady się o mnie troszczy i dba.
_________________ Bo czy las nam zahuczy jak morze,
czy w bruk miasta uderza nasz krok,
W nasłuch sercach trzepocze sie orzeł,
każdy pancerz przepali nasz wzrok.
Zgadzam się z Milvą... Szlag by mnie chyba trafił gdyby taki Sam nie odstepowałby mnie na krok, cackał sie ze mna i zgadzał ze wszystkim co bym powiedziała. Moim zdaniem prawdziwy przyjaciel powinien nie tylko wspierać i pomagac w trudnych chwilach ale również "dac w łeb" kiedy robimy cos głupiego... krytyka ze strony kogoś bliskiego jest czasami bardzo potrzebna żeby "otrzeźwieć"...
Myślę, że Sam miał być właśnie takim "ideałem" przyjaciela.Powiedziałbym nawet, że Frodo i Sam nie tyle się przyjaźnili co kochali.Ale w specyficzny sposób.W filmie dobrze przedstawiono miłość Sama lecz niestety Froda już nie.Ja wiem, że on był omotany pierścieniem, jednak w książce widać było trochę bardziej jego wdzięczność.To byli przyjaciele na śmierć i życie.Cóż więcej powiedzieć?To dla mnie ideał przyjaciela?Jakby ktoś chciał za mnie oddać życie?Raczej tak.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum