Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Role... Niedopatrzenia... Bledy... Smaczki... w WP
Author Message
OXENO
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Wed Feb 12, 2003 8:58 am   Role... Niedopatrzenia... Błędy... Smaczki... w WP

Wsumie nie wiedziałem jak nazwac ten topic a wiec ?
Widzieliscie zapewne ze Petter grał pijaka w Bree , jak rózniez (podobno j anie widziałem ) gra jakiegos zółmierza w Helm's Deep ... Widział ktos ?

W nie których momentach widac "tandete" np jak Frodo wskakuje do powozu Gandalfa i wpada w jedo objedia aby sie przywitac - doskonale widac ze to dziecko kilku letnie . Rówież w Morii widzac jak biedną Gimli i Hobici przez most Kazad-dum to tez dzieciaki :)
A i podobno gdzies w Hobbitonie widac mała czerwoną ciężarówke , ale tego sie nie dopatrzylem ., co w stylu traktora w Potopie , kontaktu na ścianie w Panu Tadeuszu , zegarek na ręku Jagiełły i trampki - Krzyzacy oraz adidasy w Quo Vadis :) :)
Jak ktos jeszcze cos dojży niech sie podzieli swoją spotrzegawczością :)

Sorry ze przynudzam :)

Arwen
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Wed Feb 12, 2003 1:43 pm   

Tak, Peter Jackson grał żołnierza w Helm's Deep... Ja widziałam :D Jednak był pokazany dosłownie przez chwilę, więc trudno się dziwić, że nie zauważyłeś. Ja zorientowałam się tylko dlatego, że mając wersję z napisami, gdy występował Peter, było podpisane, że to On ( chyba nie pogmatwałam za bardzo, co? :D )

nagg 
Administrator

Posted: Wed Feb 12, 2003 3:54 pm   

Tak, w wyprawie grał (zobacz zdjęcie) na pewno, a w TTT jeszcze go nie zauwazylem, (nie mam wersji DivX jeszcze :( bo oczywiscie na DVD musimy jeszcze poczekac)...
W FotR byla jeszcze mowa o tym, ze nad kominkiem Bilba wisza dwa portrety jeden przedstawia PJ a drugi chyba wspolscenarzystkę, ale nie jestem pewien...
A niedopatrzeń jest od groma, sam znam torche w FotR, ale nie chce mi sie wymieniać... wszystko mozna znalesc na www.moviemistakes.com:
Liniki bezposrednie:
Wyprawa
Dwie Wieże
nagg

Teluumen 
Czarna Otchłań Morii

Posted: Wed Feb 12, 2003 5:04 pm   

Heh... Wedlug mnie niedopatrzen po pierwsze nie da sie uniknac a por drugie milo tak czasem obejrzec film i czekac az sie pokaze jakis glich. Poza tym jak Nagg pisal o tym kominku to swietna sprawa, tak samo role pijacza czy zolnierza. Jest to idealny dowod na to ze po pierwsze facet jest fascynatem tej ksiazki, daje calego siebie (moze widzieliscie wersje DVD z dodatkami jak Peter lata wciaz w ta i spowrotem majac czas tylko zjesc kolacje z innymi aktorami na miescie) a po drugie umieszcza zwoj wizerunek na wieki w naszych oczach. Ogladajac ten film bedziemy pamietali jak wygladal Jackson, bedziemy opkazywac dzieciom, O patrzcie! To jest rezyser... Nikt go nie zapomni, kto widzial jego film... To taki autoportret zapisany w dziele ktore stanie sie jak STAR WARS klasyka filmu...

PROGRAMMERS TEAM
|Teluumen|PRV.PL
BLOG

plastic
Na Drodze Do Bree

Posted: Sun Feb 16, 2003 7:50 pm   

nie wiem czy to faktycznie widac na filmie, ale wi sieci znalazlem cos takiego http://republika.pl/plast...tr_samochod.gif
ishi krimpatul"
[----------------------------------]
#gg: 4432336

nagg 
Administrator

Posted: Sun Feb 16, 2003 11:07 pm   

Nieeee, to jest kadr z filmu o Wladcy, jak krecili rozne sceny... jestem prawie pewien... zreszta, tu jest uciete, w momencie gdy pokzaywano wlasnie te wozki, one chyba na szynach jechaly...
Zreszta nie wierze, abym w kinie nie zauwazyl takiego buraka :P
nagg

OXENO
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Mon Feb 17, 2003 8:32 am   

Dokładnie , ta scena to jest z kadr , pojazd to Jeep Pick-up ( nie pamiętam, jaki ) na plandece z tyłu były dwie kamery. Tego w filmie nie ma.
Jak coś znajde to jeszcze dopisze .

nagg 
Administrator

Posted: Mon Feb 17, 2003 2:41 pm   

:? : Nie, no to ja nie rozumiem juz, o co wam chodzi? Na czym polega pokazywanie sobie scen, ktore nie zalapaly sie na film, bo pokazano na nich czesc wypozarzenia technicnego?
Tej sceny w filmie nie ma, wiec chyba nie bierzemy ja pod uwage jako nie dopatrzenie, tak jak np scena z wedrojacym Strachem na Wroble, samozapinajaca sie zapinka Boromira, czy brakiem sladow Druzyny jak wedruja przez Kharadras...
nagg

aragorn
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Mon Feb 17, 2003 10:49 pm   Błedy...

Jejku, ludzie! Czepcie sie tramwaja (bez urazy, tak sie tylko mowi :) ). Wytykacie błedy, których nikt w filmie nie dostrzega, albo ich nie ma :) . Ja natomiast zobaczyłem, baaardzo ważny błąd choć nie denerwując, a śmieszący. Gdy Aragorn wędruje z hobbitami z Bree gdy idzie w tle muzyka i wędrowcy skręcają w bok, to Aragorn zachacza zwoim łukiem o kamere!!!!!!!

Teluumen 
Czarna Otchłań Morii

Posted: Sun Feb 23, 2003 9:36 pm   

Oj... jest tego multum... Jak chociazby deszcz nie odbijajacy sie w Bree od posadzki, czy znikajace kawalki topora ktorym Gilmi chcial zniszczyc Pierscien (ciekawe dlaczego napisalem z duzej litery). Podobno jest taki moment ze Gandalfowi sie broda odklejala (to obserwaca classmate'a). Istne multum! I jak juz mowielm nieuniknione jest zrealizowac film bez malych glich'ow.

PROGRAMMERS TEAM
|Teluumen|PRV.PL
BLOG

aegnor
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Sat Mar 01, 2003 8:10 pm   

Podobno w zbrojowni Helmowego Jaru przechadza się sam Alan Lee.

Elentari
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Mon Mar 03, 2003 2:47 pm   

Nie wiem skąd to wiem i uważam to za wierutną bzdurę ,ale podobno w scenie z Nazgulami i arwen (ta pogoń) , to jak wszyscy wiemy na prawdziwym koniu jechała prawdziwa amazonka, która była polką i nazywała się anna Olizarowicz (albo coś takiego). Jeszcze coś tylko nie pamiętam. Jak mi się przypomni to dołożę. :wink:

gg: 3453192

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Thu Mar 06, 2003 11:06 pm   

a propo Arweny .
Oto jej zdjęci w Helmowym jarze :)

"Everybody lies"

Gregory House

http://wirtualni.wp.pl/uid,51845,wizytowka.html
http://madammewendy.bloog.pl

Teluumen 
Czarna Otchłań Morii

Posted: Thu Mar 06, 2003 11:50 pm   

"...this guy walking is actually a female gymnist, she also plays in some horse scenes..." - Dominic Monaghan. Kobitka tytuluje sie ksywka Bucky. Ale czy jest to Polka to odpowiem jak Cooler pozyczy mi Lotr'a na DVD. :P

A co do fotki Nimrodel to moze to byc ktokolwiek... Choc nie dam sobie reki uciac. Natomiast sam fakt byl by lekka ujma dla filmu. Nie powinno jej tam byc. Juz lepiej by Eowin walczyla.

PROGRAMMERS TEAM
|Teluumen|PRV.PL
BLOG

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Fri Mar 07, 2003 12:28 pm   

to może być polka????? :shock:
Nie wiedziałam o tym by polka miała dublować Arwene w helms' deep.
A to mnie zaskoczyłes tą nowiną... :)

"Everybody lies"

Gregory House

Elentari
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Fri Mar 07, 2003 7:21 pm   

czytalam to na jakiejsc stronie polskiej. Jakas taka podejrzana ,ale wygladala przyzwoicie. Jakbym pamietala adres to bym linka dala ,ale niestety na predce sobie nie przypomne. Bylo takie zdanie mniej-wiecej:
Quote:
Dla fanów polskich amazonek mam mila wiadomosc: W WP grala polska aktorka! Nie byla to jednak rola z prawdziwego zdarzen tylko po prostu Anna Olizarowisz jechala na koniu w czasie zdjęć z pogoni (Arwen kontra Upiory Pierscienia). Podobna kon ,na ktorym jechala byl jej wlasnym.
To na tyle .Jednak z tego co slysze podzielam wasze zdanie i sadze ,ze to nie prawda.
Acha Nimrodel- ja jestem dziewczyna!!! :D

gg: 3453192

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Sat Mar 08, 2003 10:40 am   

Wiem Elentari że jesteś dziewczyną , jedyną pomyłką mogłbyć błąd w pisowni.:)
a wracając do tematu, To słyszałam jakis rumor na temat własnie owej polki która dublowała , Arwene.(na 1 stronie:):)
Na początku znajomi mówili że to plotki , ale tu takie zaskoczenie...:)
I tak sie zastanawiałam od kiedy Liv Tyler umie jeździć konno..:)

"Everybody lies"

Gregory House

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Sat Mar 08, 2003 4:08 pm   

propo reżysera w filmie:) Wypatrzyłam P.J w filmie zn , jego zdjecie konkretniej.
Dla wszystkich szukających małe ułatwienie :wink:

http://www.quintessential...jcameohd_tn.jpg

"Everybody lies"

Gregory House

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum