Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
ja jestem pania, i ze statusem 'krasnoludzki wojownik' bede czuc sie normalnie co za roznica.. to tylko opis po nickiem, jestesmy tu po to, zeby gadac, a nie po to, zeby sie wsciekac, ze jestem 'krasnoludzkim wojownikiem' =)
To dobrze, ale jest mi znany, powszechy zreszta proceder podbijania rang, przez wysylania postow typu "tak"... ale zaryzykuje Przedstawiam 2 komplety, jeden "dobry" a drugi "zly": Co wy na to?
Posted: Sun Feb 02, 2003 3:09 pm
Tak sie tylko zastanawiam czy napewno to jest potrzebne rozwiazanie. Kazdy powinien miec rowne szanse na forum, a nie kto wiecej, kto lepiej i tym podobne... Frodo dokonal czegos wielkiego, ale wciaz byl malym hobbitem . Ja jestem na nie jezeli chodzi o rangi wsrod uzytkownikow tegoz zacnego servera. A jesli juz to nie bawmy sie w "Krasnoludzkich Wojownikow czy Gobliny" jezeli mamy takowe zapedy radze je rozladowac na jakim Role Playing Game... Tam przynajmniej wczowamy sie w role ...
_________________ "We Are Shape By Faith Just As We Shape It"
Ciekawa opinia, wezme ja pod uwage... jestem ciekaw co sadzi o tym reszta dyskutantow... sam nie jestem jakims fanem rang, ale mysle, ze nie ma w tym takiego zla jak to przedstawil Teluumen...
nagg
Posted: Sun Feb 02, 2003 3:39 pm
Moze nie tyle zla co blokady psychicznej dla nowo zapisujacych sie. Tak uwazam... Wchodzi zdezorientowany koles, widzi te wszystkie wysokie "rangi" i powoli mu sie odechciewa brac udzial w wypowiedziach bo prawda nigdy nie dorowna innym. Chociac, moze byc mila niespodzianka gdy dostnie "level up!" .
Chyba nie rozumiesz istoty rangi. Ranga jest przyznawana za ilosc postow, ktoe to ilosc wyswietlana jest tak czy inaczej (mowi nam o autorytecie naszego rozmowcy. argument wysuniety przes kogos kto z forum byl od zawsze zawsze bedzie bardziej wartosciowy niz kogos niewiadomo skad...) a Rangi tylko ulatwia zorientowanie sie w tym. Jedyne co mnie odstrasza, to wlasnie tzw "nabikjanie statsow" czyli wysylanie krotkich postow, nie przekazujacych w sumie wiadomosci...
nagg
AKTUALIZACJA
Obrazki rang, odpowiednio do statusu...
To pierwsze piec, jest jeszcze drugi komplet, ale go nie ma sensu umieszczac - kest analogiczny, tylko mieczyki sa zlote, tak jak tu
czyli ranga Admina
nagg
Posted: Mon Feb 03, 2003 8:45 pm
hmm... Te mieczyki troche za duzo miejsca zajmuja... Moze zrobic taki uzupelniajacy sie flakonik czy stos czaszek.. dla zainteresowanych mordobiciami... Alob miecz z runami i w miare postepu by sie dodawaly badz jazyly coraz bardziej... Bo takie 1,2,3 troche jest przestarzale... Nowatorstwa!
Jedyne co mnie odstrasza, to wlasnie tzw "nabikjanie statsow" czyli wysylanie krotkich postow, nie przekazujacych w sumie wiadomosci...
Wniosek z tego taki ze to zadanie dla admina zeby tak ktos nie robil bo jak nie to powinien dostwa "level down" czyli procedura powinna byc taka:
jakies generalne rules co do zwyczajow na forum
- podbijanie rank jest NIEMILE widziane i grozi interwencja Admina [kazdy z forowiczow gdy zobaczy takie odpowiedzi proszony jest o przekazanie takiej informacji ADMINOWI]
a potem zasada 1,2,3 czyli:
1. prywatne ostrzezenie
2. publiczne ostrzezenie
3. nie ma 3 poprostu obnizenie rangi
NLPowiec: Tak, to prawda, to chyba bedzie najlepszy pomysł...
z czasem zapewne powstanie coś na wzór regulaminu moralnego forum
BTW, Teluumen wykazał się inicjatywą na rzecz forum i stworzył swój zestaw obrazków do rang... jeśli ktoś ma jakies zastrzeżenia, lub pomysły porsze o wypowiedzenie się na ten temat:
ja jestem zdecydowanie ZA wprowadzeniem rang. tylko jeszcze nie wiem co mi sie bardziej podoba opisy np. Krasnoludzki Wojownik czy te piękne elfickie literki
plastic: nie no spoko, system bedzie taki jak zawsze czyli opis slowny + znaczki...
A te runy, no ladne, ladne... ale ciagle to nie jest to! Bede musial jeszcze pomeczyc Teluumena, on zawsze taki wybredny jest, to niech teraz zobaczy co to znaczy
nagg
jeszcze jeden pomysl mam: range mozna przedstawiac jako bron; np. dla poczatkujacych moze to byc jakis nedzny sztylecik, potem w miare wzrostu rangi moze sie on zmienic w topor potem w rozne miecze itd., itp.
Posted: Sat Feb 08, 2003 3:21 pm
Pomysl stosunkowo niezly. Lecz "Ranga" ma byc symol... Dobrze widoczny i niepozostawiajacy zadnych przypuszczen. Mocny i widoczny... Jak widzisz mamy niewiele pixeli do zagospodarowania i troszke by kiepsko wygladal taki malutki toporek... A jak by byl ustawiony w poprzek to wygladalo by to nieciekawe. Choc... Jesli pokazesz jakies przyklady to chetnie zobacze...
oj z przykladami bedzie ciezko, ten pomysl ot tak mi tylko przyszedl do glowy, ale nigdy i nigdzie wczesniej go nie widzialem. a grafik ze mnie nienajlepszy
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum