Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Przypominam wszystkim, że dzisiaj żałoba Mija 32 rocznica śmierci Tolkiena Obchodzicie, o ile w ogóle, ją jakoś specjalnie? Bo ja niezbyt... Jestem ubrana na czarno i po prostu staram się zachowac powagę Nie śmiać się za dużo etc. Całe szczęście szkoła popsula mi dzisiaj humor, więc wesołości nie musze powstrzymywać ... Wszyscy się ze mnie śmieją, no, oprózz brata, więc to do reszty mnie wścieka Mówią, że po co robić żałobę, co z tego, że dzisiaj rocznica, blablabla... Trują jak nie wiem, i nie potrafią zrozumieć, że dla mnie to okropny dzień. Co za banda nie tolerancyjnych idiotów... Ręce opadają
_________________ "Cóż jest większym darem nad miłość kota?"
Karol Dickens
Posted: Fri Sep 02, 2005 3:14 pm
Dla mnie to dzień jak co dzień. Nie noszę żałoby, ani nic z tych rzeczy. W ogóle nie myslę o takich dniach. Nawet rocznice śmierci moich bliskich traktuję jako normalne dni z nutką nostalgii, więc nie mam powodu by dzisiaj czuc się jakos specjalnie. W koncu kazdy kiedy umrze, a Tolkiena cenię jako pisarza, jego postawy zyciowej nie traktuje jako wzorca Czuję się związana z jego ksiązkami, które są bliskie mojemu sercu, ale nie z nim samym
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
Posted: Fri Sep 02, 2005 7:03 pm
Dla mnie dzień jak codzień. Poza tym Tolkien jako osoba nie jest moim idolem, ja po prostu lubię jego książki. Fascynacja książką i cżłowiekiem to dla mnie 2 różne sprawy
_________________ I po tym wszystkim przybywają jacyś nędzni nowocześni Amerykanie (...) i rzucają mu puszkę na głowę! To nie do zniesienia, żaden upiór w dziejach nie został w ten sposób potraktowany!
Dla mnie to również dzien jak inne, tyle że pamietam, że dziś rocznica śmierci Mistrza Tolkiena. Mam zamiar posłuchac sobie nastrojowej muzyki i poczytac cos Tolkiena, bedzie to pewnie "Silmarillion", a konkretnie historia Berena i Luthien, w końcu to jego ulubieni bohaterowie.
Posted: Tue Sep 06, 2005 7:24 pm
taaa...Tolkiena nie znalem i nie mam po kim rozpaczac...uwielbiam to co napisal, a nie Jego...tak samo jak moi poprzednicy...przepraszam jesli kogos urazilem ...
ja bede w zalobie za rok...w 10 rocznice smierci Tupaca
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
Posted: Tue Sep 13, 2005 5:34 pm
hmm...ale Tupaciem "interesuje" sie jako osoba...czytam o nim, o jego zyciu itd. itp...a Tolkiena czytam tylko ksiazki...jego biografie czytalem moze raz, moze dwa...
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum