Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Reggae, Dub & Ragga
Author Message
Świr 
Mallorny Lothlórien

Posted: Mon Aug 01, 2005 10:31 am   Reggae, Dub & Ragga

co sądzicie o przekopconej muzyce rodem z Jamajki? :D
ja osobiscie uwielbiam, lubie sobie puszczać Boba Marley'a do snu, wogle jego muzyka bardzo mnie relaksuje, najbardziej mi przypadła do gustu płyta Stop that train:)

Polskie reagge też jest przyzwoite (Indios Bravos)

Reggae mośki ;) - Ozz

Wotz 
Upiory Pierścienia

Posted: Mon Aug 01, 2005 3:24 pm   

No więc mi reagge nieprzeszkadza;] No po kilku piwach, w miłej atmosferze wśród przyjaciół, robi sie fajne kotły. I można sie całkiem nieźle bawić;]
A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt sześć

elistir 
Jaskinia Sheloby

Posted: Wed Aug 03, 2005 8:31 pm   

Regae jest kól 8) Indios Bravos wymiata, że już nie wspomnę o innych cudach (poczynając od Maleya, a kończąc na Całej Górze Barwinków i Konopiansach). Kto się nie zgadza, naraża się na lincz :P :P:P

Ozz 
Hooliganin

Posted: Wed Aug 03, 2005 10:48 pm   

Z czyjej strony? :)
Miłujących pokój rastamanów? :green: Na lincz narażasz się Ty, nie pisząc o Habakuku :)

Tak myśle - rozszerze temat o Dub i Ragga - w koncu pokrewne - można rozwinąć dyskuje :)

Pozdrawiam.

nagg 
Administrator

Posted: Thu Aug 04, 2005 12:38 am   

Ja tam nie wiem, czym rozni sie reggea od ragga etc, ale Indios Bravos roox, długo nic, Paprika Corps roox, hmm, przepaść... następna, i jeszcze kanion - Habakuk nieroox :twisted:

elistir 
Jaskinia Sheloby

Posted: Thu Aug 04, 2005 12:55 am   

Ozz wrote:
Z czyjej strony? :)
Miłujących pokój rastamanów? :green: Na lincz narażasz się Ty, nie pisząc o Habakuku :)

Upsss... Tak mi jakoś umknął Habakuk ;) Wolny od ja & Mit ukryty rlzzz :D :D:D Albo Rege Tonite. Po prostu Mniam mniam reggae ;)

A z raga mi się tylko Le Illyah kojarzy :P MOże ktoś mnie doedukuje? :P

Ozz 
Hooliganin

Posted: Thu Aug 04, 2005 12:09 pm   

Nagg 8) 2 maluchy już jadą do Podkowy 8)
A co do Ragga...
Polecam Bass Medium Trinity - to jest bossssskie ;]
Bo Ragga to jakby ktoś nie wiedział takie uboższe w ambicje reggae z dodatkiem troche nowocześniejszych brzmień ;)

Pozdrawiam.

elistir 
Jaskinia Sheloby

Posted: Thu Aug 04, 2005 5:19 pm   

Bass Medium Trinity? Nie słyszałam. Możesz coś na mejla posłać :P

Zapomniałam wspomnieć o moim znienawidzonym zespole reggae. Byłam na koncercie Nartanaela, ale kicha :/ Dobrze, że grały też inne zespoły :lol: Bo inaczej zeszłabym z nudów.

Świr 
Mallorny Lothlórien

Posted: Thu Aug 04, 2005 7:25 pm   

na koncert reagge trzeba sie totalnie ujarać, wtedy nigdy nie jest nudno;]

elistir 
Jaskinia Sheloby

Posted: Fri Aug 05, 2005 12:08 am   

Świr wrote:
na koncert reagge trzeba sie totalnie ujarać, wtedy nigdy nie jest nudno;]

Wiesz, to zawsze jakaś myśl :lol: Wtedy by mi się wszystko podobało :lol:

A najlepsze jest to, że przed tym koncertem pożyczył od nas jakiś kolo komórkę (1 telefon, to sprawa życia i śmierci) i usiłował sprzedać gandzie kumplowi (stary, okazja, po 5 zlotych idzie, jak to nie masz, k****, pienędzy?!?!?!) :lol:

Kocham koncerty 8)

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Sat Aug 13, 2005 10:54 pm   

ja tera wlasnie slucham reggae...Seeed...hehe...

fajne jest...siedze na krzesle i kolysze sie w rytm muzy, czego zazwyczaj nie robie...reggae to taka luzacka muza...na imprezy musze chodzic z plyta zawsze jakas...jak uslysze to zaczne wymiatac na parkiecie :]

Platon

elistir 
Jaskinia Sheloby

Posted: Sat Aug 13, 2005 11:57 pm   

Taaak, rege to genialna muzyka. Od razu chce się człowiekowi bujać :D :D:D

Ja sobie dzisiaj zafundowałam rege trans z Habakukiem i Całą Górą i od razu humorek jak znalazł do ciężkich prac artystycznych :lol:

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Sun Aug 14, 2005 10:46 am   

A nikt nie napisał o cudenku w postaci Vavamuffinu? :> Nicponie wy! :P A Bakshish? Bakshisz tez fajny :)

Mała Elfka 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Sun Aug 14, 2005 11:35 pm   

Moimi ulubionymi zespolamy regalowymi jest Maleo Reggae Rockers i SPT (Soki Puszcza Truskawa). Fakt, SPT spiewa covery, ale naprawde robia to cudownie.

Wiekszosc piosenek regalowych jakich slucham jest o podlozu religijnym :) Ale sa naprawde genialne. Najbardziej odbija mi ja slucham "Swiety szczyt", "Nikt", czy "Jezus not dead". Goraco polecam te utwory :) Chociaz "Babilon" tez jest oke :)

A jesli chodzi o np styl ubierania, czy takie tam bajery... to odwala mi niezle. Noze pelno roznych gazetow, m.in. opaski na reke, rozne wisiorki, ktore sama robie, no i oczywiscie kolorowe skarpetki. Robie sobie tez na drutach taka czapke typowo rastafarianska :) W kolorach reggae, ofcourse :) Jak pisze do kogos list, to w kolorach reggae. No i chronie zielen. Gandzia rlz. Nie pale, ale ja lubie, bo ma fajny ksztalt, no i Bob Marley byl za jej legalizacja.

Bo... czerwony, zolty i zielony zadza tym swiatem :)

Tar - Meneldur 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Sun Aug 28, 2005 10:25 pm   

Z reggae lubie posłuchać Gentleman, Jamala, Natural Dreed killaz, Bob marley czy Indios Bravos. Lubie ten klimat jak jestem pijany :p albo podpity :p wtedy wchodzi mi najlepiej ;p

Gavroche 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Mon Oct 10, 2005 12:19 am   

Wystarczy na mnie spojrzeć i już nikt nie ma wątpliwości jakiej muzyki słucham...miłość do reggae narodziła się dosyć dawno,bo w ósmej klasie podstawówki...teraz funkcjonuje pełna uprawa jamajskiego poletka,z czego najbliższe jest mi ska ;) Kultowym zespołem reggae pozostanie dla mnie Izrael,później R.A.P.,Bakszysz,Daab,Paprika Korps,Vavamuffin...Habakuki i Barwinki są dla mnie niemal jak rodzina ;)

Nimloth 
Jaskinia Sheloby

Posted: Sat Apr 22, 2006 2:13 pm   

Reggae słucham tak porządnie od niedawna, kiedyś tak czasem dla rozluźnienia. Najlepszy jest oczywiście Król Bob :P No i Indios Bravos, Habakuk, Yere Yere Li, Cała Góra Barwinków, Bakshish...
Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...

Gollum12 
Czarna Otchłań Morii

Posted: Fri Jan 19, 2007 1:31 pm   

No ja polską scenę odkryłem niedawno ale od razu mnie zafascynowała. Króla znałem już wcześniej i jego muzyka po prostu jest tak świetna, że nie wiem jak to powiedzieć. Habakuk to wyraził w jednym ze swoich kawałków.
"Rege to puls, serca riddim,
Naturalne uderzenie, subtelne wrażenie.
To chleb powszedni, dread nowa era,
Walizka życzeń bez ograniczeń, lekkie odurzenie.
Aktualność, potrzeba serca, narracja
I przede wszystkim pozytywna wibracja."
To jest właśnie muzyka Boba ;P. A co do innych zespołów, no to lubię:
Habakuk, Natural Dread Killaz(Budzisz się rano jest prześwietne), Indios Bravos, też całkiem nieźli, przy Całej Górze naprawdę fajnie się buja, ale te kawałki które wysłuchałem mają raczej krótkie texty(przeciwieństwo NDK), Maleo Reage Rockers też są całkiem fajni i narazie to tyle. Z zespołów mniej więcej pokrewnych reage to Zabili mi żółwia, Akurat i Happysad. Ta muzyka jest po prostu świetna. Tak jak to widać w wyżej wymienionym tekście Habakuka. Jak słucham to mi się ciepło na sercu robi :D .

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: