Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Paprika Korps też są świetni. Takie "heavy reggae". Maleo na koncertach wymiatają, grają prawdziwe "rockowe reggae". Polecam też Power of Trinity. zabójcza miesanka reggae i cięzkiej muzyki. Ale Królem i tak zawsze pozostanie Bob. Kocham jego Muzykę
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
Posted: Sat Jul 21, 2007 9:13 pm
Ja ostatnio wyszukuję jakieś reage`owate kawałki , zespołów które na co dzień go nie grają, (Pidżamy np. "28" i "Czas, czas, czas", ale ze "Złodziei" 2007). Może znacie coś w tym guście, co warto przesłuchać?
A co sądzicie o dancehallu? bardziej to rap, czy bardziej to reggae... ale raczej pozytywnego przesłania nie mają skoro niektórzy przedstawiciele gatunku śpiewają o zabójstwach homoseksualistów...
_________________ // Bowiem Tak Łatwo Ogłosić Się Bogiem - Jednym Słowem
Potem Opaść Wzdłuż
Bloku Okien
// Zawsze Szybko Umierają Tacy Jak Ja - Tacy Sami Choć Ciągną Inny Nitki Kolor
dancehall - nieeee , to nie dla mnie, to nie ma chyba N I C wspólnego z reggae, jak dla mnie to dość odmóżdżona muzyka, i z tego co wiem, niewielu rasta za tym przepada. ( moja opinia o dh jest poparta znikomą wiedzą na ten temat, wypowiadam sie w oparciu o kilka kawalków, które słyszalam. I skutecznie mnie zniechecily. )
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
ojej...jak dla mnie to tez niewiele ma wspólnego z reggae, chyba tylko dredy tego faceta na poczatku nie nie, ja bym nie mieszala popu z reggae, to sie nie godzi
Włóczykij wrote:
a Ty jesteś rasta
temat na dłuższą rozmowę...to zalezy co Ty uwazasz za rasta
Rastafarianizm to nie subkultura, ale osobna religia i kultura. Albo jestes rasta albo chrześcijanin chyba ze mówisz o rasta jako tylko hmmm stylu życia?
Czyli pozytyw, peace & love i trawka? no, tak tez mozna
Nim jak rasta traktują ludzi z dredami nie będącymi rasta ?? czy to jest linczowane
heh, linczowane na pewno nie, w koncu rasta to tolerancja tylko głupio to wychodzi, kiedy sie pyta takiego łebka w dredach o cokolwiek związanego z jego włosami i rasta, a on nie ma pojecia dlaczego ludzie noszą to, co on ma na głowie. Wiadomo, to moze jest fryzura jak kazda inna, ale dla rasta ma znaczenie duchowe, symbolizuje jedność z naturą, i grzyw e Lwa Judy. To tak jak nosic pentagram, albo pacyfę dla ich ładnego kształtu moje zdanie na ten temat jest takie: niech sobie mają dredy, co mi tam, (chociaz uwazam, ze powinni wiedziec cokolwiek na ten temat). Tacy osobnicy raczej nie są przesladowani, czy szykanowani przez rastamanów
Posted: Sun Nov 02, 2008 6:32 pm
No to odpal sobie Marike, Junior stress, Druga Strona Lustra, Masala bo wydali teraz chyba nowe płytki nie ? nie ogarniam dobrze tematu reggae, ale np. wczoraj słuchałem Mariki przy vódeczce i niezbyt zgrała sie płyta, poprzednia wpadła w gatunek reggae, ragga, dancehall (uogólniam) tak na tej nowej jest mieszanka popowo czilałtowo regowo eheh.
Posted: Mon Nov 03, 2008 4:59 pm
mi się wydaje że klasyczne reggae wyczerpał Bob Marley. Czasem coś oldskulowego nie będące konwersją Roberta Nesta Marley'a udaje się zrobić - Natiruts, Jah Division czy Indios Bravos...
a jeśli chodzi o ragga/dancehall etc. to polecam:
Natural Dread Killaz, Mesajah, Vavamuffin...
_________________ // Bowiem Tak Łatwo Ogłosić Się Bogiem - Jednym Słowem
Potem Opaść Wzdłuż
Bloku Okien
// Zawsze Szybko Umierają Tacy Jak Ja - Tacy Sami Choć Ciągną Inny Nitki Kolor
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum