Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Przeciwstawił się spaleniu staków w Losgarze. Wkrótce potem został zdraciecko pojmany i powieszony za prawą rękę na skałach Thangorodrimu. Uratowany przez Thorondora oraz starego przyjaciela, Fingona, rękę jednak stracił. Z wdzięczności za ten czyn i jako zadośćuczynienie za spalenie statków Maedgros przekazał zwierzchownictwo nad Noldorami Rodowi Fingolfina.
_________________ "Chciałem zmienić świat... Ale doszedłem do wniosku, że mogę zmienić jedynie siebie"
hmm... dawno juz sie nie odzywalem... a skoro zmienil sie moderator to wszystkie umowy o czasie dla innych biora w leb prawda nagg? dobra jedziemy z tym koksem: G??rulf i ?othain byli jedzcami Rohan, nalezeli do grupy ?omera, ktora rozbila grupe orkow scigana przez Aragorna, Legolasa i Gimliego... G??rulf polegl w tej bitwie i jego konia (Hasufela) otrzymal Aragorn... ?othain natomiast nie wierzyl w Hobbitow i tyle... co do drugiej czesci pytania to nie film ogladalem tylko raz i nie przypominam sobie zeby takie postacie pojawialy sie w nim... ale moge sie mylic... jednoczesnie apeluje o zadawanie zagadek zwiazanych stricte z ksiazka - unikniemy nieporozumien...
_________________ v3rt (malpa) o2 (kropka) pl
---------------------------------------
v3rt on #perverts @ IRCnet
GG # 2143856 | ICQ # 164660564
---------------------------------------
Always look on the bright side of life
Mogę uznać tą odpowiedź, a i tak już długo tutaj zagadka leży... a odpowiedź brzmi tak:
"Odpowiedź: w filmie Eothain to mały rohirrimski chłopiec dosiadający konia, który nazywany jest Garulf, w książce Eothain to jeden z jeźdźców Eomera (dość pyskaty ), którzy spotykają 3 "biegaczy" zaś Garulf to padły w starciu z orkami ex-właściciel Hasufela podarowanego trójce bohaterów. "
Następna zagadka, od Nimrodel :
Komu nadano imię Adanedhel , gdzie i co to znaczy?
_________________ "Chciałem zmienić świat... Ale doszedłem do wniosku, że mogę zmienić jedynie siebie"
Posted: Wed Mar 12, 2003 1:49 pm
Imię Adanedhel nadano Turinowi w Nargothrondzie. Znaczy ono "Człowiek-elf".
_________________ "Wiatr muska trawy lśniące rosą
Tak lekko, jakby stąpał boso,
Aby nie budzić szmerem ludzi
Śpiących po pracy, która trudzi."
------
"W pewnej chwili wiatr zaczął wiać.
I powietrze wypełniło się mocą."
Posted: Wed Mar 12, 2003 2:49 pm
"Szef" Balrogów nazywał się Gothmog.
------
Posted: Wed Mar 12, 2003 10:00 pm
Pierwszy hufiec elfów w marszu z Kuivienen na zachód, prowadzony przez Ingwego.O ile sie nie myle znaczy to "jaśni" lub "piękni"i odnosi sie do złotych włosów teg oto szczepu .
Posted: Fri Mar 14, 2003 8:46 pm
Chyba było to jezioro Mithrim...
------
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum