Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Sat Apr 21, 2007 11:26 am
Do waniliowej podchodziłam z dystansem. Aż w końcu postanowiłam spróbować i kupiłam jedną torebkę na spróbowanie. Z Ahmad London Tea. I mi zasmakowała. Teraz mam sypaną z Akso Herbaty Świata i ma mniej intensywny smak, ale jest ok
A Ahmad London Tea polecam. Można czasem w hipermarketach kupić. Robią rewelacyjną cytrynową
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
Tinuviel15 napisał/a:
Ale żeby do herbaty dodawać mleko?Nie piłam,ale zle mi się to jakoś kojarzy...Błleeeeeeeeeee...Jeśli już coś dodawać to cytrynę,cukier albo miód.
BAT napisał/a:
Przed chwilą dodałem i wypiłem... Wiecie co?... Nawet dobre było!
Musze chyba spróbować
_________________ "Nigdy nie zazna ukojenia ten,który poznał piękno i przepych świata gór.
Bo czyż natura ludzka może odczuwać równocześnie tęsknotę i spokój?"
Posted: Sat Apr 21, 2007 7:55 pm
Gotowych, czyli w torebkach?
Z Liptonów mogę z czystym sumieniem polecić brzoskwiniową, indian spice i cytrynową, może jeszcze orange jaipur.
Z Dilmahów przede wszystkim mandarynka, czarna porzeczka, wiśnia, malina. Dobra jest limonkowa, jagodowa, zabawna jabłkowa.
Ahmad London Tea robi najlepszą moim zdaniem cytrynową, bardzo dobrą waniliową.
Tetley ma śmieszną owocową brzoskwinio-pomarańczową, albo z czarnych dobre zimą jabłko z cynamonem
Aha, jak chodzi o Lipton. Z sypanymi smakowymi trzeba ostrożnie Mam cytrusową. Pachnie perfumowanie, smakuje sztucznie
u mnie to będzie jak sądzę earl grey teatle (czy jak to to ) i jakas tam taka zolta znana, no, a lipton
uwielbiana moja to oczywście zimna, najlepiej z dziennym stażem w dzbanku
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
nie do końca widać, co w niej jest
Sypanej można się lepiej przyjrzeć
Oj, tak! To jest też wielki plus moim zdaniem ^^
Ostatnio zasmakowała mi 'domowej roboty' herbatka - zaparzasz listki mięty, dorzucasz kilka kosteczek lodu i włala! Do tego jeszcze wedle uznania plasterek cytryny. Polecam, działa poniekąd relaksująco ^^
Posted: Wed Apr 25, 2007 10:16 pm
Elveryn wrote:
Ostatnio zasmakowała mi 'domowej roboty' herbatka - zaparzasz listki mięty, dorzucasz kilka kosteczek lodu i włala! Do tego jeszcze wedle uznania plasterek cytryny. Polecam, działa poniekąd relaksująco ^^
muszę spróbować... ale kostki lody do gorącej "herbaty" z liści mięty ??
Posted: Fri May 18, 2007 9:10 pm
A jakie macie zdanie o ice tea?
Dla mnie, jako dziecka jeszcze , atrakcją była ice tea robiona przez Lipton. Czyli wiadomo, ze nieco [;)] sztuczna mieszanka. Aaach, nadal bardzo lubię. Kiedyś była w 4 smakach - cytryna, brzoskwinia, malina i mango. Teraz są tylko te dwie pierwsze + zielona i czerwona. A szkoda, bo malinowa była dobrrra ;P
Nestea też lubię. Zresztą są bardzo podobne w smaku. No moze Liptonowa intensywniejsza - więcej aromatu albo czegoś w tym stylu
Sama rzadko się bawię w robienie herbaty mrożonej. Tzn. docelowo mrożonej, bo że piję zimną to częsty przypadek.
Rok temu robiłam ice tea z mieszanki Wiśnie w rumie. Dosyć kwaśna, owocowa. Dobra z lodem.
Posted: Fri May 18, 2007 9:44 pm
ja nie lubię tego...jakieś ice tea... jak już coś zimnego to cola, a jak chce herbatki to kupuje sobie już zwykłą ciepłą herbatę...aczklwiek ostatnio często pijam gorącą czekoladę
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
korzystając z pewnych mi należnych uprawnień pozwoliłem sobie dodać do ankiety jedną opcje fakt nie pasuje trochę do innych opcji, ale co tam
co do ice tea - nie dobra, jak Kei napisłaś - sztuczna mieszanka, w każdej odmianie firmowej. a ta zielona to w ogóle, fuj! jak zimna to tylko z dzbanka domowego, no albo od babuni
aha, obowiązkowo 2 łyżki cukry, i mile widziana cytrynka
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum