Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
oj, Mati, Mati...Ty jak zwykle tylko o jednym...nawet w temacie o herbatach...:P
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
Posted: Fri Apr 13, 2007 4:07 pm
Histeryzujecie. Ja tam całe życie lubiłam herbatę z mlekiem A teraz cóż, żołądek się postarzał i nie toleruje białego napoju. Zdarza się.
_________________ I po tym wszystkim przybywają jacyś nędzni nowocześni Amerykanie (...) i rzucają mu puszkę na głowę! To nie do zniesienia, żaden upiór w dziejach nie został w ten sposób potraktowany!
Posted: Fri Apr 13, 2007 5:04 pm
elistir wrote:
Histeryzujecie. Ja tam całe życie lubiłam herbatę z mlekiem A teraz cóż, żołądek się postarzał i nie toleruje białego napoju. Zdarza się.
Kwestia gustu, Rudy Potworze
Jak można to, to... to COŚ nazywać herbatą w ogóle.
Angole chyba taką pijają, nie? [w każdym razie w Asterixie Brytowie pili ]
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Hm, wskazanie mojej ulubionej herbatki to n=to nie błahe zadanie - ba! wręcz niewykonalne ^^ Każda ma wyjątkowy i swój niepowtarzalny smak, aromat. Picie herbaty preferuję na "każdą okazję" - gdy mam doła; gdy za oknem jest szaro i ponuro, bądż pada deszcz (!) ; gdy spędzam wieczór z przyjaciółmi; gdy sąsiad wpada "na chwilkę" ^^ żeby pogadać..Czasem dodaję cytrynę ( zwłaszcza do herbaty czarnej, miętowej, zielonej). Mam w domu takie wielgachne kubki/kufle, bo małą filiżaneczką( kojarzy mi się z Anglią i damami, który odginają przy piciu mały palec ) to ja się nie nadelektuję. Słodzę aż a może tylko 2 łyżeczki. Ostatnio dostałam w paczce od ciotki niemki skrystalizowany cukier, zamieszczony na końcu długiego patyczka, w różnych odcieniach ^^ Macza się go w herbacie, mhmm. Nie wiem jakie by Wam polecić sklepy..poszukam to zamelduję od razu ^^
Posted: Fri Apr 13, 2007 8:49 pm
Hm... Widzę, że zapoczątkowałem, jakby na to nie patrzeć najlepszy temat na tym forum . Po pierwsze, należą mi się gratulacje , a po drugie proszę nie usuwać tego posta, bo jutro przeczytam cały temat i sam się odezwę, na temat herbatki, mej ukochanej.
Wiwat, herbata!!!!
Jaką pijecie?
Earl grey, zwykła czarna, owocowe, co się trafi akurat . Nazw nie znam, bo i po co. Smak się liczy.
Co polecacie?
Wszystko, co można nazwać herbatą.
Ulubione dodatki [cukier, cytryna...]?
Cukier i cytryna . Z reguły nic innego, ale z rzadka coś tam sobie innego dorzucę. Mleko za nic w świecie. Jak można tak niszczyć herbatę?
Kubki, filiżanki...
Kubki stanowczo, jakbym pił w filiżankach to bym musiał robić co 20min. kolejną.
Co do herbaty [ciastka, kanapki...]?
Dobra książka, miłe towarzystwo, pióro/długopis i dobry humor, ewentualnie komputer.
Najlepsze sklepy z herbatą
Nie znam, żadnych specjalnych.
Czym dla was jest herbata, na co pomaga...
Hm... Na wszystko pomaga. Piję, przy książce, piję kiedy piszę, piję przy komputerze, wszędzie .
Elistir, gdzie można kupić yerbę? Chętnie spróbuję po przeczytaniu "Gry w klasy" .
A jeszcze jedno. Co myślicie o parzonych kwiatach lipy? Zwie się to "herbatą lipową". Ostatnio piłem jakiś czas temu, ale mieszkam na wsi i mam kilka kilkudziesięcioletnich lip, więc kwiaty mam ekologiczne i uważam, że napój wart spróbowania. Lipy kwitną oczywiście w lipcu .
Tyle.
_________________ "Tak naprawdę ważna jest tylko chwila"
"Człowiek jest lepszy gdy się śmieje"
Last edited by Gollum12 on Sun Apr 15, 2007 8:25 pm; edited 1 time in total
Posted: Fri Apr 20, 2007 10:58 am
Jak znam Elistir to nie wiadomo, kiedy znowu się zaloguje
Gollumku na allegro możesz mate kupić W sklepach z herbatą zwykle też - i w rzeczywistych, i w internetowych
A ja właśnie popijam czarną Owoce leśne, słucham Katie Meluy i jest mi przerozkosznie
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
nie przepadam. Chyba dlatego, ze jak byłam mala i przeziebiona mama mi ja dawala i dodawala miodu. A nieslodzona jest nawet niezla.
Muszę stanowczo stwierdzic, ze nie ma nic lepszego od siedzenia wieczorem w pokoju, patrzenia na gwiazdy (przez okno ) picia jaśminowej i słuchania Grechuty...uwielbiam
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
Herbatki ziołowe lubię tak samo jak czarną.Różne rodzaje-rumianek,miętową,lipową,kiedyś nawet piłam z pokrzywy .Najlepsza miętowa,gorąca z cukrem,zimna nie słodzona.Lipowa z miodem też jest dobra,i też piłam na przeziębienie
Ale żeby do herbaty dodawać mleko?Nie piłam,ale zle mi się to jakoś kojarzy...Błleeeeeeeeeee...Jeśli już coś dodawać to cytrynę,cukier albo miód.
_________________ "Nigdy nie zazna ukojenia ten,który poznał piękno i przepych świata gór.
Bo czyż natura ludzka może odczuwać równocześnie tęsknotę i spokój?"
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum