Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Temat "zagubiony watek" natchnał mnie do pewnej mysli. Dzieła Tolkiena to po prostu "nieodkoncozen opowiesci'" i dobrze byloby wywiedizeć sie co bylo z:
-Moriquendi którzy nie odplynęli do Amanu
-z zonami entow
-z Alatarem i Pallando-Ichrn Luin, oraz z Radagastem
-co z ludźmi na wschodize-czy byli aż tacy źli?
-co z Kurhanami?
-Co z Haradrimami?
-Co z Bombadilem i Złotą Jagodą?
-Co z Elladanem i Elrohirem?
-Co z dizadkiem Lgolasa 9coś na O ale zapomniałam) i Thranduilem?
-Skoro Thranduil byl krolem a Logo ksieciem-to jego matkla musiała byc krolową. Kim byla naprawde?
-Coz Amrothem i Nimrodel? Czy Amroth mógl byc dalekim krewnym Thranduila?
Co z hobbitami poza Shire?
-Co z Druedainami, Dzikimi Ludźmi?
Co z Dunedainami z Polnocy?
-co z Moria?
-Co z Mordorem?
I wiele, wiele innych pytan. Niektore z moich są niedopatrzeniem lub lekką nieznajomoscią niektorych dziel Toliena (nie czytalam ksiegi zaginionych opowiesci) wiec mozn na nie odpowidzieć. Aleniektore pawdopodobnie do konca świata zostaną zagadką...
Pozdraiwiam.
_________________ "Masz świra to go hoduj" John Irving-Hotel New Hampshire.
Posted: Fri Jul 09, 2004 2:06 pm
Nie wiem czy chciałabym poznać odpowiedzi na wszytkie te pytania...Możemy je sobie zadawać, fantazjowac, ale czy rzetelna i konstruktywna odpowiedź nie odarłaby tych wątków z magii? Czy nie lepiej by było zostawić to tak jak jest? Niedopowiedziane są tajemnicze,, intrygujące i sprawiają ze ten świat wydaje sie nam lepszy. Bo mzoe historie te nie byłby tak dobre i ciepłe, rzucałyby cień...
co do entowego wątku...Moja kuzynka prowadzi biblliotekę w pewnym gimnazjum. No i zorganizowała konkurs, na historię enta, który dotarł do mojego miasta w poszukiwaniu żony i zdrzewiał [drzewem inspiracją była lipa z jednego praku]. Zostałam poproszona o pomoc w ocenach tych prac. Były bardzo fajne Rózne pomysły. Niektóre zupełnie nietolkienowe, ale i tak fajne. Widać ze wystarczy troche wyohbraźni i pomysł i samemu można sobie dośpiewac zakoneczenie wątku...
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Kiedys sama chcialam napisal dalsza czesc WP wzorujac sie na niedokoncoznych watkach, m.in. byloby troche o Moriquendi, o entach itp. ale zrozumialam cociaż to-mimo teog wszystkiego WP jest dokońcozny. I nie umialabym oddac tolkienowskiego kilmatu,... Chyba ze... Mogłabym napisac dzieje np. tychze właśnie ciemnych elfów w czasie wojny o pierscien... Ale z pewnoscia fani WP nie bylibyzachwyceni. Wolę napisac cos wlasnego... chociaz chcialabym poznac zagadnki z dizel Tolkiena
Pozdro!
_________________ "Masz świra to go hoduj" John Irving-Hotel New Hampshire.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum