Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Wed Jul 18, 2007 2:48 pm
Tetley. Hmm. Nie mam większych zastrzeżeń, poza tym, że opakowania na herbaty mają nieciekawe No i wkładanie torebek bezpośrednio do pudełka, bez oddzielnego pakowania [jak w Liptonach albo Ahmad London], bez jakiejś zabezpieczającej aromat folii [jak w Dilmahu] Trochę prymitywna
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Posted: Sun Jul 22, 2007 7:25 pm
Z pomarańczą nie piłam. Ale lubię mandarynki moczone w herbacie ;P
A w tej chwili sączę Orientalne sny. Pyszniasta herbata z pączkami róży, płatkami słonecznika i czymś tam jeszcze. I generalnie jest mieszanką czarnej z zieloną.
Jutro idę zakupić coś nowego
Posted: Mon Jul 23, 2007 2:22 pm
Coś nowego nazywa się Witaminowy Koktajl. Herbata zielona z truskawkami, kiwi, ananasem Pachnie jak żelki ananasowe Haribo, przynajmniej to mi się nasunęło. Lubię ten aromat A smakuje... hmm... przyjemnie. Generalnie nie pijam herbat zielonych, bo się kiedyś uprzedziłam, więc nie mam porównania.
Przy okazji zakupiłam też znany mi już Zanzibar. Mix czarnej i zielonej z trawą cytrynową, skórką pomarańczową, goździkami i kardamonem. Ma fantastyczny miętowawy posmak
Posted: Mon Jul 23, 2007 5:37 pm
Z tym że kupowałam w Tychach, więc w Kraku pewnie takiej nie znajdziesz
Generalnie polecam Demmera Teahouse. Ogromny wybór. Podobnie w Five O'Clock (rewelacyjna jaśminowa earl grey i owoce leśne )
[ Dodano: Pią Paź 05, 2007 5:09 pm ]
Kupiłam dwie nowe herbaty.
Herbata mnichów
Cejlońska herbata z kwiatami jaśminu i aromatem przypominającym lawendę i egzotyczne korzenie. ---- pachnie extra, korzennie bardzo a jak spróbuję to dam znać, co do smaku
Sunny Island
Cejlońska herbata ze skórką pomarańczy i kwiatem słonecznika o szczególnym aromacie przeróżnych delikatnych owoców. ---- czuję, że będzie pycha! Uwielbiam herbaty ze słonecznikiem, mają taki wesoły, słodki posmak zaparzyłam z niej esencję, więc będzie jak znalazł na wieczór ;P
Tymczasem pozdrawiam znad jaśminowego earl grey'a ;P i polecam "Bengalski ogień" w Gołębniku [szkoda tylko, że się za mocny zaparzył ]
Posted: Sat Oct 06, 2007 11:19 am
Nagrodę? Mnie? Za co niby?
Donoszę, że "Sunny Island" mniam. Tylko cholernie szybko stygnie w naszym lodówkowym domu
Mati, nie przepadam za zielonymi Jeśli już to senchy się mogę napić. Z drzewem sandałowym z AKSO jest dobra. I winogronowa z Five O'Clock.
Torebkowych nie doradzę, bo nie piję
Posted: Thu Jan 31, 2008 8:49 pm
Lipton, czarny, cytrynowy. Wracam do korzeni ;P
Muszę sobie mieszankę zimową sezonową z Demmersa kupić, ale nie mam czasu, żeby "na miasto" pojechać...
A w przyszłym tygodniu wracam do domu i będę się zapijać moimi świątecznymi prezentami w postaci Powiewu wiosny i Słonecznikowej.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum